E-mailAfdrukkenExport ICS

Yet Another Night of Protest

Evenement

Titel:
Yet Another Night of Protest
Wanneer:
ma, 24. september 2018, 18:30 h - 22:00 h
Locatie:
Amsterdam, Noord-Holland
Categorie:
bijeenkomsten
Gemaakt door:
Super User

Omschrijving

Studenten, docenten, tegen de regenten!Studenten, docenten, tegen de regenten!

Wat is nu de stand van zaken in het hoger onderwijs? De universiteit kampt al jaren met problemen en ondanks veel weerstand is de situatie nog steeds kritiek. Studenten hebben een enorme studielast en er wordt ook nog eens veel druk op ze gezet om dit allemaal zo snel mogelijk af te ronden, waarbij ruimte voor specialisatie uitblijft. Docenten worden wegbezuinigd óf krijgen te kampen met een burn-out door de verhoogde werkdruk. En ondertussen denken ze in Den Haag dat het nog steeds oké is om te bezuinigen op het onderwijs.

Dit pikken wij niet langer! Wij willen een universiteit waarbij het onderwijs de prioriteit is en niet het slachtoffer van bezuinigingen. Dat de universiteit een plek is waar studenten met plezier naar toe gaan en niet gedwongen worden om zo snel mogelijk weer te vertrekken en waar docenten hun vak vol passie kunnen blijven geven. Wij willen een universiteit waar een diversiteit van perspectieven terug te vinden is en waar de koloniale kennisstructuren verdwenen zijn. Een universiteit waar studenten daadwerkelijk zeggenschap hebben, en hun stem serieus genomen wordt. 

Dus komen Humanities Rally, ASVA, University of Colour en NU! met Yet Another Night of Protest in de WOinActie-week om steun te betuigen aan de docenten. Blijkbaar hebben na drie succesvolle protestavonden de regenten het nog steeds niet begrepen. Dus hebben we besloten om nog een keer een kritisch licht te werpen op de huidige situatie in het onderwijs en een discussie te starten met iedereen die het onderwijs een warm hart toe draagt. 

Deze week komt het uitgebreide programma en de specifieke locatie op deze pagina te staan.

Laat zien dat het onderwijs niet zomaar wegbezuinigd kan worden en komt allen 24 september naar Yet Another Night of Protest!


Locatie

Locatie:
Oudemanhuispoort
Postcode:
1012
Plaats:
Amsterdam
Provincie:
Noord-Holland
Land:
Netherlands

Omschrijving

Routekaart