E-mailAfdrukkenExport ICS

Den Haag: landelijk Kick Out Zwarte Piet-congres

Evenement

Titel:
Den Haag: landelijk Kick Out Zwarte Piet-congres
Wanneer:
vr, 8. november 2019, 19:00 h - 22:00 h
Categorie:
bijeenkomsten
Gemaakt door:
Super User

Omschrijving

Landelijk KOZP Congres 2019

Op vrijdag 8 november organiseren KOZP Nederland en KOZP Den Haag het landelijke KOZP congres.

Tijdens het KOZP congres komen mensen uit heel Nederland bijeen die zich voor verandering van de Sinterklaastraditie willen inzetten. Verschillende sprekers zullen kennis, ervaringen en praktische tools delen in de aanloop naar de landelijke en lokale intochten die in het weekend van 2019 zullen plaatsvinden

Kick Out Zwarte Piet ontstond in 2014 uit de noodzaak om de krachten te bundelen in de strijd tegen zwarte piet. Actiegroepen Zwarte Piet Is Racisme, Zwarte Piet Niet en Stop Blackface sloegen de handen ineen om door middel van vreedzaam protest tijdens de nationale intocht zichtbare verandering van de Sinterklaastraditie te eisen door de racistische figuur zwarte piet uit te bannen.

De protesten hebben nut gehad. Steeds meer steden, dorpen en organisaties nemen afscheid van zwarte piet. Na Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Almere is Den Haag nog de enige grote stad in de Randstad die dit jaar nog zwarte pieten handhaaft. Mogelijk verandert dit in 2020. Op vele plekken wordt er echter nog aan zwarte piet vastgehouden.
Kom op 16 of 17 november 2019 met ons in actie in o.a. de volgende gemeenten: Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard, Leeuwarden, Eindhoven, Groningen, Den Haag, Den Bosch, Dordrecht, Almere, Nijmegen. Tijdens het KOZP congres komen we bij elkaar in de aanloop naar de vreedzame demonstraties van 16 en 17 november 2019!

Meer info over het programma volgt!

Waar? Den Haag: na het kopen van een kaartje ontvang je enkele dagen voor het congres het adres van de locatie i.v.m. veiligheidsredenen!
Tijd? 19:00 - 22:00 uur
Entree? €5,- Als je nu krap bij kas zit maar er wel bij wilt zijn, stuur dan een bericht naar KOZP via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Aanmelden voor de demonstratie kan hier: https://www.eventbrite.com/e/landelijk-kozp-congres-2019-tickets-79796313923