Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Veel mensen stemden op Forum voor Democratie uit angst. De angst voor hoge klimaatkosten bliezen ze buiten proportioneel op, evenals de angst voor de Islam. Wie naar het feitelijke gedrag kijkt van Forum voor Democratie ziet een partij die een keihard kapitalisme voorstaat. Ze stemden voor meer marktwerking in de zorg. Ziekenhuizen mogen in hun visie winst maken en die winst uitkeren aan hun investeerders. Ze stemden voor verlaging van de huurtoeslag. Met slachtoffers van misdrijven houden ze op geen enkele manier rekening. Op de dag van de aanslag in Utrecht gingen zij niet alleen door met hun campagne, ze probeerden er ook nog een slaatje uit te slaan. Bij het kamerdebat over Anne Faber hielden ze op geen enkele manier rekening met de aanwezige nabestaanden. Deze verlieten dan ook de zaal omdat ze het niet meer konden aanhoren. 

Over de Groningers met hun instortende huizen denken ze ook niet zachtzinnig. Natuurlijk moeten de huizen verstevigd worden, maar de gasbel is nog niet uitgeput, die willen ze gewoon leegpompen. 

Vaak zeggen ze het één, maar stemmen iets heel anders, zoals het pleidooi van Baudet in het RTL-debat nog voor een investering van 10 miljard in het onderwijs. In de ­Kamer stemde hij tegen het verlagen van de werkdruk en tegen het verhogen van de ­salarissen in het primair onderwijs.

Forum voor Democratie is een echte asfalt en vliegpartij. Ze willen een verbreding van de A2 van Weert tot Amsterdam, uitbreiding van Schiphol en de aanleg van vliegveld lelystad. Met Forum voor Democratie verdwijnt in vrijwel heel Nederland alle rust. De geluidsoverlast van vliegverkeer neemt onrustbarend toe.

Over onderwijs en vrouwen in het onderwijs denken ze ook op een hele bijzondere manier. Niet erg vrouwvriendelijk getuige onderstaande tweet

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

‘De Valse Piano van Baudet’: nieuwe website met informatie tegen gevaarlijk fenomeen FvD

Onder de naam ‘De Valse Piano van Baudet’ lanceerde een groepje onderzoekers en activisten v een website over Forum voor Democratie: https://valsepianobaudet.noblogs.org/. De website brengt de opvattingen, organisatie en werkwijze van Baudet en zijn beweging in kaart, analyseert deze en volgt op kritische wijze de ontwikkelingen rond deze extreemrechtse partij. De verschafte informatie is nadrukkelijk bedoeld om zowel de kritische meningsvorming rond en tegenover Baudet te versterken, en de strijd tegen de verdere opkomst van het Forum voor Democratie van inhoudelijke wapens te helpen voorzien.

Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie zijn de afgelopen tijd snel in opkomst, en dat is een gevaarlijke ontwikkeling. Het betreft hier een partij en haar leider die extreemrechts gedachtegoed verspreiden, racisme en minachting van vrouwen uitdragen, haat tegen links uitstralen en de klimaatcrisis van tafel vegen. Ze doen dit alles in een verhaal waarin ze beweren voor democratie en tegen ‘de elite’ te zijn, terwijl ze intussen een autoritaire politiek uitdragen waarin het al bijna gewoonte is om tot het ontslag van critici op te roepen.

De website bevat uitgebreide informatie over het gedachtegoed van Forum voor Democratie, waaronder een analyse van het stemgedrag in de Tweede Kamer, strategie, organisatie en connecties met bijvoorbeeld openlijk extreemrechtse groepen en internationale partners. Dit alles is gebaseerd op doorlopend onderzoekwerk, op basis van bijvoorbeeld nieuwsberichten en achtergrondartikelen, waar naar veelvuldig wordt gelinkt.

‘De Valse Piano van Baudet’ werd kort voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maartgelanceerd. Forum voor Democratie deed alleen in Amsterdam zelfstandig mee, waar de kandidatenlijst werd aangevoerd door Annebel Nanninga. De website zet een hele reeks uitspraken en tweets van Nanninga op een rij, waarin overduidelijk racisme, moslimhaat en antisemitisme naar voren komen.Ze is nu fractievoorzitter van een driekoppige FvD fractie, is gekozen als statenlid van de provinciale staten in Noord Holland en zit in de 1e kamer

Uiteraard zullen de onderzoekers de ontwikkelingen rond Forum voor Democratie op de voet blijven volgen en de website blijven aanvullen met nieuwe berichten en analyses.

Eenoverzicht van de meest recente berichten:

De Valse Piano Van Baudet

Het ware gezicht van Forum voor Democratie

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Dat Elise Zeeland vertrekt naar Shell zegt ons vooral iets over Shell. Shell is een olieboer op wereldschaal. Zij zien door de wereldwijde maatregelen tegen de klimaatverandering hun markt veranderen en zullen mee moeten veranderen. Dat vraagt ook om personeel wat die verandering vorm kan geven. Het Forum kan wel proberen om deze verandering tegen te houden, maar deze omwenteling is niet tegen te houden. Baudet rekende ons voor dat onze invloed klein is. Grote bedrijven werken keihard voor om in deze nieuwe wereld te overleven. In Duitsland wordt in totaal 14 miljard euro geïnvesteerd. Zo wordt de Volkswagen-fabriek in Zwickau omgebouwd tot een productiefaciliteit voor elektrische auto’s. Daarmee is ongeveer 1 miljard euro gemoeid. Op de Technische universiteiten wordt keihard gewerkt aan nieuwe technieken. Dan kunnen we in ons kleine landje wel dwarsliggen, maar daarmee snijden we onszelf in de vingers. Doordat we te laat meegingen met windenergie. Is de windmolenindustrie vooral in Denemarken uitgegroeid en miste wij de boot. Straks moeten we dure energie uit het buitenland importeren en zitten we hier met torenhoge energieprijzen en slecht geïsoleerde huizen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nu het Forum de staten binnenstroomt wordt pas duidelijk wat zij willen. Voor de energietransitie moet in de provincies veel werk verzet worden. Het forum ontkent de klimaatverandering en wil op dat punt geen compromissen sluiten. Geen windmolens en zonneparken dus. Maar daarmee ook geen deelname aan de provinciebesturen. Ook vanuit tactisch oogpunt komt hen dat beter uit. Dan kunnen ze blijven zeggen dat alle partijen links zijn en de agenda van GroenLinks uitvoeren. Zo hopen ze in 2021 een riant entree in de 2e kamer te forceren. Per slot is klimaatontkenning een speerpunt van het Forum.

Groningen
De Groningse Statenfractie van Forum wil doorgaan met de gaswinning.

Onderwijs
Voor het Forum is iedereen en alles links. Ze zeggen van zichzelf dat ze een middenpartij zijn. In hun visie zijn de VVD en het CDA links. In het onderwijs is sprake van structurele linkse indoctrinatie. Daarom stelden ze een meldpunt in waar linkse leraren kunnen worden aangegeven.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

na de verkiezingen.

Dat mensen boos zijn is duidelijk, boos genoeg om op Thierry Baudet te stemmen. Wat er met hun stem gaat gebeuren is volstrekt onduidelijk. Forum voor Democratie is een nauwelijks uitgekristalliseerde partij. Wat ze in de provincie willen is volslagen onbekend. Het enige wat we weten is dat ze fel gekant zijn tegen de komst van windmolens en zonneparken, want ze ontkennen de klimaatverandering en daarmee spreken ze de wetenschap tegen. Hun gedrag lijkt op dat van een zware roker die met COPD naar de longarts gaat. De longarts raad hem aan te stoppen met roken. Hij doet dat niet, want het komt niet van het roken vind hij, hij vraagt het daarom een second opinion aan. Deze longarts zegt hetzelfde. Hij vraagt het ook aan een derde en vierde longarts die allemaal hetzelfde zeggen. De conclusie die hij trekt: "Longartsen zijn niet goed opgeleid en ondeskundig." Hij rookt dus gewoon door!
We kunnen wel afgeven op Forum voor Democratie, maar dat is alleen koren op hun molen. We kunnen beter de vraag stellen waarom stemden mensen op Forum voor Democratie Maurice de Hondt onderzocht welke krant Forum voor Democratie stemmers lezen. Forum voor Democratie stemmers lezen bij vooral de Telegraaf. Dat is nu net de enige krant die vol de klimaatverandering ontkent en mensen bang maakt voor de kosten en gevolgen van de klimaatmaatregelen. De berichtgeving van de Telegraaf schuurde nogal eens met de waarheid Het is dus niet Thierry Baudet die gewonnen heeft, maar de Telegraaf. Nu is de Telegraaf doende om alle tegenstand tegen Thierry Baudet op te kloppen. Ze horen en zien overal doodsbedreigingen in en fascistische beschuldigingen en leggen daar het vergrootglas op. Het begint met een onverstaanbaar filmpje waarvan de Telegraaf zegt Dat iemand zegt "’Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf" Ik heb het filmpje 4 of 5 keer beluisterd maar kan het er niet goed uithalen. De bron van het filmpje is niet onverdacht. Het zou niet verbazen als het in scene is gezet. De kop boven het verhaal Doodsbedreigingen tegen Baudet. Zo wordt dus een onduidelijk verhaal buitenproportioneel opgeblazen. Inmiddels door Rutte overgenomen met :"Premier Mark Rutte mengt zich hoogstpersoonlijk in de haatcampagne tegen Forum voor Democratie. Inmiddels is dus één anonieme onherkenbare vrouw die meeliep in een anti-discriminatie demonstratie, die jaarlijks plaatvind uitgegroeid tot een haatcampagne. Als je dat afzet tegen alle doodsbedreigingen aan links dan is deze reactie minstens disportioneel. De vele oproepen tot geweld door rechts worden voor het gemak vergeten. De oproepen tot verkrachting "Daar moet een piemel in", en de haatcampagne tegen moslims, waadoor daadwerkelijk slachtoffers zijn gevallen worden voor het gemak even vergeten.   Handig is een dergelijke leuze niet. Laten we kiezen voor een meer humorvolle en originele vormen om onze afkeuring te laten blijken. Nu loopt rechts er weer al een stel geslagen martelaren mee weg. Ze zien weerals links is weer aan het demoniseren, net als bij Pim,  straks ontvalt Thierry ons ook nog. Dus onthou je van dit soort gedrag en versterk ons eigen verhaal.


Om het Forum voor Democratie aan te pakken kunnen we duizenden argumenten aandragen. We kunnen de racismekaart trekken, maar de forum stemmers zijn niet racistisch, ook de fascismekaart klopt niet. Die komt als een boemerang terug hun stemmers zijn geen fascisten. Ze zijn ontevreden en banggemaakte burgers, die vrezen voor hun portemonnee, die het gevoel hebben dat ze door de regering Rutte tekort zijn gedaan. Als forum niets aan die ontevredenheid doet of kan doen, dan zijn ze hun stemmers zo kwijt. Het enige wat wij tegenover de huidige ontwikkelingen kunnen zetten is een positief verhaal. We kunnen laten zien dat de omslag naar een duurzame wereld zorgt voor meer werkgelegenheid, een leefbare aarde vooronze [klein]kinderen. We zullen hun angsten moeten wegnemen, niet alleen voor de klimaatkosten, maar ook voor de oplopende zorgkosten en oplopende energierekening en hun angst hun oude dag in armoede te moeten leven door stijgende kosten en een lager of geen pensioen.We moeten meer liefde en saamhorigheid en vrolijkheid en humor in de maatschappij brengen en samen met anderen vooral gewone mensen maar ook met onze vijanden de problemen oplossen. . Dat kan op grote en kleine schaal. Door ons eigen gedrag te veranderen, geen vlees eten, meer te fietsen en de buren te helpen en veel praten, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, een beetje gelukkig zijn met onze geliefden.


Telegraaf
De Telegraaf, die heeft zijn langste tijd gehad. Dat probleem lost zichzelf op. Forum kan wel de bouw van windmolens vertragen, maar niet de omvorming van de industrie. Als straks de industrie om is, dan gaan zij hun producten promoten. De Telegraaf is een commerciële krant; de eigenaren willen rendement zien. Vroeg of laat verschijnen er reclames voor duurzame producten. Daar wil de Telegraaf van mee snoepen. Dan gaan ze daar ook positiever over schrijven. En hun oplage daalt nu al met de dag. Het bereik onder jongeren is nihil. Hun internetversie is één grote wanhoopspoging om extra geld binnen te hengelen.


Regering
Forum zorgt er voor dat de huidige regering niet snel zal vallen. Nieuwe verkiezingen zijn schadelijk voor alle regeringspartijen. Verkiezingen zijn daarom niet in hun belang en komen er voorlopig dus niet. 

Selectieve verontwaardiging.

Veel mensen maken zich boos over de opgeklopte bedreigingen aan het adres van Thierry Baudet. Veel minder ophef was er toen Sylvana Simons werd bedreigd: "De man uitte zijn bedreigingen via Facebook Messenger. Hij schreef onder meer: ,,Je gaat d’r aan je gaat d’r aan! Dansend op je graf je gaat d’r aan!" en ,,Dood aan s. vieze cultuurhater". Simons viel de afgelopen jaren veelvuldig bedreigingen en scheldkanonnades via internet ten deel. Toen geen grote koppen in de Telegraaf. Op iedere slak wordt nu zout gelegd.

telegraaf 26-3-2019

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Baudets verwees in zijn twintig minuten durende toespraak voortdurend naar de vaderlandse geschiedenis en westerse beschaving die volgens hem door universiteiten, journalisten en bestuurders wordt ondermijnd. Hij sprak van een ‘boreale wereld’, een idee wat staat voor de wens om Europa vooral blank te houden en vaak geassocieerd wordt met het fascistische gedachtegoed.Mussolini (Italiaanse fascistische leider, red.) gebruikte de term ook. De Franse politicus Jean-Marie Le Pen eveneens.

Die specifieke woordkeuze baart zorgen. ,,Ik geloof niet dat Baudet een fascist is en streeft naar een fascistische wereld zoals in de jaren twintig en dertig het geval was, maar tegelijkertijd kun je je ook afvragen: waarom zegt hij dit nou? Waarom houdt hij er zulke enge rassentheorieën op na? Hij wil er iets mee zeggen. Baudet is echt niet stom, hij weet heus wel dat wat hij aanhaalt ook door omstreden politici als Le Pen is gezegd.”

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hij denkt nu te kunnen aansturen op de val van de regering en nieuwe verkiezingen.Hij wil wel praten et de regering, maar dan moet eerst de klimaatwet van tafel. Helaas voor hem was het klimaat  De grote winnaar bij de verkiezingen  GroenLinks, Cu en Partij voor de Dieren boekten winst. De groene partijen hebben samen 22 zetels (D'66 GL CU PvdD) tegen 13 voor forum voor Demagogie. Dan kan forum wel een grote broek aan trekken, om vervolgens zieligte kunnen doen omdat ze hun zin niet krijgen. Maar groen heeft een overtuigende voorsprong. 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Geen feed gevonden

Publieke Tribune

Socialisme.nu

22 augustus 2019

En nog een WordPress site

Doorbraak.eu

22 augustus 2019

Joop

 • Politie laat jaarlijks honderden zedenzaken op de plank liggen
  Zedenzaken en zelfs verkrachtingen blijven veel te lang op de plank liggen. Nieuwsuur meldt dat jaarlijks minstens 350 zaken pas na maanden of zelfs een jaar worden opgepakt door zedenrechercheurs, waarna eindelijk een onderzoek wordt gestart en de vermoedelijke dader verhoord. Het lange wachten dat door slachtoffers als zenuwslopend wordt ervaren zou veroorzaakt worden door […]
 • De longen van de wereld staan in brand
  Wetenschappers, klimaatactivisten en steeds meer wereldburgers maken zich grote zorgen over de verwoestende bosbranden die al drie weken woeden in het Amazoneregenwoud. Dit jaar zijn er al bijna 83.000 – veelal aangestoken – bosbranden geweest, een stijging van meer dan 80 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het Amazoneregenwoud wordt vaak ‘de longen […]
 • Baudet en de nazi’s
  Thierry Baudet laat zich inspireren door de ideeën van Alfred Rosenberg, de ‘chef-ideoloog van Hitler’ die het begrip boreaal bij de nazi’s introduceerde. Dat verklapte althans Robert Baljeu, die voor het FvD in de Staten van Noord-Holland werd verkozen en deel uitmaakte van de partijtop maar zich inmiddels heeft aangesloten bij de rebellengroep van Otten. […]
 • ‘Vergeleken met de Krim of Kashmir doet Trump het nog netjes met Groenland’
  We kunnen wel lachen om Trump, omdat hij zo maar even dacht Groenland te kunnen kopen, maar als je naar de geschiedenis van Europa kijkt of naar de recente acties van Rusland en India, dan is aanbieden om een land te kopen zo gek nog niet, merkt druktemaker Pieter Derks op bij de Nieuws BV: […]
 • Trump blaast staatsbezoek Denemarken af omdat hij Groenland niet mag kopen
  Donald Trump heeft zijn staatsbezoek aan Denemarken – dat begin september op de agenda stond – afgeblazen, omdat hij Groenland niet mag kopen. Dat twittert de Amerikaanse president vanochtend. De Deense premier Mette Frederiksen liet van het weekend weten dat het grootste eiland ter wereld, dat een autonome status heeft binnen het Deense koninkrijk, niet […]

Politiek – Wel.nl

22 augustus 2019

Minder lezen, Meer weten.
 • Conservatieve republikein daagt Trump uit bij verkiezingen
  22 augustus 2019
  Joe Walsh, een voormalig congreslid van de Tea Party en maker van een conservatieve radioshow, zal komend weekeind vermoedelijk aankondigen dat hij president Donald Trump uitdaagt voor de Republikeinse nominatie voor 2020. Walsh, eerst een aanhanger van Trump, vindt dat deze een gevaar is geworden voor de VS en de wereld en dat hij steeds […]
 • Mette Frederiksen: eindelijk een politicus die Trump de waarheid zegt
  21 augustus 2019
  Sinds hij president is, zegt Donald Trump belachelijke dingen en doet hij kwaadaardige voorstellen. Politici uit andere landen passen zich aan. Onze Rutte doet net alsof het geen halvegare macho is, Macron kijkt of hij net zo hard kan knijpen en Merkel zucht en kijkt wanhopig. Maar u is er een premier die de waarheid […]
 • Premier Groenland: “We willen de VS wel terugkopen”
  20 augustus 2019
  Kim Kielsen, de premier van Groenland wil de USA wel terugkopen. Een familie van avonturiers heeft – volgens de overlevering – eerst Groenland ontdekt en daarna Amerika. Dat was in de tiende eeuw, lang voor Columbus Amerika nog een keer ontdekte. “Het was Leifur de Gelukkige die Amerika ontdekte en zijn vader, Eric de Rode, […]
 • “Groenland? Trump kocht ook een nutteloze luchtvaartmaatschappij”
  19 augustus 2019
  Er zijn nog steeds mensen die denken dat achter de daden en plannen van Donald Trump een strategie, een gedachte schuil gaat. Jack O’Donnell werkte een tijdje als vice-presdint bij Trump en hij weet wel beter. “Trump heeft echt nooit het talent gehad voor uitgekiende plannen — hij was niet strategisch in zijn bedrijf. Het […]
 • Forum raakt nog meer senatoren kwijt
  19 augustus 2019
  Minstens twee senatoren van Forum voor Democratie stappen de fractie uit en gaan mee naar de nieuwe partij van Henk Otten, die door Baudet uit de partij werd gezet en voor zichzelf begon. De eerste is Jeroen de Vries, FvD’er van het eerste uur, voormalig rechterhand van Baudet als diens woordvoerder en chauffeur. De andere is […]
 • Shell dwong werknemers voor Trump te juichen
  18 augustus 2019
  De hal was zeer goed bezet toen Donald Trump dinsdag de werknemers van een nieuwe chemische fabriek in Pensylvanie toesprak. Geen wonder: Shell, de eigenaar van de fabriek had de werknemers gedwongen te gaan kijken. Ze konden kiezen: naar Trump gaan, een snipperdag opnemen of niet betaald krijgen. Daarnaast werden ze geïnstrueerd geen kritische geluiden […]
 • Yellowhammer: de chaos in Engeland na Brexit onthuld
  18 augustus 2019
  Het staat in geheime stukken van de regering-Johnson zelf: Engeland zal half ineenstorten onmiddellijk na een no-deal Brexit en maanden nodig hebben om de ergste chaos te bestrijden. De Sunday Times heeft het rapport Yellowhammer, waarin de chaos wordt geanalyseerd. Groot-Brittannië zal te maken krijgen met tekort aan brandstof, aan voedsel en aan medicijnen, het […]
 • 63 doden en 182 gewonden bij bruiloft Kabul
  18 augustus 2019
  Meer dan 60 mensen werden gedood en tientallen gewond bij een aanslag op een bruiloft in de Afghaanse hoofdstad, de dodelijkste aanval in Kabul in de afgelopen maanden. De ontploffing vond plaats terwijl Washington en de Taliban de laatste hand leggen aan een deal die moet leiden tot het terugtrekken van de Amerikaanse troepen. Die […]

Joop

 • Politie laat jaarlijks honderden zedenzaken op de plank liggen
  Zedenzaken en zelfs verkrachtingen blijven veel te lang op de plank liggen. Nieuwsuur meldt dat jaarlijks minstens 350 zaken pas na maanden of zelfs een jaar worden opgepakt door zedenrechercheurs, waarna eindelijk een onderzoek wordt gestart en de vermoedelijke dader verhoord. Het lange wachten dat door slachtoffers als zenuwslopend wordt ervaren zou veroorzaakt worden door […]
 • De longen van de wereld staan in brand
  Wetenschappers, klimaatactivisten en steeds meer wereldburgers maken zich grote zorgen over de verwoestende bosbranden die al drie weken woeden in het Amazoneregenwoud. Dit jaar zijn er al bijna 83.000 – veelal aangestoken – bosbranden geweest, een stijging van meer dan 80 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het Amazoneregenwoud wordt vaak ‘de longen […]
 • Baudet en de nazi’s
  Thierry Baudet laat zich inspireren door de ideeën van Alfred Rosenberg, de ‘chef-ideoloog van Hitler’ die het begrip boreaal bij de nazi’s introduceerde. Dat verklapte althans Robert Baljeu, die voor het FvD in de Staten van Noord-Holland werd verkozen en deel uitmaakte van de partijtop maar zich inmiddels heeft aangesloten bij de rebellengroep van Otten. […]
 • ‘Vergeleken met de Krim of Kashmir doet Trump het nog netjes met Groenland’
  We kunnen wel lachen om Trump, omdat hij zo maar even dacht Groenland te kunnen kopen, maar als je naar de geschiedenis van Europa kijkt of naar de recente acties van Rusland en India, dan is aanbieden om een land te kopen zo gek nog niet, merkt druktemaker Pieter Derks op bij de Nieuws BV: […]
 • Trump blaast staatsbezoek Denemarken af omdat hij Groenland niet mag kopen
  Donald Trump heeft zijn staatsbezoek aan Denemarken – dat begin september op de agenda stond – afgeblazen, omdat hij Groenland niet mag kopen. Dat twittert de Amerikaanse president vanochtend. De Deense premier Mette Frederiksen liet van het weekend weten dat het grootste eiland ter wereld, dat een autonome status heeft binnen het Deense koninkrijk, niet […]

 • Staatsbosbeheer baalt van actie PvdD
  De Partij voor de Dieren (PvdD) is een actie gestart om natuur in Gelderland aan te kunnen kopen om te voorkomen dat particulieren kavels van Staatsbosbeheer en de provincie Gelderland in handen krijgen.
 • Nieuwe massa-arrestatie in Turkije
  De Turkse politie heeft zeker 418 personen opgepakt in een onderzoek naar de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK. De HDP spreekt van een politieke staatsgreep.
 • CO2-vrije zeiltocht Thunberg wassen neus
  De 'klimaatneutrale' zeiltocht van Thunberg naar de klimaattop van de Verenigde Naties in New York is een farce. Terug naar Zweden neemt de bemanning het vliegtuig.
 • [film] Once Upon a Time in Hollywood
  Los Angeles, 1969. Televisiester Rick Dalton en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen.
 • zij
  gisteren passeerde ik haar / draaide mijn hoofd, volgde / enkele bewegingen / zelfverzekerd, vol vertrouwen / ja soepel was elk gebaar

vrij links

Stichting Vrij Links heeft ten doel het debat over progressieve, vrijzinnige, linkse waarden, in en buiten Nederland, te faciliteren en te stimuleren omdat deze ondervertegenwoordigd zijn in het maatschappelijke en politieke domein, opdat mensen zich hierin kunnen herkennen, hierbij kunnen aanhaken en de linkse politiek kunnen helpen aanscherpen en verstevigen.

Vrij Links

konfrontatie

  Geen feed gevonden

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

FvD-ers vallen antiracisten aan in Maastricht

Afgelopen vrijdag organiseerden antiracisten in Maastricht een protest bij een verkiezingsbijeenkomst van Forum voor Democratie. Ze werden aangevallen door een georganiseerde groep van zo’n tien FvD-aanhangers. Een van de aanwezigen doet verslag.

Lees verder