Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

1 augustus gaat het boerkaverbod in. Een boerka is geen echte aanwinst in het straatbeeld. Wanneer het de vrije keuze van de vrouw is om een boerka te dragen, dan is een boete terecht. Wordt zij verplicht door anderen de boerka te dragen, dan verdient zij geen boete, maar hulp. Het boerkaverbod werd door extreem rechts gedram afgedwongen. Het verbod is dan nu wel in een wet gegoten, maar dit verbod past niet in onze tradities en cultuur. Actief handhaven van het verbod gaat daarom dus niet gebeuren. Al wil extreem rechts dat wel afdwingen. Maar er is in de maatschappij gewoon geen draagvlak voor. Bovendien zijn er vrijwel geen boerka dragers in Nederland. Het hele verhaal lost een fictief probleem op. De Dagelijkse Standaard laat mooi zien hoe het probleem geframed wordt. 

fotolinkk Dagelijkse Standaard

Alsof hier ooit gewapende boerkadragers gezien zijn. Echt niet! Vaak wordt gesteld dat de boerkadragers door hun mannen gedwongen worden tot het dragen van een boerka. Dan is het geven van een boete aan de vrouw een grote fout, want dan wordt het slachtoffer beboet.

Kortom het hele boeerkaverbod is volslagen onzinnig en nog gevaarlijk ook. Maar we moeten wel van de Boerka in het straatbeeld af, Maar een verbod is de verkeerde manier. Nu lopen we een aantal risico's, mogelijk mogen de vrouwen die van hun man of omgeving een boerka moeten dragen niet meer de straat op, dan zijn zij het slachtoffer.  Stel je voor dat een draagster een besmettelijke ziekte oploopt en zich niet laat behandelen omdat er bij zorginstellingen een boerkaverbod geldt, dan zijn degenen die zij besmet het slachtoffer. Alleen al om die reden zijn zorginstellingen verplicht boerkadraagsters toe te laten. Het boerkaverbod komt anders in conflict met de zorgplicht. Maar ook in het openbaar vervoer staan ze voor een dilemma. Het openbaar vervoer kent voor iedereen met een plaatsbewijs een vervoersplicht. Waar moet een buschauffeur zich aan houden? Aan de vervoersplicht of aan het boerkaverbod?

burgerarrest

Extreem-rechts Nederland heeft ondertussen het burgerarrest ondekt. Het gevaar hiervan is dat er openbare heksenjachten ontstaan. Een levensgevaarlijke ontwikkeling, extreem-rechts schuwt zoals we weten geen geweld. Als je ze betrapt op het hardhandig staande houden van iemand met een boerka aan, dan kun je zelf ook overgaan tot een burgerarrest!

Ondertussen verkoopt extreem rechts het boerkaverbod als een eerste anti-islamwet (Wilders) of als een vrouwenrecht. Uiteindelijk is het een afname van tolerantie. Er zijn genoeg westerse landen zoals Engeland waar de Boerka geen enkel probleem is. Het boerkaverbod is een voorbeeld van onze toenemende intolerantie en het resultaat van jarenlang haatzaaien tegen de islam. Het is nu belangrijk om latterlijk de boerka en nikab dragers, maar ook andere islamieten te beschermen tegen extreem rechts geweld.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen