aangepast campagnefilmpje van Geert Wilders

Event location

Vakbondscentrum
Richard Holkade 28
Haarlem

ZORG IN ACTIE

zondag, 17 juni 2018 07:00 pm

Bijeenkomsten

Lokaal FNV Haarlem, Zorg in Actie en FNV Offensief Haarlem e.o. organiseren op donderdag 17 mei een bijeenkomst tegen de werkdruk door onderbezetting, bureaucratie en de doorgeslagen flexibilisering. Hierbij zijn jullie van harte uitgenodigd! En nodigt u uw collega' s ook hiervoor uit!

Datum: donderdag 17 mei
Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Vakbondscentrum, Richard Holkade 28 te Haarlem

Huishoudelijk medewerkers, verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en begeleiders uit Zorg & Welzijn zijn allen welkom om ervaringen te bundelen en samen een vuist te ontwikkelen om de neerwaartse spiraal naar beneden te stoppen. En dit om te buigen naar volwaardig werk voor allen mét de beloning waar wij recht op hebben! 

Voor deze bijeenkomst komen Rian van Nispen - beleidsmedewerker van FNV Zorg en Welzijn - en Marijke Volgers - vertegenwoordiger van Zorg in Actie - ons bijpraten over de laatste ontwikkelingen. Maar zeker zo belangrijk zijn je eigen ervaringen en getuigenissen over de dagelijkse misstanden ten gevolge van onderbezetting en overbelasting in het werk door de administratieve last van de ‘marktwerking’ en de zorgverzekeraars. 

• Hoe kunnen we die ervaringen bundelen en nuttig maken? 
• Wat zijn mogelijke bondgenoten in de strijd voor goede zorg en voor volwaardig werk én inkomen? 
• Hoe kunnen we in Haarlem en omgeving coalities smeden om de druk op ‘Den Haag’, de politiek en de verzekeraars maximaal te maken?
Tenslotte maken we ook nog een half uurtje gelegenheid om van gedachten te wisselen met een beleidsmedewerker WMO van de gemeente Haarlem, die betrokken is bij de opstelling van een nieuwe WMO-verordening, die binnenkort zal worden besproken in de gemeenteraad in Haarlem.

Vooral ten aanzien van het werk in de thuiszorg zijn voor zowel de werksters als de cliënten belangrijke verbeteringen mogelijk en nodig. We willen weg van de marktwerking en de aanbesteding van de zorg. Niet de goedkoopste maar de beste zorgaanbieder moet het werk gegund worden, en anders moet de gemeente de zorg gewoon weer zelf gaan organiseren. 

Programma:
19.30 uur Inleiding door Rian van Nispen en Marijke Volgers
20.30 uur Uitwisselen ervaringen en getuigenissen
21.00 uur WMO-verordening gemeente Haarlem met Gerwin Nijland
21.30 uur Afsluiting
De toegang is gratis (ook voor niet-leden) en voor koffie en thee wordt gezorgd.

Aanmelden wordt op prijs gesteld, per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., anders telefonisch: 06-36175671.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook