E-mailAfdrukkenExport ICS

Is Nederland op oorlogspad?

Evenement

Titel:
Is Nederland op oorlogspad?
Wanneer:
zo, 4. november 2018, 14:00 h - 16:30 h
Categorie:
anti-militarisme
Gemaakt door:
Super User

Omschrijving

Is Nederland op oorlogspad?

Op Prinsjesdag werd bekend dat de Defensiebegroting met bijna €1,3 miljard wordt verhoogd en 10,47 miljard euro zal bedragen. Een verhoging van pakweg 14%. Ook in de komende jaren wil Rutte III meer geld besteden aan bewapening. Het is een plan van de NAVO om veel meer aan defensie uit te geven: 2% van het Bruto Binnenlands Product. Dat percentage zou in 2024 moeten worden bereikt.

Wat kan de vredesbeweging doen? Wat gebeurt er in Amsterdam? Kan de Gemeenteraad iets doen om van Amsterdam een vredesstad te maken? Inleiding door Stop Wapenhandel en Ludo den Brabander van de Vlaamse organisatie VREDE. 

‘Brievenbusfirma’s in Amsterdam en hun rol in de wapenhandel.’
Gesprek met Amsterdamse gemeenteraadsleden: Tiers Bakker (SP); Femke Roosma (GroenLinks); Jazie Veldhuizen (Bij1).
Wat is de rol van Amsterdam als brievenbusparadijs voor wapenbedrijven? Zes van de tien grootste wapenproducenten ter wereld hebben een wettelijke basis in Nederland. Wat kan de gemeente Amsterdam doen tegen de vele wapenproducenten die een brievenbus hebben gehuurd?

Met mooie muziek en napraten met thee en hapjes. Toegang gratis.

Binnenkort

2.Dh5 Festival voor wereldversleutelaars

februari
vrijdag
22

De dertiende editie van het jaarlijkse 2.Dh5 Festival komt in februari 2019 weer naar Amsterdam, met dit jaar het thema 'power'. 

20:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Kom naar de herdenking!

16:45 h - 17:30 h

Women's March on Amsterdam 2019

maart
zaterdag
9
12:30 h - 15:00 h

Klimaatmars, zondag 10 maart

maart
zondag
10

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders! Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet. App of bel je vrienden en loop mee.
13:00 h - 16:00 h
Dam

Nationale onderwijsstaking

maart
vrijdag
15
De onderwijsvakbonden organiseren op vrijdag 15 maart een landelijke staking voor zowel het basis- en voortgezet als het hoger onderwijs. Ze willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk. Het zou de eerste keer in Nederland zijn dat het gehele onderwijs staakt.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook