Baudet en de verdwenen hittegolvenBij het KNMI bleken hittegolven uit de statistieken te zijn verdwenen. Op internet waren de oude statistieken eenvoudig op te sporen via de waybackmachine, een soort internetarchief. De Telegraaf zag in dit verhaal brood Paul Jansen hierover:
Een verhaal dat deze week de krant niet haalde, betrof het donderdag gepubliceerde onderzoek naar de aanpassing van historische temperatuurwaarden door het KNMI. Door die aanpassing verdwenen hittegolven uit de eerste helft van de vorige eeuw uit de boeken, waardoor de opwarming volgens critici nu erger lijkt dan het is. Dat klinkt spectaculair. Echter, het KNMI heeft een plausibele verklaring voor de correctie – de meethut was in 1950 verplaatst en bleek nadien lagere waarden te meten omdat die meer aan de elementen werd blootgesteld. Die verklaring kon niet worden weerlegd. Wel zitten er interessante losse eindjes aan de zaak, die meer uitzoekwerk vergen.
Wat de Telegraaf niet goed genoeg vond wordt door Thierry Baudet zonder enige schroom dik aangezet en uitgevent. De hiellelikkers van Baudet op de Digitale Standaard:
"Er zijn dus een hoop hittegolven zomaar verdwenen uit de gegevens van het KNMI. Aanleiding hiervoor was een methodologische wijziging om de gegevens betrouwbaarder te maken. De gebruikelijke argumenten van sjoemelende wetenschappers als u mij vraagt. Op de beelden is te zien hoe Thierry Baudet het raadsel van de verdwenen hittegolven duidt als ‘zeer verontrustend’ en vraagt de voorman van Forum voor Demagogie zich af of het KNMI ‘sjoemelt met de cijfers’.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen