Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

DTG roept op tot geweld tijdens de anti-AZC demo zaterdag as. in EdeWie zijn 'DTG'? :

Geplaatst door Joke Kaviaar op vrijdag 19 februari 2016

Helder en inzichtelijk artikel van Antifascistische onderzoeksgroep Kafka over de extreem-rechtse actiegroep Demonstranten Tegen Gemeenten (DTG):
"Dat de onrust rond de komst van grote groepen vluchtelingen naar Nederland koren op de molen van bestaande extreemrechtse organisaties is, is zacht uitgedrukt. Van neonazi’s tot aan de PVV komen rechtsextremisten in actie. Ze sluiten zich aan bij protesten, ze organiseren zelf acties en bemoeien zich met lokale initiatieven van boze buurtbewoners. Maar bovenal proberen ze deze onrust binnen hun eigen politieke straatje te kanaliseren, op zoek naar succes, steun en nieuwe aanwas. Maar daar blijft het niet bij. Naast bestaande extreemrechtse organisaties, ontstaan er ook nieuwe groepen, waarvan ‘Demonstranten Tegen Gemeenten’ (DTG) momenteel één van de actiefste is."
Lees verder op de website van Kafka


Op zaterdag 20 februari wil DTG (Demonstranten tegen Gemeenten) om 13:00u op het Raadhuisplein in Ede demonstreren tegen de komst van een AZC. Op het Facebook event kondigen ze aan dat het om een 'vreedzaam' anti-AZC protest gaat. Klopt dat?
Wie is DTG?
De meeste leden van de DTG komen uit Enschede. Sinds vorig jaar organiseren ze door het hele land protesten tegen AZC's en vluchtelingen, ook in plaatsen waar ze zelf niet wonen. Het enige Edese lid, Arie H. (de organisator van dit protest) is behalve DTG'er ook lid van de Nederlandse Volksunie (NVU), een extreem-rechtse groep die zich niet alleen tegen vluchtelingen keert, maar ook tegen moslims en mensen met een buitenlandse achtergrond. Eén van de deelnemers, 'Johnboy' W. (eigenaar van een café in Ravenstein waar nazi-propaganda wordt verspreid) werd eerder veroordeeld na een poging om een Somalisch gezin aan te rijden.
Vreedzaam?
Leden van de DTG zijn ook gezien bij de protesten in Geldermalsen en Heesch, waar met vuurwerkbommen werd gegooid en waar gemeenteraadsleden met de dood werden bedreigd. Recentelijk nam de DTG ook deel aan de anti-AZC demonstraties in Utrecht, waar omstanders en een journalist werden aangevallen. Daarnaast bezoeken Arie H. en de andere DTG'ers alle Pegida demonstraties, waar geprotesteerd wordt tegen de zogenaamde 'islamisering' van Nederland, samen met Ben vd K., een Breivnik-fan die op Facebook regelmatig oproept tot grof geweld tegen vluchtelingen.
Alleen tegen AZC's?
Op alle demonstraties waar DTG'ers aanwezig zijn, worden niet alleen spandoeken met anti-AZC teksten gedragen, maar ook spandoeken tegen de Islam, met teksten als 'Mohamed not welcome' of 'Stop Islam-terreur'.
Sinds de opkomst van de anti-AZC protesten heeft het Meldpunt Islamofobie en Discriminatie een toename van het aantal (gewelddadige) incidenten tegen moslims en moskeeën gesignaleerd.
Geen plaats voor racisme in Ede!
De meeste Edenaren hebben geen bezwaar tegen de komst van een AZC in Ede. De noodopvang voor 370 vluchtelingen op het kazerneterrein verloopt probleemloos. De DTG gebruikt een anti-AZC standpunt om hun racistische ideeën te verspreiden. Dat laten we hier niet gebeuren!
Kom op zaterdag 20 februari om 13:00u naar het Raadhuisplein en laat je horen tegen racisme. Fluit ze uit, overstem ze en laat zien dat racisme hier niet welkom is!