E-mailAfdrukkenExport ICS

Het hek van de Dam

Evenement

Titel:
Het hek van de Dam
Wanneer:
za, 19. oktober 2019, 13:00 h
Locatie:
Amsterdam, Noord-Holland
Categorie:
Demonstraties
Gemaakt door:
Super User

Omschrijving

Het hek van de Dam

Elk jaar gaan wij de straat op om te dansen voor meer vrije ruimte in Amsterdam. Wij laten ons horen voor een stad die diversiteit omarmt, cultuur de ruimte geeft en inziet dat sommige zaken meer waard zijn dan in geld is uit te drukken.

Het afgelopen jaar pakte voor de vrije ruimte ronduit dramatisch uit. Ondanks het voornemen van het zogenaamd progressieve stadsbestuur om rafelranden te beschermen, hebben wederom vrijplaatsen fatale klappen gekregen.

De schandalige ontruiming van ADM Amsterdam, de trieste verdwijning van Bajesdorp, de onnodige regelzucht rond Ruigoord en het voortdurende wanbeleid rond de vruchtbare Lutkemeerpolder.

Daarom starten wij zaterdag 19 oktober om 13 uur onze dans vanuit stilstand. We verzamelen op de Dam om één minuut stil te staan bij onze gevallen vrijplaatsen. Daarna halen we het hek van de Dam en claimen wij de vrije ruimte in de stad.

Dans mee, buiten de lijntjes, dwars door Amsterdam. Versterkt door alternatieve geluiden geven wij in deze kleurrijke stoet een oorverdovend signaal af aan onze stad: wij geven de vrije ruimte niet zomaar op. Want als er één hek van de Dam is, dan volgen er meer!

We maken de route en de participerende sound systems binnenkort bekend. Meer weten over onze eisen aan het stadsbestuur, raadpleeg de website.


Locatie

Locatie:
Dam
Straat:
Dam
Postcode:
1012
Plaats:
Amsterdam
Provincie:
Noord-Holland
Land:
Netherlands

Omschrijving

De Dam is een plein in het centrum van Amsterdam. Het is het historische hart van de stad en de locatie van veel evenementen van nationale betekenis.

Routekaart