rss

kritisch anarchistisch webmagazine
 1. Eénstaatrealiteit en apartheid

  Het ‘vredesplan’ van Trump en Netanyahu belooft opnieuw een tweestatenoplossing dichterbij te brengen. In werkelijkheid heeft Israël steeds geprobeerd om een Palestijnse staat te voorkomen.

  Lees verder bij Socialisme.nu

   

 2. Extreemrechts en de politiek van het coronavirus

  Voor extreem rechts vormt de pandemie een kans om grenscontroles in te voeren en de rechtsstaat uit te hollen. Het kan ook hun totale onbekwaamheid blootleggen.

  Lees verder bij Global-info

 3. Fort Europa laat Corona en fascisten hun vuile werk doen

  Rutte wil geen vluchtelingenkinderen opnemen in Neederland. Verschillende steden in dit land hebben gezegd die kinderen op te willen nemen, maar nee is nee en vol is vol. Intussen is op Lesbos een

   eerste geval van Corona gemeld. Nog even en dat bereikt de vluchtelingen in Kamp Moria die daar onder abominabele omstandigheden opeengepakt zitten. Meer bij Jokekaviaar

   

 4. Wierd Duk in tijden van corona

  De als opiniemaker vermomde fascistoïde racist en pathologisch zwavelzwatelende pisvlek Wierd Duk vertelde een zaaltje Blokkeerfriezen, anderhalf jaar geleden, dat Donald Trump en Victor Orbán sterke leiders zijn, omdat ze een sterke, heldere visie hebben, en dat dit van alle huidige fractieleiders in de Tweede Kamer alléén van Thierry Baudet gezegd kan worden. 

  Meer bij Frontaalnaakt

 5. Waar komt het omcirkelde aatje vandaan?

  De A van Anarchie of Anarchisme in een cirkel, uit de negentiende eeuw stammend symbool van anarchisten over de hele wereld. Een gangbare interpretatie is dat het “L’anarchie c’est l’ordre”, een spreuk van Pierre-Joseph Proudhon symboliseert, de A van anarchie en de O van Orde. 

  Lees verder bij Krapuul