Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

rascisten stoppen

Lees verder bij de Agenda

Bij PowNed zeggen ze nooit zelf wat ze denken. Ze gebruiken citaten waardoor ze ingedekt zijn. Ondertussen verspreiden ze wel het gedachtengoed. Pagida hoe verwerpelijk is dat? Zie hieronder! Inderdaad afkomstig van PowNed een telegraafonderdeel.

astrid bello 2

 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

wildersOndertussen kan Wilders doorgaan met haatzaaien,  Mensen die hem een fascist noemen, worden hard afgestraft. Ze demoniseren hem en worden de mond gesnoert op straffe van ontslag. Zo vraagt de PVV weer aan minister van onderwijs Jet Bussemaker om prof. dr. Paul Frissen te ontslaan. Kritiek op Wilders wordt meteen afgedaan als demoniseren, net als bij Pim Fortuyn gebeurde. Wilders mag het woord fascistische ideologie strafeloos gebruiken om moslims weg te zetten. Met alle gevolgen van dien. Zo werd op 29 februari een woning aan de Merediaan in Klazienaveen beklad. In het huis zouden asielzoekers - ouders met drie jongens en een meisje - komen wonen. Op het raam staat 'Geen Asiel', 'Ga Terug' en is een varkenskop getekend.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

DTG roept op tot geweld tijdens de anti-AZC demo zaterdag as. in EdeWie zijn 'DTG'? :

Geplaatst door Joke Kaviaar op vrijdag 19 februari 2016

Helder en inzichtelijk artikel van Antifascistische onderzoeksgroep Kafka over de extreem-rechtse actiegroep Demonstranten Tegen Gemeenten (DTG):
"Dat de onrust rond de komst van grote groepen vluchtelingen naar Nederland koren op de molen van bestaande extreemrechtse organisaties is, is zacht uitgedrukt. Van neonazi’s tot aan de PVV komen rechtsextremisten in actie. Ze sluiten zich aan bij protesten, ze organiseren zelf acties en bemoeien zich met lokale initiatieven van boze buurtbewoners. Maar bovenal proberen ze deze onrust binnen hun eigen politieke straatje te kanaliseren, op zoek naar succes, steun en nieuwe aanwas. Maar daar blijft het niet bij. Naast bestaande extreemrechtse organisaties, ontstaan er ook nieuwe groepen, waarvan ‘Demonstranten Tegen Gemeenten’ (DTG) momenteel één van de actiefste is."
Lees verder op de website van Kafka


Op zaterdag 20 februari wil DTG (Demonstranten tegen Gemeenten) om 13:00u op het Raadhuisplein in Ede demonstreren tegen de komst van een AZC. Op het Facebook event kondigen ze aan dat het om een 'vreedzaam' anti-AZC protest gaat. Klopt dat?
Wie is DTG?
De meeste leden van de DTG komen uit Enschede. Sinds vorig jaar organiseren ze door het hele land protesten tegen AZC's en vluchtelingen, ook in plaatsen waar ze zelf niet wonen. Het enige Edese lid, Arie H. (de organisator van dit protest) is behalve DTG'er ook lid van de Nederlandse Volksunie (NVU), een extreem-rechtse groep die zich niet alleen tegen vluchtelingen keert, maar ook tegen moslims en mensen met een buitenlandse achtergrond. Eén van de deelnemers, 'Johnboy' W. (eigenaar van een café in Ravenstein waar nazi-propaganda wordt verspreid) werd eerder veroordeeld na een poging om een Somalisch gezin aan te rijden.
Vreedzaam?
Leden van de DTG zijn ook gezien bij de protesten in Geldermalsen en Heesch, waar met vuurwerkbommen werd gegooid en waar gemeenteraadsleden met de dood werden bedreigd. Recentelijk nam de DTG ook deel aan de anti-AZC demonstraties in Utrecht, waar omstanders en een journalist werden aangevallen. Daarnaast bezoeken Arie H. en de andere DTG'ers alle Pegida demonstraties, waar geprotesteerd wordt tegen de zogenaamde 'islamisering' van Nederland, samen met Ben vd K., een Breivnik-fan die op Facebook regelmatig oproept tot grof geweld tegen vluchtelingen.
Alleen tegen AZC's?
Op alle demonstraties waar DTG'ers aanwezig zijn, worden niet alleen spandoeken met anti-AZC teksten gedragen, maar ook spandoeken tegen de Islam, met teksten als 'Mohamed not welcome' of 'Stop Islam-terreur'.
Sinds de opkomst van de anti-AZC protesten heeft het Meldpunt Islamofobie en Discriminatie een toename van het aantal (gewelddadige) incidenten tegen moslims en moskeeën gesignaleerd.
Geen plaats voor racisme in Ede!
De meeste Edenaren hebben geen bezwaar tegen de komst van een AZC in Ede. De noodopvang voor 370 vluchtelingen op het kazerneterrein verloopt probleemloos. De DTG gebruikt een anti-AZC standpunt om hun racistische ideeën te verspreiden. Dat laten we hier niet gebeuren!
Kom op zaterdag 20 februari om 13:00u naar het Raadhuisplein en laat je horen tegen racisme. Fluit ze uit, overstem ze en laat zien dat racisme hier niet welkom is!


Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

eigen piemels eerst

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

stop pagide amsterdam

Op zaterdag 6 Februari wil het extreem-rechtse Pegida op de Dam in Amsterdam samenkomen om zo hun racistische gedachtegoed te verspreiden. 'Laat Ze Niet Lopen' roept op je te verzetten tegen deze extreem-rechtse bijeenkomst. Kom ook naar de Dam en laat je horen tegen de racisten van Pegida! Laat Ze Niet Lopen!

Pegida is een van oorsprong Duitse extreem-rechtse beweging die zich graag voordoet als nette en bezorgde burgers. Maar schijn bedriegt, op eerdere Pegida demonstraties in Utrecht en Rotterdam brachten Pegida aanhangers de Hitlergroet en vielen ze anti-racisme activisten en omstanders aan. Ook bleek de demonstratie grotendeels te bestaan uit rechtsextremisten en neo-nazi’s uit Duitsland, Vlaanderen en Polen. Ook het groepje Nederlandse Pegida demonstranten bestond bijna geheel uit bekende neo-nazi's. Pegida zegt geweldloos te zijn maar creëert wel de ruimte voor gewelddadige racisten en neo-nazi's om bijeen te komen en mensen aan te vallen. Bij de laatste Pegida demonstratie in Leipzig kregen ze meer dan 1.500 neo-fascisten en extreem-rechtse hooligans op de been en trokken er 250 gewapende neo-nazi’s een spoor van vernieling en geweld door de plaatselijke studenten en migranten wijk.LaatZeNietLopen.nl, een initiatief tegen racisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse Pegida op zaterdag 6 Februari aanstaande zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pegida zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden.

Vrijheid van meningsuiting
Door het recht op vrijheid van meningsuiting en demonstratie te misbruiken, creëren de rechts-extremisten een vrijplaats voor de verheerlijking van racisme en islamofobie. Die vrijheid is slechts een façade voor het intimideren van de bewoners van de stad waar in zij samenkomen.

Protest!
Bij de eerdere bijeenkomsten van Pegida kwamen honderden mensen de straat op om hun woede over de racistische optocht door hun straten te uiten. Soms wordt extreem-rechts als marginaal weggezet. Extreem-rechts blijft alleen marginaal door hen te overstemmen, een weerwoord te geven en een massaal tegengeluid te laten horen. Negeren is geen optie meer. Of Pegida daadwerkelijk toestemming krijgt om te manifesteren op de Dam of dat ze een andere plaats krijgen aangeboden is op het moment nog niet duidelijk. Het is dan ook verstandig om www.laatzenietlopen.nl in de gaten te houden. Ook kan je 'Laat Ze Niet Lopen' volgen op Twitter en Facebook. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur.Kom 6 Februari in actie tegen Pegida en stop de opmars van extreem-rechts! Laat Ze Niet Lopen!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Na Keulen transformeerden de rechtse types van GeenStijl zich tot brave feministen, terwijl ze tot vlak daarvoor op gruwelijk seksistische wijze fulmineerden tegen feministen zoals Asha ten Broeke. Het feit dat Jan Roos (PowNed) op nationale tv uit het niets de borsten van een onbekende vrouw betastte, weerhield hem niet om zich op te werpen als verdediger van vrouwenrechten.
Feministen voerden zaterdag 23 januari actie in Spijkenisse en werden en masse en voor de ogen van de uitgerukte media gearresteerd door de politie. Wilders zou 'verzetsspray' uitdelen om vrouwen te beschermen tegen vluchtelingen. De partij die zelf tegen wetsvoorstellen stemde die vrouwen zou steunen in geval van seksueel geweld en die politici herbergt met een verleden als zedendelinquent is helemaal niet geïnteresseerd in de positie van vrouwen. Nee tegen racisme en seksisme!
Het recht op vrije meningsuiting geld voor iedereen, dus ook voor deze vrouwen. Het was de taak van de politie de vrouwen in bescherming te nemen, niet om ze te arresteren
De Nederlandse politie is niet je vriend maar je vijand. Anti racisme activisten worden stelselmatig onterecht opgepakt en zowel fysiek als mentaal mishandeld. Elke keer wanneer wij de straat op gaan om te strijden tegen racisme worden wij geconfronteerd met de gewapende dienaars van de staat, die niet twijfelen om geweld tegen ons te gebruiken. De strijd tegen racisme begint bij de strijd tegen de grootste gewapende racistische organisatie in Nederland. Hoogtijd om de identificatieplicht af te schaffen (de smoes die wordt gebruikt om ons te arresteren) en een groot onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de stelselmatige mensenrechten schendingen van de Nederlandse politie.
De staat gijzelt wederom onschuldige vreedzame activisten. Vreedzame feministen worden gearresteerd terwijl de politie Wilders en andere racisten ongestoord hun haat laat verspreiden. De politie kiest ook vandaag weer de kant van vreemdelingenhaat, racisme en het kapitaal.
Anders dan vaak gestelt:"Demonstraties hoeven NIET te worden aangemeld en demonstranten hoeven hun identificatiebewijs NIET te tonen. "

Het recht om vreedzaam te demonstreren
Demonstratievrijheid
Het recht om te demonstreren is in internationale mensenrechtenverdragen,
bijvoorbeeld artikel 11 van het Europees verdrag inzake de rechten van de mens (EVRM), en
in artikel 9 van de Grondwet gewaarborgd. Kern van de zaak is dat het eenieder vrij staat om
te demonstreren. De burger kan op die manier deelnemen aan het democratische proces.
Beperking van de demonstratievrijheid mag alleen als dat noodzakelijk is in een democratische
samenleving. Deelname aan het democratische proces kan door een eenmansactie of door
een grote demonstratie waar honderden of zelfs duizenden mensen op af komen. De democratie
vormt daarom het belangrijkste ijkpunt voor de organisatie en begeleiding van
demonstraties.
Kenmerkend voor het recht op demonstratie is dat het een laagdrempelig middel
is om invulling te geven aan de vrijheid van meningsuiting. De burger is daarvoor niet
afhankelijk van bijvoorbeeld toegang tot de media. Hij kan eenvoudigweg en spontaan de
straat op gaan om zijn mening kenbaar te maken. Met een demonstratie wordt beoogd
de aandacht te trekken van het aanwezige publiek en van bijvoorbeeld volksvertegenwoordigers.
Als ook de media erover berichten, dan wordt zelfs een nog groter publiek
bereikt. Vanwege de bijzondere rol van demonstratievrijheid in onze democratie is het van
groot belang dat de overheid ervoor zorgt dat het recht op demonstratie tot bloei kan komen.
Zoals een rijk geschakeerde pers wezenlijk is voor de democratie, geldt dat niet minder voor
een rijke schakering van acties en demonstraties op de plaatsen die ertoe doen.
De vrouw die zaterdag in Spijkenisse bij een demonstratie tegen Geert Wilders is opgepakt en nog vastzat, is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
De vrouw weigert nog steeds haar identiteit bekend te maken, laat de politie weten.

De plaatselijke afdeling van de SP in de gemeente Bernheze “is bedreigd omdat de politieke partij zaterdag bij een supermarkt in Heesch de mening van inwoners wilde peilen over de komst van een asielzoekerscentrum”, aldus het Brabants Dagblad op 23 januari. Dat was al reden voor dreigmails! Die hadden “de strekking ‘dat het niet goed met hun zou aflopen als ze bij de supermarkt zouden gaan staan'”. Opvallende kant hiervan: de SP koos met de actie niet de kant van de vluchtelingen, althans niet helder en rechtstreeks. Het idee was alleen maar om de meningen te peilen. Zelfs dat kwam mensen dus niet gelegen: de afzenders van de mail hebben er kennelijk niet echt vertrouwen in dat de claim dat ‘het volk van Heesch’ eendrachtig tegen een AZC is, wel klopt. Dus intimideren ze degenen die met een enquête aan het licht zouden kunnen brengen. De SP vroeg om politiebescherming. Die kwam er niet. Vervolgens blies ze de actie af. Dat past wel in de logica van de SP: een geloof in wet en recht, en als wet en recht geen blijken bescherming bieden, dan rest er weinig anders dan terugtrekken. Het laat zien hoe onverstandig het is om op die wet, die orde en haar agenten te vertrouwen in het bestrijden van fascistische intimidatie. Maar die conclusie mag niet bij woorden blijven. Anti-fascisten horen klaar te staan om de SP tegenover de fascisten te verdedigen en te helpen zichzelf te verdedigen. Als anti-fascist ben ik bereid om naast de SP-ers, hun kraam en hun enquêteurs te staan naast deze SP-ers met hun enquête te komen staan voor het geval er echt racisten opduiken om vervelend komen doen. Samen staan we immers sterker. En aan de politie heb je als het er op aan komt dus duidelijk niet veel, om maar eens een understatement te gebruiken. Zelf gezamenlijk opkomen voor wie er ook door fascisten wordt aangevallen of bedreigd is een zeer noodzakelijke stap die nog veel te weinig wordt gezet. Laten we dat veranderen, per direct.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

spijkenisseGeert Wilders beweert dat vanwege de komst van mannelijke Arabische (voor Wilders blijkbaar synoniem aan islamitische) vluchtelingen “wij overal te maken zullen krijgen met een verkrachtingsepidemie”. Om ‘onze vrouwen’ te beschermen moeten ‘onze’ grenzen ‘dicht’ voor alle asielzoekers en alle immigranten uit ‘islamitische landen’. Zolang dit niet gebeurt stelt hij voor om alle mannelijke asielzoekers op te sluiten in asielzoekerscentra. Dit zodat “geen enkele mannelijke asielzoeker meer de straat op kan.”
Wilders insinueert dat elke mannelijke vluchteling uit een ‘islamitisch land’ een potentiële verkrachter is. Daarom moeten de grenzen ‘dicht’ voor alle vluchtelingen (ongeacht geslacht) uit ‘islamitische landen’. Tot die tijd moeten alle mannelijke asielzoekers (ongeacht religie of land van herkomst) worden opgesloten in asielzoekerscentra.
Wilders gebruikt het doembeeld van verkrachtende islamitische mannen om asiel aan alle vluchtelingen (ongeacht geslacht) uit een ‘islamitisch land’ te kunnen weigeren en alle mannelijke asielzoekers (ongeacht religie of land van herkomst) te kunnen opsluiten.
En wat blijkt, op 04-12-2015 riep Wilders al op om alle asielzoekerscentra hermetisch af te sluiten. Dit gold voor alle asielzoekers, ongeacht leeftijd, geslacht, land van herkomst of religie. Wilders gebruikt de verkrachting en aanranding van vrouwen op walgelijke wijze voor zijn eigen ultra racistische agenda. Geert maakt geen onderscheid op basis van religie, geslacht, seksuele voorkeur, land van herkomst of ideologie. Hij wil alle vluchtelingen permanent opsluiten in asielzoekerscentra en deze praktisch veranderen in concentratiekampen. Het enige wat nog ontbreekt is een openlijk pleidooi voor deportatie.

Demonstreer mee tegen Wilders op 23 januari tegen Wilders in Spijkenisse

 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Op 17-1-2016 lieten de inwoners van Apeldoorn, jong en oud, duidelijk horen dat het racistische Pegida niet welkom is in hun stad. De politie had er hun handen vol aan om tegendemonstranten op afstand te houden zodat Pegida haar route kon lopen. De AFA camapgne Laat ze niet lopen riep al enige tijd op om in actie te komen tegen Pegida in Apeldoorn
Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Apeldoorn veel te verduren gehad, onder andere door massale deportaties naar Duitsland en nog steeds zijn de bewoners van Apeldoorn fel gekant tegen fascisme. Meerdere buurtbewoners stonden langs de demonstratieroute van Pegida met protestborden tegen Pegida. Zij hingen ook posters voor hun raam met teksten als 'Pegida opzouten' en 'Laten we verdraagzaam zijn', een spandoek met de tekst 'Stop fascisme' en liepen achter de demonstratie aan met bezems en emmers sop om het fascistische vuil van de straten te vegen. Daarnaast waren er ook tientallen lokale jongeren op de been die probeerden de demonstratie van Pegida te stoppen. Ook verschillende groepen antifascisten kwamen in actie tegen Pegida met spandoeken en leuzen als 'Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme'. Enkele antifascisten klommen op een hotel bij het Beekpark en ontrolde daar een spandoek met de tekst 'Pegida stoppen is zelfverdediging'. De Pegida demonstratie werd uitgefloten en er werden leuzen geroepen tegen racisme. En een buurtbewoner gooide voorwerpen van zijn balkon naar de demonstratie.
Op de demonstratie van Pegida waren ongeveer 100 mensen afgekomen waaronder de neo-nazi's Barry Kluft van Autonoom Nationaal Socialisten en Dennis de Vries van Identitair Verzet en Floris van der Kooi van Voorpost. Floris van der Kooi hielp ook met de organisatie van de demonstratie. Ook waren er leden van het internationale terreurnetwerk Blood and Honour aanwezig. Pegida probeert zich voor te doen als een groep 'bezorgde burgers' die zich op een geweldloze manier laat horen tegen de vermeende 'islamisering' van Europa maar ook vandaag lieten zij hun ware gezicht weer zien. Alhoewel deze fascisten de laatste weken hun mond vol hebben over seksisme in verband met de gebeurtenissen in Keulen werd tegen vrouwen die in de buurt van de Pegida demonstratie stonden “daar moet een piemel in” geroepen. Ook tegen een vrouwelijke fotograaf werd deze seksistische leus geroepen, zij kreeg bovendien ook nog een rake klap van een Pegida demonstrant. Deze vijftigjarige Pegida-aanhanger werd gearresteerd.
Terwijl Pegida ruim baan kreeg van de politie om hun racistische boodschap te verspreiden werden antifascisten om de haverklap gevraagd om hun ID en werden er gebiedsverboden opgelegd. Ondanks deze repressie kwamen er toch vele mensen op de been om de ruimte voor de fascisten van Pegida zo klein mogelijk te maken. Soms wordt extreem-rechts als marginaal weggezet maar extreem-rechts blijft alleen marginaal door een massaal tegengeluid te laten horen.
Op 6 februari wil Pegida in Amsterdam opnieuw samenkomen om hun racistische gedachtegoed verder te verspreiden. Negeren is geen optie dus kom op 6 februari naar Amsterdam om de opmars van extreem-rechts te stoppen!