Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Terwijl alle ogen gericht zijn op het islamitisch geweld, vergeten we het rechts-extremistisch geweld, alleen Breivik schreef er al 77 doden op zijn naam en de Gouden Dageraad in Griekenland heeft inmiddels ook het nodige op zijn conto staan. Hiermee wil ik islamitisch terreur in Europa niet bagatelliseren, maar wel relativeren.de NSU-moorden, een serie moorden die gepleegd werden in Duitsland tussen 2000 en 2006 door de neonazistische terreurgroep Nationaalsocialistische Ondergrondse (Nationalsozialistischer Untergrund, NSU). Ze pleegden  tien moorden: op acht personen van Turkse afkomst, een Griek en een Duitse politieagente. Het lukte de autoriteiten niet deze zaak op te lossen. Naast de moorden pleegden de leden ook nog 14 bankovervallen en twee bomaanslagen.Uiteindelijk werd Beate Zschäpe gearresteerd, de rest van de groep pleegde zelfmoord


22 oktober 2015
De Duitse federale recherche (BKA) waarschuwt dat extreem-rechts geweld steeds ernstigere vormen zal aannemen. Nieuwe aanslagen op politici en de uitbaters van asielaccommodaties zijn daarbij niet uitgesloten.
Dat staat in een vertrouwelijke evaluatie van de federale recherche, die in handen is van de Duitse krant Süddeutsche Zeitung. De BKA schrijft dat extreem-rechtse groepen normaal 'zeer heterogeen' zijn, maar dat de migrantenproblematiek voor een 'ideologische consensus' zorgt.


Feller
Demonstraties tegen het Duitse asielbeleid worden daarbij steeds feller. Dit jaar heeft de BKA 461 voorvallen van geweld tegen asielzoekerscentra geteld, een verdubbeling ten opzichte van heel 2014. Naast vernieling en brandstichting meldt de recherche ook nieuwe vormen van verzet, zoals blokkades van spoorlijnen en snelwegen.April 2014
Een moslima in Eindhoven heeft aangifte gedaan nadat ze werd aangevallen door twee mannen. Amar Nejjar, manager van de moskee waar het slachtoffer vrijwilliger is, luidt de noodklok: "Dit is het zoveelste incident na Deurne. We houden ons hart vast."
De vrouw van eind twintig is volgens de moskeebeheerder vlak voor een supermarkt aangevallen door twee mannen terwijl ze een baby bij zich had. "De mannen hebben haar hoofddoek afgetrokken en haar meerdere klappen gegeven. Op klaarlichte dag."
Terwijl de media vol staan van het gevaar mogelijk islamitisch geweld blijken we de verkeerde kant in te kijken. In werkelijkheid vormt extreem rechts het echte gevaar. Opgejut door de media van TMG [Telegraaf, GeenStijl, WNL, PowNed] en de PVV.

9 oktober 2015
Een groep van zeker twintig mensen heeft gisteravond een tijdelijk opvangcentrum voor vluchtelingen in het Utrechtse Woerden aangevallen. Elf mensen zijn aangehouden, bevestigde burgemeester Victor Molkenboer in een persconferentie.
Ze staken vuurwerkbommen af naast de hal, en gooiden rotte eieren naar de opvanglocatie. Of de groep ook de sporthal wilden binnendringen, was niet duidelijk.
De aangehouden belagers zijn allemaal man en zijn tussen de 19 en 30 jaar oud. Ze zijn afkomstig uit omliggende dorpen en steden en hadden tijdens de actie bivakmutsen op en zwarte kleding aan.

-29 oktober 2015-
BREDA -
Een 29-jarige vrouw uit Breda is donderdagmiddag aangevallen door een 37-jarige stadsgenote. Ze kreeg klappen en haar hoofddoek werd van haar hoofd getrokken.
Dat laatste heeft de vrouw, een moslima, als beledigend ervaren, zegt de politie in een toelichting aan De Telegraaf. Volgens een persvoorlichter zou de belaagster zich verder niet discriminerend of rascistisch hebben uitgelaten.
De vechtpartij vond aan de begin van de middag plaats in de Brasschaatstraat. De aangevallen vrouw is lichtgewond geraakt. Haar belaagster was gevlucht, maar toegesnelde agenten konden haar later op de middag alsnog aanhouden.

ARNHEM -
Drie verdachten staan vandaag terecht voor de rechtbank in Arnhem wegens poging tot moord. De mannen uit Velp en Rheden zouden in de nacht van 3 op 4 september 2014 eerst een steen, en daarna een brandbom door het raam hebben gegooid van een pand aan de Willemsstraat in Velp.
Het pand stond bekend als Polenhotel. Twee Slowaken raakten zwaar gewond. Ze lagen te slapen in het bed waarop de brandbom terechtkwam. Ten tijde van de aanslag verbleven dertig Oost-Europese uitzendkrachten in het pand.

28 okt 2015
De auto's van de GroenLinks-fractievoorzitter Harold Halewijn in de gemeente Wormerland zijn alletwee in brand gestoken. Dat zegt burgemeester Peter Tange van Wormerland dinsdag op een persconferentie.

6 november2015
Drie vluchtelingen zijn donderdagavond bij een noodopvang in Anna Paulowna bekogeld met een vuurwerkbom. De politie is op zoek naar de gevluchte daders maar heeft nog geen arrestatie kunnen verrichten.
In het Noordhollands Dagblad vertelt woordvoerder Noortje Slot van Hollands Kroon dat de vuurwerkbom door twee mensen in een witte auto gegooid werd richting drie Syrische vrouwen. Het voertuig reed vervolgens weg. Ondanks dat er geen gewonden zijn gevallen, heeft het incident volgens de woordvoerder wel impact gehad.
"Deze mensen komen uit een oorlogsgebied zo'n actie zorg voor veel schrik en angst."

10 november:
‘Misschien kunnen we morgen de kranten wel openslaan, zonder te lezen dat de bruine horden zich hebben verzameld,’ sprak neonazi Lutz Bachmann maandagavond aan het einde van de Pegida-demonstratie in het Duitse Dresden.
Bachmann onderschatte daarmee echter het hardnekkige fascisme onder zijn volgelingen. Op weg naar de demonstratie op een plein in Dresden, vonden de zogenaamde bezorgde burgers het nodig deelnemers aan een Kristallnacht-wake lastig te vallen.
Claus Dethleff, voorzitter van een van de herdenkingsorganisaties zegt: ‘We werden lastiggevallen, voor homo’s en pedofielen uitgemaakt. Anderen noemden ons linkse varkens. Een aantal van hen riep dat de Holocaust nooit heeft plaatsgevonden.’
Tijdens de raadsvergadering in Steenbergen Voor wie het gevolg van het oprukkend fascisme in dit land nog wil bagatelliseren: Ruit ingegooid bij vluchtelingen in Steenbergen . Dit is geen 'verzet', dit is terreur.
---
Het debat over vluchtelingen leidt op scholen tot verharding van het debat. Leerlingen schrijven in werkstukken dat buitenlanders banen inpikken en dat het land vol is. Leraren schrikken daarvan, zegt Rob Hommen van de Algemene Onderwijsbond.
Uit gesprekken die onderwijsbond AOb had georganiseerd over radicalisering op scholen, bleek dat leraren schrokken van rechts-extremistische uitspraken van leerlingen. "Het ergste voorbeeld dat ik hoorde was 'buitenlanders moeten het land uit, ze nemen onze banen en huizen in'", zegt Hommen. "Dat werd in een werkstuk ingeleverd bij een docent van allochtone afkomst."
Vrijheid van meningsuiting
Dat soort uitlatingen kunnen niet door de beugel, vindt Hommen. "Daarover moeten leraren met leerlingen in gesprek gaan", zegt hij. "Iedereen mag zeggen wat hij vindt, maar beargumenteer dat dan ook."
Leerlingen die zich afzetten tegen vluchtelingen, zijn vaak bang voor het onbekende, is de ervaring van Hommen. "Op het moment dat kinderen van vluchtelingen op school integreren, dan merk je dat als leerlingen elkaar leren kennen, elkaar ook eerder accepteren. Dan worden de leerlingen gematigder en is er meer respect voor elkaar."

In het AD laat Lenny Beijerbergen de woordvoerder van de politie weten dat er gezocht is naar de daders maar het nog geen resultaat heeft opgeleverd.
-------

10 januari 2016
Zondag werden in Keulen 11 mensen het slachtoffer van racistisch geweld. Onder meer enkele mannen van Pakistaanse origine werden door een horde van 20 mannen aangevallen. Een Syrische vluchteling werd enkele minuten later ook in elkaar geslagen.
De aanvallen kwamen er nadat een Facebook-groep had opgeroepen om Keulen 'schoon te vegen'. Patrick Fels, actief bij het Nationaal-socialisme Documentatiecentrum (NS-Dok), zegt over de samenstelling van die racistische groepen: “Vroeger vochten hooligans tegen hooligans van een ander voetbalteam. Maar sinds de eerste activiteiten van Pegida in 2014 zien we dat veel van die hooligans zich aansluiten bij politieke betogingen.”
De politie opende een onderzoek wegens slagen en verwondingen maar er werd voorlopig niemand opgepakt.

 

Leipzig

leipzigIn de Oost-Duitse stad Leipzig ontstonden rellen na de Legida demonstratie (de Leipziger variant van Pegida) zo'n 250 gemaskerde nazi-hooligans voerde een geplande aanval uit op de alternatieve wijk Connewitz.
Bij deze aanval zijn massaal ruiten ingeslagen en auto's in de brand gestoken en is zelfs brand in een woning uitgebroken. Na afloop van een bijeenkomst van de Leipziger Pegida vond er een gecoördineerde aanval plaats in het district Leipzig Connewitz Volgens ooggetuigenverslagen werden de etalages van winkels en bars ingegooid over een lengte van 200 m in de Wolfgang- Heinze- Street. Waaronder boekhandels, en winkels, die worden geëxploiteerd door migranten. In deze schijnbaar goed voorbereide actie werd vuurwerk afgevuurd op huizen. In één geval veroorzaakte dat ​​brand in een woonhuis, welke op tijd kon worden geblust wat voorkwam datmenselijke slachtoffers vielen.