Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De politieke Anarchist in mij is ontzettend teleurgesteldDe politieke Anarchist in mij is ontzettend teleurgesteld in een groot deel van Nederland (en de VS, VK en Australië als ik het nieuws kijk).

Ik ben een groot fan van individuele vrijheid en geen voorstander van repressie uit de Overheid. Maar....als we ons niet kunnen houden aan collectieve solidariteit dan is een Lockdown de enige optie.

Neo-liberalisme heeft ons geleerd dat eigen gewin, ten koste van anderen, belangrijker is dan collectief elkaar ondersteunen. Mijn vrijheid is belangrijker dan jouw gezondheid.

Dit zien we in ons koopgedrag. We geven niks om kinderarbeid, slavenarbeid en sweatshops, want ik wil gewoon mijn mooie spulletjes hebben.

Dat zien we in ons politieke gedrag. De zorg uitkleden, sociale vangnetten weghalen, iedereen ZZPer maken, lage lonen, hoge huren, dure hypotheken, afbraak sociale woningmarkt, etc en toch stug blijven stemmen op de VVD zodat je belastingvoordeeltjes krijgt en zo hard mag rijden als je wil en je geen concessies hoeft te doen voor dat stomme milieugedoe.

Maar we zien het nu zo goed met deze crisis. "Rot op met je regels, ik wil voetballen/fitnesses/bootcampen in het park, naar de bouwmarkt, strand, het park en het bos met vrienden en familie. Dat ik hier bij de zwakkeren in de samenleving in gevaar breng heb ik schijt aan."

Solidariteit met oudere mensen, mensen die al zwak zijn door chronische ziekten, mensen met immuunziektes, alle zorgmedewerkers die nog meer op hun bord krijgen en de wereldbevolking in het algemeen zou nu op de voorgrond moeten staan.

Individuele vrijheid vereist individuele verantwoordelijkheid nemen voor je eigen handelen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Op zaterdag 21 maart zal Nederland ondanks de corona-crisis toch de internationale dag tegen racisme en discriminatie vieren.

Het Comité 21 maart heeft weliswaar zijn landelijke demonstratie en manifestatie afgelast, om daarmee zijn bijdrage te leveren aan de bestrijding van het corona-virus; maar het zal in plaats daarvan een lang livestream-verslag van een indoor-bijeenkomst uitzenden vanuit een studio die verbonden is met het internet.

Het gehele programma is op zaterdag 21 maart van 14.00 - 15.30 uur te volgen via: https://21maartcomite.nl/?page_id=1856 of via dit videokanaal

https://vimeo.com/event/26947/embed

 

‘De bestrijding van het coronavirus loopt parallel met de bestrijding van het racismevirus,’ aldus de Amsterdammer Max van den Berg, prominent lid van het Comité 21 Maart. ‘Beide virussen treffen wereldwijd immers vooral de zwaksten en met hen zijn wij alle dagen solidair. Wij keren ons tegen de haatzaaierij van Geert Wilders en het chauvinisme van Thierry Baudet.’ Van den Bergs toespraak zal in het programma worden uitgezonden.

Ook vice-voorzitter Kitty Jong van de FNV zal in de uitzending te zien en te horen zijn. Natuurlijk gaat zij in op gevolgen van de coronacrisis voor mensen met een kwetsbare positie. Ook heeft zij aandacht voor discriminatie op de werkvloer en bij het uitnodigingsbeleid voor sollicitaties. ‘Onze campagne voor een hoger minimumloon van 14 euro is heel belangrijk voor de laagstbetaalden, zoals veel migranten en hun kinderen.’

In het programma vol muzikale intermezzo's worden verder ook vertegenwoordigers uit de Aziatische gemeenschap, van migranten, van vluchtelingen en uit de moslim- en zwarte gemeenschap geïnterviewd.

Ruim 100 organisaties ondersteunen de oproep voor deze dag. Daaronder tientallen basisgroepen van vluchtelingen, migranten, vrouwen, de LHBTI-gemeenschap en milieugroepen; landelijke organisaties als het FNV, de SP, GroenLinks en de PvdA; kerken en moskeeën; het COC, Greenpeace, Milieudefensie en Pax; en het X-Y Actiefonds en Emmaus Haarzuilens.

Ga voor nadere informatie naar de website www.21maartcomite.nl/

Met vriendelijke groet,

Rob Marijnissen (06-53178715) en Abdou Menehbi (06-55818828)


Comité 21 maart, Internationale dag tegen racisme & discriminatie

1e Weteringplantsoen 2 C, 1017 SJ Amsterdam 

http://www.21maartcomite.nl

Met vriendelijke groet,

Comité 21 maart, Internationale dag tegen racisme & discriminatie

1e Weteringplantsoen 2 C, 1017 SJ Amsterdam 

Tel: 020-4288825 

http://www.21maartcomite.nl

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Het gaat Baudet echt niet om de beste weg uit de crisis, als de regering besloten had tot een complete onmiddelijke lock down, dan had Baudet vast gepleit voor groepsimmuniteit. Baudet is een historicus en geen wetenschapper uit de exacte hoek. Dat merk je steeds weer, hij winkelt selectief in de feiten en pikt eruit wat hem past. In dit debat haalt hij de WHO aan als betrouwbaar, in het klimaatdebat is de WHO juist onbetrouwbaar. Wat hem past is per definitie inroeien tegen de logica, of dat nu gaat om het stikstofprobleem, de klimaatcrisis of nu met de coronacrisis. Wilders heeft een andere strategie, hij speelt gewoon in op de angst van mensen en vergroot die uit. Beide politici klagen altijd over te weinig aandacht en het linkse journaal. Ondertussen wordt er wel overdreven veel aandacht aan deze twee misselijk makende politici besteed zonder dat zij weerwoord krijgen, of hun stellingen  in perspectief worden geplaatst. De twee leven van onrust en verwarring en zijn zeker niet uit op het goede!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

LANDELIJKE DEMONSTRATIE/MANIFESTATIE TEGEN RACISME EN DISCRIMINATIE  VAN ZATERDAG 21 MAART IN AMSTERDAM AFGELAST

De afgelopen maanden is het Comité zich warm gaan lopen voor de geplande landelijke demonstratie/manifestatie van zaterdag 21 maart in Amsterdam.

Dat mensen zich meer en meer bewust worden van het groeiende gevaar van racisme en discriminatie valt af te leiden uit de bredere ondersteuning dan vorig jaar die we als comité hebben ontvangen. Daaronder tientallen basisgroepen van vluchtelingen, migranten, vrouwen, de LHBTI-gemeenschap en milieugroepen. Deze worden gesteund door landelijke organisaties als het FNV, de SP, GroenLinks en de PvdA; verder door kerken en moskeeën; door het COC, Greenpeace, Milieudefensie en Pax; door het X-Y Actiefonds en Emmaus Haarzuilens; enzovoort.
Meer organisaties dan vorig jaar hebben financieel bijgedragen, meer grote organisaties ondersteunen het Comité 21 Maart, en voor het eerst sinds lange tijd zouden er bussen rijden. In meerdere plaatsen zijn diverse samenwerkingsverbanden tot stand gekomen waarop we verder kunnen bouwen en zijn er meer flyers verspreid.

Helaas heeft inmiddels het zich alom verspreidende Coronavirus een spaak in het wiel gestoken. Op last van de Nederlandse regering kunnen alle bijeenkomsten van meer dan 100 personen tot nader order geen doorgang meer vinden (bij onze demonstratie/manifestatie zou het om duizenden deelnemers zijn gegaan).

Het Comité 21 Maart heeft daarom besloten de demonstratie/manifestatie van zaterdag 21 maart af te gelasten. Heel spijtig, maar onze solidariteit gaat nu toch in de eerste plaats uit naar de slachtoffers van het Coronavirus en naar al diegenen in de gezondheidssector die zich inzetten om het gevaar van verdere verspreiding te keren.

In plaats van de straat op te gaan, zal het Comité 21 Maart op zaterdag 21 maart toch naar buiten treden – in de vorm van een livestream verslag van een indoor-bijeenkomst zonder publiek, met de sprekers die voor de demonstratie/ manifestatie opgevoerd stonden, onder wie vicevoorzitter van de FNV Kitty Jong, met Max van den Berg uit Amsterdam en met vertegenwoordigers uit de Aziatische gemeenschap, van migranten, van vluchtelingen en uit de moslim en zwarte gemeenschap (ga voor nadere informatie naar de website www.21maartcomite.nl/ )

Afhankelijk van de ontwikkelingen op het Corona-virus-front, plannen wij een plenair overleg (stond gepland voor 25 maart maar die datum zal in de praktijk waarschijnlijk niet haalbaar zijn) waarin wij de mobilisatie-successen en obstakels zullen evalueren. Tevens willen wij nagaan wat de mogelijkheden zijn om gezamenlijk een demonstratie/ manifestatie te organiseren op 20 juni – de Internationale Dag van de Vluchteling. Tenslotte willen wij nadere informatie verschaffen over een op te starten campagne waarbij wij – met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 – gaan proberen onze politieke eisen en verlangens in de verkiezingsprogramma’s te krijgen.