Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Met hysterisch wordt bedoeld het verlies van de zelfbeheersing of een ernstige vorm van angst. Kijken we naar de Telegraaf, dan zien we een extreem-rechtse hysterische krant: de Telehysterie dus. De Telehysterie schrijft vooral in opgepompte taal. Vooral hun koppen zijn beroemd, altijd chocoladeletters, altijd overdreven. Bijvoorbeeld: Jesse Klaver kreeg van RTL verbouwing cadeau.  In werkelijkheid ging het om nieuwe lambriseringslatjes, wat verf en een kapstokje voor zijn kinderen. De Telehysterie Hegt nogal een bijzondere waarde aan de term Allahu Akbar. Er is niets echter niets controversieels aan. Het is een term die Islamieten meerdere malen per dag bezigen. Vooral als ze morele steun nodig hebben. In een enge achtbaan zitten, in het nauw komen of noem maar op. Het heeft geen enkel verband met terrorisme, dat heeft de Telehysterie zo geframed. Verder wel schrijven over het eenmalige extra inkomen van Jesse Klaver wat hij overhield aan zijn boek, niet schrijven over de structurele dubbelfuncties van PVV-leden zoals Alexander van Hattem, actief: als senator, Statenlid én als raadslid en niet schrijven over het geld wat Wilders bijeenharkt met buitenlandse lezingen.  Zoals ze nu ook iedere kritiek op Israel framen als anti-semitisch. Onzin, een regime van welke aard dan ook aanspreken op exxesief wapengebruik, zegt iets over het regime, niets over de joden als bevolkingsgroep. Maar ja, kritiek op het Israelische regime mag niet van extreem rechts, dus zeker niet van de Telehysterie. Hetzelfde met het stadsbestuur van Amsterdam. In Amsterdam is het door toedoen van de VVD  geen leven meer. De stad wordt verstikt door auto's. Het nieuwe stadsbestuur wil daar eindelijk iets aan doen. Reden voor de extreem-rechtse Telehysterie om te spreken van een knetter-links stadsbestuur. De Telehysterie kenmert zich dan ook een verborgen agenda:

  • het tot in extreme mate steunen van de autolobby en de olie- en kolenindustrie
  • het ondermijnen van alle noodzakelijke milieumaatregelen
  • alles wat links is of links lijkt zwart maken
  • Iedere vorm van vernieuwing of verandering torpederen
  • Tegen de Publieke omroep Voor de Commerciele omroep

Politiek staat de Telehysterie aan de rechter kant bij de PVV, FVD, NVU en het rechtervleugel van het CDA en VVD

Binnenkort

Stop de extreem-rechtse demonstratie in de Schilderswijk!

oktober
zondag
28

Op zondag 28 oktober willen de racisten en fascisten van Indentiair Verzet demonstreren door de Haagse Schilderswijk om zo hun verwerpelijke gedachtegoed te verspreiden en de buurt te provoceren. Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme en extreem-rechts roept op om in actie te komen tegen de extreem-rechtse demonstratie door op en langs de route van de racisten te protesteren en zo de ruimte voor extreem-rechts zo klein mogelijk te maken. 
12:00 h - 18:00 h

Landelijke demonstratie: Geen mens is illegaal. Weg met Fort...

november
zaterdag
3

 
Landelijke demonstratie: Geen mens is illegaal. Weg met Fort Europa. Bewegingsvrijheid voor iedereen. 

15:00 h

Is Nederland op oorlogspad?

november
zondag
4

Op Prinsjesdag werd bekend dat de Defensiebegroting met bijna €1,3 miljard wordt verhoogd en 10,47 miljard euro zal bedragen. Een verhoging van pakweg 14%. Ook in de komende jaren wil Rutte III meer geld besteden aan bewapening. Het is een plan van de NAVO om veel meer aan defensie uit te geven: 2% van het Bruto Binnenlands Product. Dat percentage zou in 2024 moeten worden bereikt.
14:00 h - 16:30 h

Kristallnachtherdenking

november
vrijdag
9

Elk jaar worden op diverse plaatsen in Nederland op 9 november de gebeurtenissen herdacht die plaatsvonden in de nacht van 9 op 10 november 1938. In die zogenoemde "Kristallnacht" werden in Nazi-Duitsland duizenden woningen en winkels van joden en hun synagogen en gebedshuizen vernield of in brand gezet.

Respect Life 2018

november
zaterdag
10
Op zaterdag 10 november 2018, staat 269Life Netherlands, Earthlings.nl & Animal Rights samen op de Dam om een duidelijk signaal af te geven: RESPECT ALL LIFE!

12:00 h - 15:30 h
Dam

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook