Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Met hysterisch wordt bedoeld het verlies van de zelfbeheersing of een ernstige vorm van angst. Kijken we naar de Telegraaf, dan zien we een extreem-rechtse hysterische krant: de Telehysterie dus. De Telehysterie schrijft vooral in opgepompte taal. Vooral hun koppen zijn beroemd, altijd chocoladeletters, altijd overdreven. Bijvoorbeeld: Jesse Klaver kreeg van RTL verbouwing cadeau.  In werkelijkheid ging het om nieuwe lambriseringslatjes, wat verf en een kapstokje voor zijn kinderen. De Telehysterie Hegt nogal een bijzondere waarde aan de term Allahu Akbar. Er is niets echter niets controversieels aan. Het is een term die Islamieten meerdere malen per dag bezigen. Vooral als ze morele steun nodig hebben. In een enge achtbaan zitten, in het nauw komen of noem maar op. Het heeft geen enkel verband met terrorisme, dat heeft de Telehysterie zo geframed. Verder wel schrijven over het eenmalige extra inkomen van Jesse Klaver wat hij overhield aan zijn boek, niet schrijven over de structurele dubbelfuncties van PVV-leden zoals Alexander van Hattem, actief: als senator, Statenlid én als raadslid en niet schrijven over het geld wat Wilders bijeenharkt met buitenlandse lezingen.  Zoals ze nu ook iedere kritiek op Israel framen als anti-semitisch. Onzin, een regime van welke aard dan ook aanspreken op exxesief wapengebruik, zegt iets over het regime, niets over de joden als bevolkingsgroep. Maar ja, kritiek op het Israelische regime mag niet van extreem rechts, dus zeker niet van de Telehysterie. Hetzelfde met het stadsbestuur van Amsterdam. In Amsterdam is het door toedoen van de VVD  geen leven meer. De stad wordt verstikt door auto's. Het nieuwe stadsbestuur wil daar eindelijk iets aan doen. Reden voor de extreem-rechtse Telehysterie om te spreken van een knetter-links stadsbestuur. De Telehysterie kenmert zich dan ook een verborgen agenda:

  • het tot in extreme mate steunen van de autolobby en de olie- en kolenindustrie
  • het ondermijnen van alle noodzakelijke milieumaatregelen
  • alles wat links is of links lijkt zwart maken
  • Iedere vorm van vernieuwing of verandering torpederen
  • Tegen de Publieke omroep Voor de Commerciele omroep

Politiek staat de Telehysterie aan de rechter kant bij de PVV, FVD, NVU en het rechtervleugel van het CDA en VVD

Binnenkort

Demonstratie: Red het hoger onderwijs!

december
vrijdag
14

Omdat de minister onze eisen tot het schrappen van de bezuinigingen op universiteiten niet heeft ingewilligd gaan we op vrijdag 14 december demonstreren in Den Haag. Inmiddels steunen steeds meer CvB's van universiteiten onze acties. Sluit je ook aan, draag een rood vierkantje, kom naar Den Haag, en laat je horen voor de belangen van universitair onderwijs en onderzoek! 
13.00 uur Koekamplaan, 2594 AA Den Haag
13:00 h - 18:00 h

Demonstratie: Tegen de ontruiming van Amsterdam

december
zaterdag
15

Wij zijn boos over de uitverkoop van de stad: toerisme, airbnb, gentrification, verkoop van de sociale woningvoorraad, segregatie van buurten en wijken, het opjagen van sociale centra en non-profit organisaties, kleine bedrijfjes komen in de problemen vanwege extreme winkelhuren. De stad wordt onbetaalbaar.
Jongeren en studenten vinden nergens een betaalbare plek. Amsterdammers weten niet meer waar hun kinderen moeten wonen. Lerarentekort omdat er geen betaalbare woonruimte meer is voor nieuwe leerkrachten, verpleegkundigen, etc. Huurdersrechten worden uitgehold. Steeds meer...
15:00 h

Het is genoeg geweest! - Rode Hesjes Demonstratie

januari
zondag
13

De Rode Hesjes gaan naar Utrecht! Demonstreer met ons mee op zondag 13 januari! Na jaren te hebben geleden onder het wanbeleid van Rutte zeggen wij: het is genoeg geweest! Wees erbij en laat je stem horen. Eerlijke lonen, betaalbaar wonen, een sterke publieke sector (zorg, onderwijs, openbaar vervoer), en een zowel duurzame als inclusieve samenleving is niet te veel gevraagd!
13:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook