E-mailAfdrukkenExport ICS

Wake voor vluchtelingen

Evenement

Titel:
Wake voor vluchtelingen
Wanneer:
za, 20. juni 2020, 12:00 h - zo, 21. juni 2020, 12:00 h
Categorie:
bijeenkomsten
Gemaakt door:
Super User

Omschrijving

Wake voor vluchtelingen

Op 20/21 juni 2020 vindt de eerste editie plaats van de 24-uurs Wake voor vluchtelingen in het Haagse buurt-en-kerkhuis Bethel, het decor van het spraakmakende kerkasiel. Het thema dit jaar is 'Kinderen eerst'. Volg de livestream en waak mee!

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kunt u dit jaar het doorlopend programma van vier- en inspiratiemomenten, informatie en dialoog via een livestream vanuit buurt-en-kerkhuis Bethel meemaken. Laat zien dat u ook waakt door uw bericht op Twitter of Facebook te delen met de hashtag #ikwaakvoor. Kijk voor meer informatie en de livestream op www.wakevoorvluchtelingen.nl. Waak met ons mee!

Met de Wake voor vluchtelingen, vanaf nu elk jaar op Wereldvluchtelingendag, vragen Stek en de Protestantse Kerk en Diaconie Den Haag aandacht voor een humaan vluchtelingenbeleid en menswaardige voorzieningen voor en behandeling van vluchtelingen. Zo willen we betrokkenheid inspireren en stimuleren, relevante informatie delen en publieke aandacht genereren.

Thema is dit jaar: ‘Kinderen eerst’. We vragen speciaal aandacht voor kinderen in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Daar dreigt een catastrofe. Ook vertellen we de verhalen van kinderen die in Nederland een beroep deden op de Afsluitingsregeling Kinderpardon. Aan het woord komen verschillende voorgangers, jonge vluchtelingen, juristen, politici en hulpverleners die jonge vluchtelingen bijstaan. In de traditie van het kerkasiel verzorgen verschillende voorgangers een deel van de 24 uur durende viering, afgewisseld met gesprekken, verhalen en interviews.