Na de moord op CDU-politicus Walter Lübcke en de NSU-moorden blijkt er nu dat een groep neo-nazi’s uit Mecklenburg-Voorpommeren zich aan het voorbereiden is op aanslagen op politieke tegenstanders. Extreem rechts geweld is in West-Europa vaker aanwezig dan we denken. Iedereen kent het geweld geinspireerd door de islam. Politici als Baudet en Wilders zorgen wel dat we dat niet vergeten, maar extreem rechts geweld is zeker zo nadrukkelijk aanwezig en potentieel even gevaarlijk.

NSU moorden:

Tussen 2000 en 2006 pleegde de neonazistische terreurgroep Nationaalsocialistische Ondergrondse (Nationalsozialistischer Untergrund, NSU) 10 moorden. Op acht personen van Turkse afkomst, een Griek en een Duitse politieagente.

Anders Breivik liet op 22 juli 2011 eerst een autobom ontploffen bij het kantoor van de Noorse premier in Oslo. Acht mensen kwamen daarbij om het leven. Vervolgens reed hij door naar het eiland Utøya 40 kilometer verderop. Daar was een jongerenkamp van een centrumlinkse partij gaande. Breivik was gekleed als politieagent. Hij zei dat hij de jongeren kwam beschermen, maar opende het vuur. 69 mensen kwamen om het leven door de schietpartij.

Op 15 maart 2019 vonden er aanslagen plaats op twee moskeeën (de Masjid al Noor-moskee en de Linwood Masjid-moskee) in Christchurch in nieuw-Zeeland waarbij 50 doden en tientallen gewonden vielen.  De dader vertelde dat hij zich had laten inspireren door Anders Breivik, zijn afkeer van de Islam en de ideeën van Wilders.