Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Rebel Without Borders - Opstand voor het Leven

Vanaf maandag 7 oktober ‘s morgens vroeg starten we met duizenden rebellen een dagenlange OPSTAND in het centrum van Amsterdam. De Nederlandse overheid doet niet genoeg tegen de klimaat- en ecologische crises. Extinction Rebellion wil dat de overheid de klimaatcrisis erkent en van daaruit meer doet om haar eigen burgers en al het leven op aarde te beschermen. Doe mee, organiseer mee en kom in opstand voor het leven. In Amsterdam gaan we op een vreedzame, creatieve en veilige manier op twee locaties een grootschalige, dagenlange blokkade organiseren. Om zo de druk op de landelijke politiek te verhogen aan al onze 4 eisen tegemoet te komen. Wie wij zijn en waarom we dit doen vind je hier: https://extinctionrebellion.nl/

Neem vanaf 7 oktober vrij van je werk, school en alle andere verplichtingen. Rebelleer met ons mee, iedereen is welkom!

Extinction Rebellion is een geweldloze, sociaal politieke beweging met mensen zoals jij en ik. Deze opstand is een internationale rebellie. In meer dan vijftig landen in honderden steden zullen rebellen overal disruptieve acties voeren om het economisch verkeer te ontregelen met acties van burgerlijke ongehoorzaamheid. De grenzen van onze planeet die klimaatverandering en dreigend verlies van biodiversiteit niet meer aankan worden binnen twaalf jaar bereikt. Daarom is het noodzakelijk voor velen van ons om tijdens Rebel without Borders desnoods gearresteerd te worden om onze eisen kracht bij te zetten.

Voor de organisatie zijn heel veel mensen nodig. Schrijf je hier https://actionnetwork.org/forms/rebel-without-borders-amsterdam-geef-input in als jij mee wil helpen en tijd vrij wil maken. We verwachten een interessant programma en zoeken mensen voor de logistiek, artistieke organisatie, het (social) mediateam, juridische ondersteuning, slaapplekken, tekstschrijvers, documentairemakers, programmering, mentale ondersteuning, crowdfunding, materialen voor een podium, ja alles wat je maar kan bedenken is nodig.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Dat haatzaaien effectief is blijkt uit een onderzoek waarbij 4200 fictieve sollicitaties in tien verschillende beroepsgroepen in het lager- en middensegment werden verzonden. Vooral Turken en Marokkanen moetsten nogal wat extra brieven schrijven , voordat zij een positieve reaktie kregen (Bijvoorbeeld een uitnodiging voor een gesprek) Dit doet ook denken aan de ervaring van de zoon van Sigrid Kaag. Sigrid is getrouwd met een Pallestijnse man. Derhalve had haar zoon een Palestijnse achternaam. Hij werd nooit uitgenodigd voor een gesprek, hoe simpel het baantje ook was. Op zekere dag besloot hij zijn moeders achternaam te gebruiken. Vanaf dat moment rolden de uitnodigingen voor een gesprek binnen.

Om een positieve reaktie te krijgen moeten mensen gemiddeld 2,2 brieven schrijven, mensen met een Turkse achtergrond 3,2 en mensen met een Marokkaanse achtergrond 3,3

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Mat regelmaat gaat Annabel Naninga tekeer tegen een vrouwen quatum in organisatie. Altijd met het argument dat de beste moet worden gekozen en het geslacht er niet toe doet. Daarbij vergeet ze twee zaken: het gemiddelde opleidingsniveau van vrouwen is hoger dan dat van mannen. En uit onderzoek blijkt dat gemengde teams beter functioneren dan teams die louter bestaan uit mannen. Willen we dus de kwaliteit van organisaties verhogen, dan is het verstandig het aandeel vrouwen te verhogen. Nu wordt er vaak gesteld dat je vrouwen niet mag voortrekken omdat je moet kijken naar de kwaliteit van een sollicitant. Wordt er louter gekeken naar de kwaliteit van sollicitanten, dan zouden er meer vrouwen moeten worden aangenomen. Er is dus meer aan de hand. Mannen nemen kennelijk makkelijker mannen aan. Om dat te doorbreken zijn er vrouwen quota nodig. Zeker op hogere posities, zodat de mannen de bal niet steeds rond kunnen spelen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

thierry2

Forum voor Democratie is een sekte, met Baudet als voorganger: een 
narcist en fantast die in zijn eigen schijnwerkelijkheid leeft, ver van 
de normale werkelijkheid. Hij heeft een eigen waarheid en ontkent de 
waarheid zoals wij die allen aanvaarden Hij gaat bijvoorbeeld voorbij 
aan de wetenschap en de rekenmeesters van het CPB. Hij komt met 
ononderbouwde stellingen,zoals de stelling dat de klimaatmaatregelingen 
1000 miljard kosten. Een absurt bedrag. Narekenen kan niet, hij bluft 
zich door tegenspraak heen met de mededeling het staat allemaal 
voorgerekend op de website. Een doorrekening door het CPB wimpelt hij op 
een politiek handige manier af, door de tegenaanval te kiezen, bang om 
door het ijs te zakken. Op de website staat een vage berekening die niet 
controleerbaar is. Er worden niet kloppende uitgangspunten gehanteerd en 
de besparingen worden niet meegenomen. Na isolering van een huis betaal 
je minder energie. In een goede berekening bereken je de kosten van het 
isolatie en hou je rekening met reken  met een terugverdienperiode. FvD 
rekent alleen met kosten. Daardoor  valt er vrijwel geen discussie  te 
voeren. Hij beschikt over een aantal kritiekloze volgers, die hem zien als 
voorganger, niet als een vertegenwoordiger of woordvoerder van een 
politieke partij. Wanneer men zijn ongelijk probeert aan te tonen, dan gaat dat 
nooit lukken, want er bestaat geen basis voor discussie. Iemand die 
wetenschap niet aanvaard als wetenschap maar als mening is niet te 
overtuigen, gewoon omdat hij irrationeel denkt. Wetenschap en dan met 
name de beta wetenschappen als natuurkunde en de klimaatwetenschap 
kent een streng correctiesysteem. Bij de alpha wetenschappen zoals 
bij  geschiedenis, wat Baudet studeerde hangt veel af van het standpunt 
waaruit de geschiedenis bekeken wordt. Niets is in deze alpha 
wetenschappen absoluut. Voor ons is Michiel de Ruyter een held. Voor 
zijn tegenstanders een misdadiger. interpreteer je als alpha 
wetenschapper op deze manier de beta wetenschappen aan, dan trek je snel 
verkeerde conclusies, dat doet Baudet dus ook volop, anders kun je de 
klimaatcrisis nooit ontkennen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Onder invloed van extreem rechts ontmenselijken we steeds verder. Eerst lieten we onschuldige Nederlandse kinderen creperen en verhongeren in vluchtelingenkampen in Syrië. Nu dreigt de VVD met een wet te komen die het redden van drenkelingen op de middenlandse zee verbied. De VVD vindt een meerderheid van de Kamer achter zich.Wat de VVD betreft krijgen mensenredders een straf van maximaal vier jaar cel of een boete van maximaal 83.000 euro. In Nederland is het momenteel strafbaar (WvS artikel 255 en 450) om mensen in hulpeloze toestand achter te laten. Maar vluchtelingen móeten we straks dus laten verdrinken.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Na de moord op CDU-politicus Walter Lübcke en de NSU-moorden blijkt er nu dat een groep neo-nazi’s uit Mecklenburg-Voorpommeren zich aan het voorbereiden is op aanslagen op politieke tegenstanders. Extreem rechts geweld is in West-Europa vaker aanwezig dan we denken. Iedereen kent het geweld geinspireerd door de islam. Politici als Baudet en Wilders zorgen wel dat we dat niet vergeten, maar extreem rechts geweld is zeker zo nadrukkelijk aanwezig en potentieel even gevaarlijk.

NSU moorden:

Tussen 2000 en 2006 pleegde de neonazistische terreurgroep Nationaalsocialistische Ondergrondse (Nationalsozialistischer Untergrund, NSU) 10 moorden. Op acht personen van Turkse afkomst, een Griek en een Duitse politieagente.

Anders Breivik liet op 22 juli 2011 eerst een autobom ontploffen bij het kantoor van de Noorse premier in Oslo. Acht mensen kwamen daarbij om het leven. Vervolgens reed hij door naar het eiland Utøya 40 kilometer verderop. Daar was een jongerenkamp van een centrumlinkse partij gaande. Breivik was gekleed als politieagent. Hij zei dat hij de jongeren kwam beschermen, maar opende het vuur. 69 mensen kwamen om het leven door de schietpartij.

Op 15 maart 2019 vonden er aanslagen plaats op twee moskeeën (de Masjid al Noor-moskee en de Linwood Masjid-moskee) in Christchurch in nieuw-Zeeland waarbij 50 doden en tientallen gewonden vielen.  De dader vertelde dat hij zich had laten inspireren door Anders Breivik, zijn afkeer van de Islam en de ideeën van Wilders.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Screenshot (2).png

Hoe ver zijn wij op de lijst van menselijkheid gezakt, dat we Nederlandse kinderen gewoon laten stikken. Kinderen hebben nergens schuld aan. Ze zijn slachtoffer van het handelen van hun ouders. En nu zijn ze nog een keer extra slachtoffer omdat de Telegraaf met hun idiote berichtgeving en suggestieve foto's een sfeer van angst  en haat crieert tegen deze kinderen, waardoor ze nog langer in de ellende moeten verblijven.