aangepast campagnefilmpje van Geert Wilders

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

wah2.jpg

Vluchtelingen van Wij Zijn Hier voeren al jaren actie tegen het onmenselijke asielbeleid in Nederland. Dit beleid is namelijk niet sluitend waardoor sommige mensen niet terug kunnen naar hun thuisland, maar in Nederland ook hun basisrechten worden ontzegd. Dit geldt ook voor velen van de Wij Zijn Hier groep, anderen uit de groep worden bedreigd met deportatie. 

Wij Zijn Hier kraakt panden om de onmenselijke situatie waarin zij leven zichtbaar te maken en de situatie van afgewezen maar onuitzetbare vluchtelingen in Nederland aan de kaak te stellen. Keer op keer wordt Wij Zijn Hier ontruimd en weer in onzekerheid gestort, zonder uitzicht op permanente opvang.

Ook andere Amsterdammers zijn op zoek naar onderdak. Sociale huurwoningen worden verkocht en de wachtlijst voor woningzoekenden blijft groeien. Buurten verpauperen en worden vervolgens platgegooid om plaats te maken voor dure woningblokken. Door doelbewuste, vaak landelijke, politieke keuzes verliest Amsterdam haar unieke karakter en groeit het uit tot een stad voor de rijken.

Dezelfde rechtse partijen die verantwoordelijk zijn voor dit afbraakbeleid wijzen vervolgens naar vluchtelingen om de aandacht hiervan af te leiden. Als gevolg van de toenemende racistische en repressieve retoriek in de politiek is er een klimaat geschapen waarin fascistische groepen openlijk vluchtelingen intimideren.

Wij gaan daarom zaterdag 28 april de straat op om onze solidariteit te betuigen met Wij Zijn Hier. De gentrificatie van onze stad en de haat richting vluchtelingen moet een halt worden toegeroepen. Iedereen in Amsterdam heeft recht op onderdak, zorg, onderwijs en werk, ook als mensen niet de juist papieren hebben!

De volgende organisaties ondersteunen dit protest:
Amsterdam BIJ1Amsterdam City RightsBezorgde AmsterdammersThe Black ArchivesDekolonisatie Netwerk voormalig Nederlands Indië,DipsausDoorbraakFAIRcity AmsterdamFeminist Art FestFeministen in VerzetGrutjesHere to SupportLaat ze niet lopenMarokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland -MVVNMovement of ColourNew Urban Collective,Piratenpartij AmsterdamRadicaal, Politieke Jongeren BIJ1SEHAQ, Queer Refugees GroupSocialisme.nu, Steungroep Vrouwen Zonder Verblijfsvergunning, Strijd Tegen RacismeUniversity of ColourVrouwen Tegen UitzettingWe reclaim our pride en Women's March The Netherlands.

Lees verder

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook