aangepast campagnefilmpje van Geert Wilders

Stop de oorlogsmissies!

Category
Demonstraties
Date
2017-12-03 15:00 - 17:00
Venue
het Spui bij ’t Lieverdje Amsterdam - Spui
1012 Amsterdam, Nederland

De Tweede Kamer beslist op 4 december over het verlengen van de oorlogsmissies in Mali en Afghanistan en later over die in Irak. Het kabinet gaat de krijgsmacht hiervoor versterken, in plaats van te kiezen voor vrede door diplomatie en een eerlijke internationale economie èn voor een goed klimaatbeleid.

Deze regering wil de Nederlandse defensiebegroting dit jaar namelijk met 900 miljoen euro verhogen, en daarna elk jaar nog eens met 1,5 miljard. Terwijl op jeugdzorg, ouderenzorg en onderwijs onverantwoord veel is bezuinigd. 

Nederland blijft wapens over de hele wereld exporteren en blijft meedoen aan oorlogsmissies. Deze interventie-oorlogen dragen niets bij aan vrede en veiligheid. Integendeel! Zij hebben vele slachtoffers en vluchtelingen tot gevolg. Ze verdedigen de toegang tot belangrijke grondstoffen en de winsten van grote bedrijven. Ze vergroten de armoede en verminderen vrijheid en democratie in de betreffende landen maar ook hier. Er ontstaat een sfeer van onveiligheid die vijandbeelden voedt en racisme aanwakkert en haat in onze harten brengt. Vluchtelingen zijn wat ons betreft van harte welkom, maar beter is het voorkomen van nog meer vluchtelingen. Stop daarom de oorlogsmissies.

Kom op 3 december om 15:00 uur naar het Spui bij ’t Lieverdje om te laten zien wat wij allen denken: 
GOEDE OORLOGEN BESTAAN NIET!

 
 

All Dates

  • 2017-12-03 15:00 - 17:00

Powered by iCagenda

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook