E-mailAfdrukkenExport ICS

Actiebijeekomst voor 14 euro minimumloon

Evenement

Titel:
Actiebijeekomst voor 14 euro minimumloon
Wanneer:
wo, 4. september 2019, 19:00 h - 21:00 h
Locatie:
Leiden, Zuid-Holland
Categorie:
bijeenkomsten
Gemaakt door:
Super User

Omschrijving

Actiebijeekomst voor 14 euro minimumloon

Op woensdag 4 september 2019 houdt FNV lokaal Rijnstreek Leiden, in samenwerking met Doorbraak, een actiebijeenkomst rondom de campagne voor een hoger minimumloon in Nederland: #Samenvoor14

Heb jij een baan met minimumloon of daar net boven? Of zit je in een uitkering? Krijg je AOW? Heb je het idee dat de boodschappen steeds duurder worden, maar je inkomen niet meegroeit? Terwijl de regering zegt dat de crisis voorbij is….

Twee miljoen mensen voelen op dit moment niets van de economische groei. Sterker nog, hun inkomen is in de afgelopen veertig jaar twintig procent minder waard geworden! En dat terwijl de winsten van grote bedrijven groter en groter worden. Nederland is gigantisch rijk. Die rijkdom gaan we eerlijker verdelen. Het minimumloon moet daarom om te beginnen naar 14 euro per uur. Daarmee stijgt ook het inkomen van mensen met een uitkering en AOW.

In april dit jaar lanceerde de FNV de #Samenvoor14 campagne in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar zijn daar in een aantal wijken door actieve buurtbewoners en FNV-organizers buurtcomité’s gevormd, die niet alleen opkomen voor een hoger minimumloon, maar ook voor betere wijkvoorzieningen. Vorig jaar werd al een “wordt wakker en sta op”- mars door Rotterdam-Zuid georganiseerd.

In juni dit jaar werd er een actie georganiseerd bij het gezondheidscentrum in Beverwaard, omdat er onder buurtbewoners veel klachten zijn over te weinig artsen en een slechte bereikbaarheid. En in juli organiseerde het buurtcomité van Afrikaanderwijk een buurtactie in de speeltuin, om handtekeningen op te halen voor een petitie gericht aan burgemeester Aboutaleb. Hij moet zich uitspreken voor een hoger minimumloon, vinden deze Rotterdammers. De petitie zal op 7 september worden aangeboden. Ook in Leeuwarden is men begonnen met het organiseren van lokale acties. Op 3 juli werd een treinkaartje aan burgemeester Crone overhandigd met de eis dat hij in Den Haag voor een hoger minimumloon zou gaan pleiten.

Door eerst lokaal steun op te bouwen, kunnen we daarna de krachten bundelen en bij de landelijke overheid erop aandringen dat het minimumloon daadwerkelijk verhoogd moet gaan worden. En dat is goed voor iedereen die het niet al te breed heeft, ongeacht leeftijd, geslacht, achtergrond of gezondheid. We moeten samen een vuist maken. Iedereen die dat wil kan bijdragen, in zijn of haar stad of regio. Ook in Leiden!

Op deze bijeenkomst zullen enkele actieve mensen die betrokken zijn bij de campagne in Rotterdam komen vertellen over hun ervaringen. Er is ook ruimte voor vragen. Daarnaast willen we samen verder praten hoe we in Leiden kunnen bijdragen aan deze campagne voor een eerlijker verdeling.

#Samenvoor14 #Leidenvoor14

Contact informatie

Naam:
Doorbraak
Telefoon:
071-5127619


Locatie

Locatie:
rooseveldstraat-leiden
Straat:
Rooseveltstraat 55
Postcode:
2321 BL
Plaats:
Leiden
Provincie:
Zuid-Holland
Land:
Netherlands

Omschrijving