Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

DTG roept op tot geweld tijdens de anti-AZC demo zaterdag as. in EdeWie zijn 'DTG'? :

Geplaatst door Joke Kaviaar op vrijdag 19 februari 2016

Helder en inzichtelijk artikel van Antifascistische onderzoeksgroep Kafka over de extreem-rechtse actiegroep Demonstranten Tegen Gemeenten (DTG):
"Dat de onrust rond de komst van grote groepen vluchtelingen naar Nederland koren op de molen van bestaande extreemrechtse organisaties is, is zacht uitgedrukt. Van neonazi’s tot aan de PVV komen rechtsextremisten in actie. Ze sluiten zich aan bij protesten, ze organiseren zelf acties en bemoeien zich met lokale initiatieven van boze buurtbewoners. Maar bovenal proberen ze deze onrust binnen hun eigen politieke straatje te kanaliseren, op zoek naar succes, steun en nieuwe aanwas. Maar daar blijft het niet bij. Naast bestaande extreemrechtse organisaties, ontstaan er ook nieuwe groepen, waarvan ‘Demonstranten Tegen Gemeenten’ (DTG) momenteel één van de actiefste is."
Lees verder op de website van Kafka


Op zaterdag 20 februari wil DTG (Demonstranten tegen Gemeenten) om 13:00u op het Raadhuisplein in Ede demonstreren tegen de komst van een AZC. Op het Facebook event kondigen ze aan dat het om een 'vreedzaam' anti-AZC protest gaat. Klopt dat?
Wie is DTG?
De meeste leden van de DTG komen uit Enschede. Sinds vorig jaar organiseren ze door het hele land protesten tegen AZC's en vluchtelingen, ook in plaatsen waar ze zelf niet wonen. Het enige Edese lid, Arie H. (de organisator van dit protest) is behalve DTG'er ook lid van de Nederlandse Volksunie (NVU), een extreem-rechtse groep die zich niet alleen tegen vluchtelingen keert, maar ook tegen moslims en mensen met een buitenlandse achtergrond. Eén van de deelnemers, 'Johnboy' W. (eigenaar van een café in Ravenstein waar nazi-propaganda wordt verspreid) werd eerder veroordeeld na een poging om een Somalisch gezin aan te rijden.
Vreedzaam?
Leden van de DTG zijn ook gezien bij de protesten in Geldermalsen en Heesch, waar met vuurwerkbommen werd gegooid en waar gemeenteraadsleden met de dood werden bedreigd. Recentelijk nam de DTG ook deel aan de anti-AZC demonstraties in Utrecht, waar omstanders en een journalist werden aangevallen. Daarnaast bezoeken Arie H. en de andere DTG'ers alle Pegida demonstraties, waar geprotesteerd wordt tegen de zogenaamde 'islamisering' van Nederland, samen met Ben vd K., een Breivnik-fan die op Facebook regelmatig oproept tot grof geweld tegen vluchtelingen.
Alleen tegen AZC's?
Op alle demonstraties waar DTG'ers aanwezig zijn, worden niet alleen spandoeken met anti-AZC teksten gedragen, maar ook spandoeken tegen de Islam, met teksten als 'Mohamed not welcome' of 'Stop Islam-terreur'.
Sinds de opkomst van de anti-AZC protesten heeft het Meldpunt Islamofobie en Discriminatie een toename van het aantal (gewelddadige) incidenten tegen moslims en moskeeën gesignaleerd.
Geen plaats voor racisme in Ede!
De meeste Edenaren hebben geen bezwaar tegen de komst van een AZC in Ede. De noodopvang voor 370 vluchtelingen op het kazerneterrein verloopt probleemloos. De DTG gebruikt een anti-AZC standpunt om hun racistische ideeën te verspreiden. Dat laten we hier niet gebeuren!
Kom op zaterdag 20 februari om 13:00u naar het Raadhuisplein en laat je horen tegen racisme. Fluit ze uit, overstem ze en laat zien dat racisme hier niet welkom is!


Binnenkort

Stop de extreem-rechtse demonstratie in de Schilderswijk!

oktober
zondag
28

Op zondag 28 oktober willen de racisten en fascisten van Indentiair Verzet demonstreren door de Haagse Schilderswijk om zo hun verwerpelijke gedachtegoed te verspreiden en de buurt te provoceren. Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme en extreem-rechts roept op om in actie te komen tegen de extreem-rechtse demonstratie door op en langs de route van de racisten te protesteren en zo de ruimte voor extreem-rechts zo klein mogelijk te maken. 
12:00 h - 18:00 h

Landelijke demonstratie: Geen mens is illegaal. Weg met Fort...

november
zaterdag
3

 
Landelijke demonstratie: Geen mens is illegaal. Weg met Fort Europa. Bewegingsvrijheid voor iedereen. 

15:00 h

Is Nederland op oorlogspad?

november
zondag
4

Op Prinsjesdag werd bekend dat de Defensiebegroting met bijna €1,3 miljard wordt verhoogd en 10,47 miljard euro zal bedragen. Een verhoging van pakweg 14%. Ook in de komende jaren wil Rutte III meer geld besteden aan bewapening. Het is een plan van de NAVO om veel meer aan defensie uit te geven: 2% van het Bruto Binnenlands Product. Dat percentage zou in 2024 moeten worden bereikt.
14:00 h - 16:30 h

Kristallnachtherdenking

november
vrijdag
9

Elk jaar worden op diverse plaatsen in Nederland op 9 november de gebeurtenissen herdacht die plaatsvonden in de nacht van 9 op 10 november 1938. In die zogenoemde "Kristallnacht" werden in Nazi-Duitsland duizenden woningen en winkels van joden en hun synagogen en gebedshuizen vernield of in brand gezet.

Respect Life 2018

november
zaterdag
10
Op zaterdag 10 november 2018, staat 269Life Netherlands, Earthlings.nl & Animal Rights samen op de Dam om een duidelijk signaal af te geven: RESPECT ALL LIFE!

12:00 h - 15:30 h
Dam

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook