Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Na Keulen transformeerden de rechtse types van GeenStijl zich tot brave feministen, terwijl ze tot vlak daarvoor op gruwelijk seksistische wijze fulmineerden tegen feministen zoals Asha ten Broeke. Het feit dat Jan Roos (PowNed) op nationale tv uit het niets de borsten van een onbekende vrouw betastte, weerhield hem niet om zich op te werpen als verdediger van vrouwenrechten.
Feministen voerden zaterdag 23 januari actie in Spijkenisse en werden en masse en voor de ogen van de uitgerukte media gearresteerd door de politie. Wilders zou 'verzetsspray' uitdelen om vrouwen te beschermen tegen vluchtelingen. De partij die zelf tegen wetsvoorstellen stemde die vrouwen zou steunen in geval van seksueel geweld en die politici herbergt met een verleden als zedendelinquent is helemaal niet geïnteresseerd in de positie van vrouwen. Nee tegen racisme en seksisme!
Het recht op vrije meningsuiting geld voor iedereen, dus ook voor deze vrouwen. Het was de taak van de politie de vrouwen in bescherming te nemen, niet om ze te arresteren
De Nederlandse politie is niet je vriend maar je vijand. Anti racisme activisten worden stelselmatig onterecht opgepakt en zowel fysiek als mentaal mishandeld. Elke keer wanneer wij de straat op gaan om te strijden tegen racisme worden wij geconfronteerd met de gewapende dienaars van de staat, die niet twijfelen om geweld tegen ons te gebruiken. De strijd tegen racisme begint bij de strijd tegen de grootste gewapende racistische organisatie in Nederland. Hoogtijd om de identificatieplicht af te schaffen (de smoes die wordt gebruikt om ons te arresteren) en een groot onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de stelselmatige mensenrechten schendingen van de Nederlandse politie.
De staat gijzelt wederom onschuldige vreedzame activisten. Vreedzame feministen worden gearresteerd terwijl de politie Wilders en andere racisten ongestoord hun haat laat verspreiden. De politie kiest ook vandaag weer de kant van vreemdelingenhaat, racisme en het kapitaal.
Anders dan vaak gestelt:"Demonstraties hoeven NIET te worden aangemeld en demonstranten hoeven hun identificatiebewijs NIET te tonen. "

Het recht om vreedzaam te demonstreren
Demonstratievrijheid
Het recht om te demonstreren is in internationale mensenrechtenverdragen,
bijvoorbeeld artikel 11 van het Europees verdrag inzake de rechten van de mens (EVRM), en
in artikel 9 van de Grondwet gewaarborgd. Kern van de zaak is dat het eenieder vrij staat om
te demonstreren. De burger kan op die manier deelnemen aan het democratische proces.
Beperking van de demonstratievrijheid mag alleen als dat noodzakelijk is in een democratische
samenleving. Deelname aan het democratische proces kan door een eenmansactie of door
een grote demonstratie waar honderden of zelfs duizenden mensen op af komen. De democratie
vormt daarom het belangrijkste ijkpunt voor de organisatie en begeleiding van
demonstraties.
Kenmerkend voor het recht op demonstratie is dat het een laagdrempelig middel
is om invulling te geven aan de vrijheid van meningsuiting. De burger is daarvoor niet
afhankelijk van bijvoorbeeld toegang tot de media. Hij kan eenvoudigweg en spontaan de
straat op gaan om zijn mening kenbaar te maken. Met een demonstratie wordt beoogd
de aandacht te trekken van het aanwezige publiek en van bijvoorbeeld volksvertegenwoordigers.
Als ook de media erover berichten, dan wordt zelfs een nog groter publiek
bereikt. Vanwege de bijzondere rol van demonstratievrijheid in onze democratie is het van
groot belang dat de overheid ervoor zorgt dat het recht op demonstratie tot bloei kan komen.
Zoals een rijk geschakeerde pers wezenlijk is voor de democratie, geldt dat niet minder voor
een rijke schakering van acties en demonstraties op de plaatsen die ertoe doen.
De vrouw die zaterdag in Spijkenisse bij een demonstratie tegen Geert Wilders is opgepakt en nog vastzat, is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
De vrouw weigert nog steeds haar identiteit bekend te maken, laat de politie weten.

De plaatselijke afdeling van de SP in de gemeente Bernheze “is bedreigd omdat de politieke partij zaterdag bij een supermarkt in Heesch de mening van inwoners wilde peilen over de komst van een asielzoekerscentrum”, aldus het Brabants Dagblad op 23 januari. Dat was al reden voor dreigmails! Die hadden “de strekking ‘dat het niet goed met hun zou aflopen als ze bij de supermarkt zouden gaan staan'”. Opvallende kant hiervan: de SP koos met de actie niet de kant van de vluchtelingen, althans niet helder en rechtstreeks. Het idee was alleen maar om de meningen te peilen. Zelfs dat kwam mensen dus niet gelegen: de afzenders van de mail hebben er kennelijk niet echt vertrouwen in dat de claim dat ‘het volk van Heesch’ eendrachtig tegen een AZC is, wel klopt. Dus intimideren ze degenen die met een enquête aan het licht zouden kunnen brengen. De SP vroeg om politiebescherming. Die kwam er niet. Vervolgens blies ze de actie af. Dat past wel in de logica van de SP: een geloof in wet en recht, en als wet en recht geen blijken bescherming bieden, dan rest er weinig anders dan terugtrekken. Het laat zien hoe onverstandig het is om op die wet, die orde en haar agenten te vertrouwen in het bestrijden van fascistische intimidatie. Maar die conclusie mag niet bij woorden blijven. Anti-fascisten horen klaar te staan om de SP tegenover de fascisten te verdedigen en te helpen zichzelf te verdedigen. Als anti-fascist ben ik bereid om naast de SP-ers, hun kraam en hun enquêteurs te staan naast deze SP-ers met hun enquête te komen staan voor het geval er echt racisten opduiken om vervelend komen doen. Samen staan we immers sterker. En aan de politie heb je als het er op aan komt dus duidelijk niet veel, om maar eens een understatement te gebruiken. Zelf gezamenlijk opkomen voor wie er ook door fascisten wordt aangevallen of bedreigd is een zeer noodzakelijke stap die nog veel te weinig wordt gezet. Laten we dat veranderen, per direct.

Binnenkort

Pinksterlanddagen 2019

juni
zaterdag
8

Wat zijn de Pinksterlanddagen? Een anarchistisch festival dat jaarlijks plaatsvindt op het kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning in Appelscha tijdens het Pinksterweekend. Het is een bijeenkomst voor anarchisten en iedereen die zich door het anarchisme laat inspireren. Het hele weekend zit barstensvol met workshops, lezingen, discussies over anarchisme en de sociale strijd. Er is ook een speciaal programma voor kinderen en in de avond zal er een cultureel programma plaats vinden. Het is een festival wat al ruim 80 jaar word georganiseerd en is voor veel anarchisten een plek om samen...

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook