E-mailAfdrukkenExport ICS

Festival van de Opstand

Evenement

Titel:
Festival van de Opstand
Wanneer:
za, 13. oktober 2018, 12:00 h - 19:00 h
Locatie:
Amsterdam, Noord-holland
Categorie:
bijeenkomsten
Gemaakt door:
Super User

Omschrijving

Festival van de Opstand

Oktober 2018, de Maand van de Geschiedenis, staat in het teken van opstand. Zoals het op de website van de Maand zo mooi wordt verwoord: 
“Van geschreeuw, kruitdampen, hoefgetrappel en fakkels tot stil protest. Van massabewegingen, opruiende pamfletten en de barricaden – en voorzichtig opereren in de illegaliteit. Tijden van onvrede en verdeling, maar ook van optimisme en eendracht. Van durf en de kracht om door te breken, én van onderdrukking, verraad en moord. Van Spartacus tot de Beeldenstorm en van de vergissing van Troelstra …”

Daar kunnen we wel iets mee op het IISG. We beheren de archieven van vele opstandigeleiders zoals Troelstra. Maar we zijn ook experts op het gebied van sociale ongelijkheid en kunnen het nodige vertellen over opstanden tegen die ongelijkheid. We vieren dat met het FESTIVAL VAN DE OPSTAND.

Met onder meer: 

Gustaaf Peek schreef bijna een jaar geleden het pamflet Verzet! Pleidooi voor Communisme. In dit pamflet pleit Gustaaf Peek voor een van de nog altijd controversiële ideeën van Karl Marx: de rechtvaardige herverdeling van kennis, macht en inkomen. Hij komt erover vertellen op het IISG, daar waar het grootste deel van de archieven van Karl Marx worden bewaard. De cirkel is rond.


Locatie

Locatie:
IISG
Straat:
Cruquiusweg 31
Postcode:
1019 AT
Plaats:
Amsterdam
Provincie:
Noord-holland
Land:
Netherlands

Omschrijving

IISG: Onderzoekt en verzamelt de geschiedenis van werk, werkenden en arbeidsverhoudingen wereldwijd

Cruquiusweg 31, 1019 AT Amsterdam, Nederland

Binnenkort

2.Dh5 Festival voor wereldversleutelaars

februari
vrijdag
22

De dertiende editie van het jaarlijkse 2.Dh5 Festival komt in februari 2019 weer naar Amsterdam, met dit jaar het thema 'power'. 

20:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Kom naar de herdenking!

16:45 h - 17:30 h

Women's March on Amsterdam 2019

maart
zaterdag
9
12:30 h - 15:00 h

Women's March on Amsterdam 2019

maart
zaterdag
9
12:30 h

Klimaatmars, zondag 10 maart

maart
zondag
10

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders! Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet. App of bel je vrienden en loop mee.
13:00 h - 16:00 h
Dam

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook