headlines

Glop headlines maakt linkse informatie en relevant nieuws op internet beter toegankelijk . We vervullen een gidsfunctie door onze lezers op de hoogte te houden van nieuws- en achtergrondartikelen die relevant zijn voor links nederland
Uit de nationale en internationale media maken we vrijwel dagelijks een selectie van relevante artikelen, zowel van commentaren als van nieuwsberichten en achtergrondverhalen. We volgen dagbladen, tijdschriften en blogs, variërend van Socialisme.nu, Konfrontatie, Krapuul, Doorbraak, De Groene, Die Tageszeizung, Joke Kaviaar en tal van aktiegroepen en persoonlijke blogs. We maken een korte inhoudsverwijzing met een doorleeslink naar het oorspronkelijke artikel 

Telegraaf zet campagne tegen Halsema voortDe Telegraaf neemt in de editie van vandaag niets terug van de verslaggeving van gisteren; ook al had de krant bijna alle feiten mis. Sterker: de krant doet er prominent een schepje bovenop. De invalshoek is nu dat de burgemeester de publiciteit aan zichzelf heeft te wijten, omdat ze niet uit eigen beweging een verklaring oplegde. “„Ze heeft het stil willen houden. En je weet: als je het niet zelf bekendmaakt, wordt het later alsnog publiek. Oliekoekendom.”

Lees verder bij Welingelichte kringen

Login om te antwoorden

Wat er gebeurt als de leugen regeert

Anti-intellectualisme en pseudowetenschap gingen vooraf aan de opkomst van het nationaalsocialisme in Duitsland. Ook nu ligt het gezonde verstand onder vuur. Zal de geschiedenis zich herhalen?

Lees verder bij Frontaal Naakt

Login om te antwoorden

	 ‘We weten allemaal hoe het zit’: repressie van de milieubeweging (blog) | CODE ROOD

De milieubeweging heeft nogal wat repressie gezien en ondervonden, de afgelopen maanden. Een impressie aan de hand van de berichtgeving eromheen.

Als Code Rood deelden we het artikel “Veiligheidsdiensten hebben klimaatactivisten in het vizier”, van socialisme.nu, op Facebook met de opmerking: “We weten allemaal hoe het zit, maar het is toch schokkend het zo helder beschreven te zien.” Hierop reageerde iemand: “Volgens mij weten heeeel veeel mensen helemaal niet hoe het zit!!! Deze boodschap dient veel zichtbaarder en publiek te worden.” Daarin kunnen we ons helemaal vinden. Waarom schreven we dan dat we allemaal weten hoe het zit?

Lees verder bij Code Rood

Login om te antwoorden

Extinction Rebellion NL‎Vanaf maandag 7 oktober ‘s morgens vroeg starten we met duizenden rebellen een dagenlange OPSTAND in het centrum van Amsterdam. De Nederlandse overheid doet niet genoeg tegen de klimaat- en ecologische crises. Extinction Rebellion wil dat de overheid de klimaatcrisis erkent en van daaruit meer doet om haar eigen burgers en al het leven op aarde te beschermen. Doe mee, organiseer mee en kom in opstand voor het leven. In Amsterdam gaan we op een vreedzame, creatieve en veilige manier op twee locaties een grootschalige, dagenlange blokkade organiseren. Om zo de druk op de landelijke politiek te verhogen aan al onze 4 eisen tegemoet te komen.

Lees verder bij Extinction Rebellion NL

Login om te antwoorden

Nazi-expo Den Bosch registreert onwettig namen van bezoekersDEN BOSCH, 12 aug. 2019 – Bij de komende nazi-expo in Den Bosch worden de namen van bezoekers geregistreerd. Dat blijkt uit een mededeling op de site van het Design Museum waar de expo plaats moeten vinden.

De critici van het betreffende museum, aangevoerd door de bond van oud-verzetsstrijders en antifascisten AFVN-BvA, maakt daar ernstig bezwaar tegen. Zij menen dat dit onwettig is, omdat er niet om toestemming gevraagd wordt. Op de site van de Museumvereniging, waarvan het Bossche museum lid is, gebeurt dat uitvoerig wel.

Lees verder bij de Bond van Antifascisten

Login om te antwoorden

Klimaatverandering: hier en daar warmer en kouder

Over het bestaan van klimaatverandering zijn we het nu wel eens. Maar over de gevolgen ervan leren de geleerden kennelijk nog elke dag bij. Dat leidt tot verrassende nieuwe inzichten en mogelijke gevolgen. Bijvoorbeeld over waar het nu precies warmer of kouder wordt.

Lees verder op Duurzaamnieuws

Login om te antwoorden

Baudet gaat via een Stormfronter volledig op de nazitourOnverschillig worden is berusten, is wijken voor rechts. Bij de buren is dat een motto.
Soms, nee tamelijk vaak, bekruipt mij het gevoel: we hebben het al gezien, we hebben het gehoord, het is een graadje erger dan het was maar we kennen het. De hele rataplan.
Laissez passer.
Maar het moet en het mag niet. Heb ik zelf nog wel tot waakzaamheid opgeroepen!
Ik gooi er twee twiets van een GroenLinksraadslid van Amsterdam tegenaan.

Lees verder bij Krapuul

Login om te antwoorden

Verontwaardiging over Telegraaf-schandpaal zoon Halsema

De berichtgeving in de Telegraaf over de aanhouding van de vijftienjarige zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema brengt veel verontwaardigde reacties teweeg. De Telegraaf kopt vanmorgen ‘Zoon van burgemeester gearresteerd na gewapende inbraak’ en suggereert in een tweede artikel ‘Ging aanhouding zoon Halsema in de doofpot?’ dat Halsema dat vergrijp heeft willen wegmoffelen. In een brief die gepubliceerd is op de website van de gemeente Amsterdam verweert Halsema zich tegen de aantijgingen van Telegraaf.

Lees verder bij Joop.nl

Login om te antwoorden

Senator PVV pleit voor Endlösung der Muslimfrage

Volgens PVV-senator Marjolein Faber is het boerkaverbod niet meer dan de eerste stap. De volgende stap moet de verwijdering van moslims uit de openbare ruimte zijn. Welke stap daarna volgt, laat zich niet moeilijk raden: een verbod op ademhalen voor moslims.

Lees verder bij Krapuul

Login om te antwoorden

Brabants Dagblad over Anarchist Sticker Squad

Op de website van Autonomen Brabant wordt nu en dan verslag gedaan van het plakken van stickers en posters. Dat was voor een journalist van het Brabants Dagblad aanleiding om contact te zoeken. Op voorwaarde van anonimiteit sprake ‘een Tilburgse anarchist’ met deze journalist. Dat leidde tot een stukje in de krant, zowel in de papieren als de online versie. Dat verscheen op 8 augustus. Je ziet het hierboven. Uit het stuk een paar aardige citaten. Over die anonimiteit: ‘,,Het is aannemelijk dat de politie best wil weten wie toch steeds op gekke plekken spul plakken”, liet de ervaren actievoerder op voorhand weten.’

Lees verder bij Autonomen Brabant

Login om te antwoorden

doorbraakTrots kondigde de gemeente Amsterdam vorige week aan dat 27 straten in een nieuwe wijk op IJburg vernoemd zullen worden naar mannen en vrouwen die tegen de koloniale overheersing vochten. Twee derde van deze straten zal vernoemd worden naar mensen die in Suriname en op de Antillen tegen de Nederlandse kolonisator vochten, een derde naar personen uit Indonesië, in de koloniale tijd “Nederlands-Indië” genoemd. Achter de tien gekozen Indonesische namen gaat bij nadere inspectie een koloniale mindset schuil, die een gebrek aan representatie en machtsstructuren in stand houdt. Het eerste wat opvalt: de selectie Indonesische namen staat bij lange na niet in verhouding tot de werkelijke omvang van deze voormalige kolonie.

Lees verder bij Doorbraak

Login om te antwoorden

krapuulExtreemrechtse Noorse terrorist vermoordde ook zijn stiefzuster

De extreemrechtse terrorist die gisteren het vuur opende op een moskee in Noorwegen, heeft naar alle waarschijnlijkheid eerder op de dag zijn 17-jarige stiefzuster vermoord. De politie trof haar levenloze lichaam aan in het appartement van de dader.

Lees verder bij Krapuul

Login om te antwoorden

joop

De klimaatcrisis kan ertoe leiden dat er vanaf 2050 een voedseltekort ontstaat. Die alarmerende

 boodschap staat in een vandaag gepubliceerd rapport van het 

wetenschappelijke klimaatpanel van de Verenigde Naties, het IPCC. In het rapport gaan de wetenschappers van het IPCC in op het verband tussen landgebruik en klimaatverandering

Lees verder bij Joop
.

Login om te antwoorden

global info
Europese neo-nazi’s bewapenen zich
Op 15 juli maakte de politie van Turijn bekend dat bij een onderzoek naar voetbalhooligans van Juventus een wapendepot is ontdekt. De wapenvoorraad bevatte, naast een serie borden met nazi-teksten en -symbolen, een grote hoeveelheid automatische wapens en kogels en zelfs een lucht-luchtraket afkomstig van het leger van Qatar! Drie mensen werden gearresteerd, waaronder de vijftigjarige Fabio Del Bergiolo. Del Bergiolo is een activist van de partij Forza Nuova en was in 2001 senaatskandidaat voor de fascistische partij.

Lees meer bij Globalinfo

 
Login om te antwoorden

duurzaam nieuwsWest-Afrika wordt opgeslokt door de oceaan

Voor grote delen van West-Afrika is de stijgende Atlantische Oceaan een snelgroeiend probleem. Waar een derde van de regionale bevolking in de kustgebieden leeft en waar 56% van het BBP van de West-Afrikaanse landen aan de kust verdiend wordt, kan kusterosie potentieel een catastrofaal probleem worden.

Lees verder

Login om te antwoorden

De Soedanese ambassade in Den Haag terroriseert Soedanese vluchtelingen zonder papieren

Ik kom uit Ad-Damazin (Blauwe Nijl, Soedan). Ik ben 7470 km van mijn familie verwijderd. Deze afstand wordt nog uitgerekt door de moeilijkheden van het leven hier in Amsterdam. Laat me een paar van de zeer harde realiteiten uitleggen waar we als Soedanese vluchtelingen zonder papieren in Nederland mee te maken hebben. Den Haag heeft een Soedanese ambassade. Weet je

Lees verder

Login om te antwoorden

socialisme.nuVakbonden scharen zich achter klimaatstaking – wanneer volgt de FNV?

In de week van 20-27 september vindt een internationale klimaatstaking plaats. In verschillende landen heeft de stakingsoproep een indrukwekkende dynamiek: verschillende grote vakbonden mobiliseren. Het wordt hoog tijd dat ook de Nederlandse FNV de stakingsoproep overneemt.

Lees verder bij socialisme.nu

Login om te antwoorden