Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De VVD is bang, bang om kiezers te verliezen aan het FvD en de PVV.
Met allerlei proefballonnetjes Tracht Dijkhof de leegloop naar rechts te voorkomen.
Het begon met een pleidooi voor een demonstratieverbod tijdens de sinterklaasintocht. Daarna volgde het idee om een strafverzwaring in te stellen voor mensen die misdrijven plegen en in achterstandswijken wonen. Ook kernenergie kwam langs als een mogelijke oplossing voor het CO2 probleem. Een volkomen onrealistische opvatting. Alleen al door de kosten onuitvoerbaar. De plannen zijn onzin en worden nooit uitgevoerd. Ze zijn er slechts voor de bühne. Nu zegt Dijkhoff dat hij zich niet één op één gebonden acht aan het klimaatakkoord. Daarmee tracht hij Thierry Baudet de pas af te snijden. Hij zegt dat in een interview tegen een krant die al maanden aktie voert tegen het klimaatakkoord. Een dankbaar publiek dus.

Binnenkort

2.Dh5 Festival voor wereldversleutelaars

februari
vrijdag
22

De dertiende editie van het jaarlijkse 2.Dh5 Festival komt in februari 2019 weer naar Amsterdam, met dit jaar het thema 'power'. 

20:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Nationale onderwijsstaking

maart
vrijdag
15
De onderwijsvakbonden organiseren op vrijdag 15 maart een landelijke staking voor zowel het basis- en voortgezet als het hoger onderwijs. Ze willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk. Het zou de eerste keer in Nederland zijn dat het gehele onderwijs staakt.

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

maart
donderdag
21
Door de Verenigde Naties is 21 maart uitgeroepen tot 'Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie'.

00:00 h

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook