E-mailAfdrukkenExport ICS

Zwarte Piet: Uitzwaaidagje

Evenement

Titel:
Zwarte Piet: Uitzwaaidagje
Wanneer:
za, 8. december 2018, 13:00 h - 15:00 h
Locatie:
Amsterdam, noord-holland
Categorie:
bijeenkomsten
Gemaakt door:
Super User

Omschrijving

46485940_512197602592525_7454477446620905472_n.jpg

Na de verschillende demonstraties in het hele land tegen Zwarte Piet tijdens de intocht is het tijd voor een definitieve uittocht. In Amsterdam is de intocht in tegenstelling tot steden waar Zwarte Piet nog mee liep, rustig verlopen. Daarom willen we op 8 december met iedereen in Amsterdam graag voor eens en voor altijd Zwarte Piet uitzwaaien. 

Na jaren lange discussie en protesten, na bedreigingen en geweld is het voor ons afgelopen. Dit jaar hebben voorstanders van Zwarte Piet en een groot aantal politici opnieuw laten zien hoe heftig hun woede en haat is en hoe diep het racisme in de samenleving doorsijpelt.

Dit jaar zijn veel van ons geschrokken en gedesillusioneerd terug naar huis gegaan na de demonstraties bij de intocht. Laten we niet tot volgend jaar wachten maar snel opnieuw verzamelen en nog een keer allemaal samen onze stemmen laten horen. Een laatste keer willen wij samen Zwarte Piet uitzwaaien om hem nooit meer terug te hoeven zien!


Locatie

Locatie:
Spui Lievertje
Straat:
spui
Plaats:
Amsterdam
Provincie:
noord-holland

Omschrijving

spui lievertje

Routekaart

Binnenkort

Het is genoeg geweest! - Rode Hesjes Demonstratie

januari
zondag
13

De Rode Hesjes gaan naar Utrecht! Demonstreer met ons mee op zondag 13 januari! Na jaren te hebben geleden onder het wanbeleid van Rutte zeggen wij: het is genoeg geweest! Wees erbij en laat je stem horen. Eerlijke lonen, betaalbaar wonen, een sterke publieke sector (zorg, onderwijs, openbaar vervoer), en een zowel duurzame als inclusieve samenleving is niet te veel gevraagd!
13:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook