De valse muziek van Forum voor Democratie

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Veel mensen stemden op Forum voor Democratie uit angst. De angst voor hoge klimaatkosten bliezen ze buiten proportioneel op, evenals de angst voor de Islam. Wie naar het feitelijke gedrag kijkt van Forum voor Democratie ziet een partij die een keihard kapitalisme voorstaat. Ze stemden voor meer marktwerking in de zorg. Ziekenhuizen mogen in hun visie winst maken en die winst uitkeren aan hun investeerders. Ze stemden voor verlaging van de huurtoeslag. Met slachtoffers van misdrijven houden ze op geen enkele manier rekening. Op de dag van de aanslag in Utrecht gingen zij niet alleen door met hun campagne, ze probeerden er ook nog een slaatje uit te slaan. Bij het kamerdebat over Anne Faber hielden ze op geen enkele manier rekening met de aanwezige nabestaanden. Deze verlieten dan ook de zaal omdat ze het niet meer konden aanhoren. 

Over de Groningers met hun instortende huizen denken ze ook niet zachtzinnig. Natuurlijk moeten de huizen verstevigd worden, maar de gasbel is nog niet uitgeput, die willen ze gewoon leegpompen. 

Vaak zeggen ze het één, maar stemmen iets heel anders, zoals het pleidooi van Baudet in het RTL-debat nog voor een investering van 10 miljard in het onderwijs. In de ­Kamer stemde hij tegen het verlagen van de werkdruk en tegen het verhogen van de ­salarissen in het primair onderwijs.

Forum voor Democratie is een echte asfalt en vliegpartij. Ze willen een verbreding van de A2 van Weert tot Amsterdam, uitbreiding van Schiphol en de aanleg van vliegveld lelystad. Met Forum voor Democratie verdwijnt in vrijwel heel Nederland alle rust. De geluidsoverlast van vliegverkeer neemt onrustbarend toe.

Over onderwijs en vrouwen in het onderwijs denken ze ook op een hele bijzondere manier. Niet erg vrouwvriendelijk getuige onderstaande tweet

Kritisch nieuws over ultra rechts

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

‘De Valse Piano van Baudet’: nieuwe website met informatie tegen gevaarlijk fenomeen FvD

Onder de naam ‘De Valse Piano van Baudet’ lanceerde een groepje onderzoekers en activisten v een website over Forum voor Democratie: https://valsepianobaudet.noblogs.org/. De website brengt de opvattingen, organisatie en werkwijze van Baudet en zijn beweging in kaart, analyseert deze en volgt op kritische wijze de ontwikkelingen rond deze extreemrechtse partij. De verschafte informatie is nadrukkelijk bedoeld om zowel de kritische meningsvorming rond en tegenover Baudet te versterken, en de strijd tegen de verdere opkomst van het Forum voor Democratie van inhoudelijke wapens te helpen voorzien.

Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie zijn de afgelopen tijd snel in opkomst, en dat is een gevaarlijke ontwikkeling. Het betreft hier een partij en haar leider die extreemrechts gedachtegoed verspreiden, racisme en minachting van vrouwen uitdragen, haat tegen links uitstralen en de klimaatcrisis van tafel vegen. Ze doen dit alles in een verhaal waarin ze beweren voor democratie en tegen ‘de elite’ te zijn, terwijl ze intussen een autoritaire politiek uitdragen waarin het al bijna gewoonte is om tot het ontslag van critici op te roepen.

De website bevat uitgebreide informatie over het gedachtegoed van Forum voor Democratie, waaronder een analyse van het stemgedrag in de Tweede Kamer, strategie, organisatie en connecties met bijvoorbeeld openlijk extreemrechtse groepen en internationale partners. Dit alles is gebaseerd op doorlopend onderzoekwerk, op basis van bijvoorbeeld nieuwsberichten en achtergrondartikelen, waar naar veelvuldig wordt gelinkt.

‘De Valse Piano van Baudet’ werd kort voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maartgelanceerd. Forum voor Democratie deed alleen in Amsterdam zelfstandig mee, waar de kandidatenlijst werd aangevoerd door Annebel Nanninga. De website zet een hele reeks uitspraken en tweets van Nanninga op een rij, waarin overduidelijk racisme, moslimhaat en antisemitisme naar voren komen.Ze is nu fractievoorzitter van een driekoppige FvD fractie, is gekozen als statenlid van de provinciale staten in Noord Holland en zit in de 1e kamer

Uiteraard zullen de onderzoekers de ontwikkelingen rond Forum voor Democratie op de voet blijven volgen en de website blijven aanvullen met nieuwe berichten en analyses.

Eenoverzicht van de meest recente berichten:

De Valse Piano Van Baudet

Het ware gezicht van Forum voor Democratie

Rechts gniffelt ten onrechte over het vertrek van Elise van Zeeland, politiek adviseur van Rob Jetten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Dat Elise Zeeland vertrekt naar Shell zegt ons vooral iets over Shell. Shell is een olieboer op wereldschaal. Zij zien door de wereldwijde maatregelen tegen de klimaatverandering hun markt veranderen en zullen mee moeten veranderen. Dat vraagt ook om personeel wat die verandering vorm kan geven. Het Forum kan wel proberen om deze verandering tegen te houden, maar deze omwenteling is niet tegen te houden. Baudet rekende ons voor dat onze invloed klein is. Grote bedrijven werken keihard voor om in deze nieuwe wereld te overleven. In Duitsland wordt in totaal 14 miljard euro geïnvesteerd. Zo wordt de Volkswagen-fabriek in Zwickau omgebouwd tot een productiefaciliteit voor elektrische auto’s. Daarmee is ongeveer 1 miljard euro gemoeid. Op de Technische universiteiten wordt keihard gewerkt aan nieuwe technieken. Dan kunnen we in ons kleine landje wel dwarsliggen, maar daarmee snijden we onszelf in de vingers. Doordat we te laat meegingen met windenergie. Is de windmolenindustrie vooral in Denemarken uitgegroeid en miste wij de boot. Straks moeten we dure energie uit het buitenland importeren en zitten we hier met torenhoge energieprijzen en slecht geïsoleerde huizen.

Kroniek: Hoe bizar is het Forum voor Democratie in de praktijk ?

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nu het Forum de staten binnenstroomt wordt pas duidelijk wat zij willen. Voor de energietransitie moet in de provincies veel werk verzet worden. Het forum ontkent de klimaatverandering en wil op dat punt geen compromissen sluiten. Geen windmolens en zonneparken dus. Maar daarmee ook geen deelname aan de provinciebesturen. Ook vanuit tactisch oogpunt komt hen dat beter uit. Dan kunnen ze blijven zeggen dat alle partijen links zijn en de agenda van GroenLinks uitvoeren. Zo hopen ze in 2021 een riant entree in de 2e kamer te forceren. Per slot is klimaatontkenning een speerpunt van het Forum.

Groningen
De Groningse Statenfractie van Forum wil doorgaan met de gaswinning.

Onderwijs
Voor het Forum is iedereen en alles links. Ze zeggen van zichzelf dat ze een middenpartij zijn. In hun visie zijn de VVD en het CDA links. In het onderwijs is sprake van structurele linkse indoctrinatie. Daarom stelden ze een meldpunt in waar linkse leraren kunnen worden aangegeven.

Het slagveld na de verkiezingen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

na de verkiezingen.

Dat mensen boos zijn is duidelijk, boos genoeg om op Thierry Baudet te stemmen. Wat er met hun stem gaat gebeuren is volstrekt onduidelijk. Forum voor Democratie is een nauwelijks uitgekristalliseerde partij. Wat ze in de provincie willen is volslagen onbekend. Het enige wat we weten is dat ze fel gekant zijn tegen de komst van windmolens en zonneparken, want ze ontkennen de klimaatverandering en daarmee spreken ze de wetenschap tegen. Hun gedrag lijkt op dat van een zware roker die met COPD naar de longarts gaat. De longarts raad hem aan te stoppen met roken. Hij doet dat niet, want het komt niet van het roken vind hij, hij vraagt het daarom een second opinion aan. Deze longarts zegt hetzelfde. Hij vraagt het ook aan een derde en vierde longarts die allemaal hetzelfde zeggen. De conclusie die hij trekt: "Longartsen zijn niet goed opgeleid en ondeskundig." Hij rookt dus gewoon door!
We kunnen wel afgeven op Forum voor Democratie, maar dat is alleen koren op hun molen. We kunnen beter de vraag stellen waarom stemden mensen op Forum voor Democratie Maurice de Hondt onderzocht welke krant Forum voor Democratie stemmers lezen. Forum voor Democratie stemmers lezen bij vooral de Telegraaf. Dat is nu net de enige krant die vol de klimaatverandering ontkent en mensen bang maakt voor de kosten en gevolgen van de klimaatmaatregelen. De berichtgeving van de Telegraaf schuurde nogal eens met de waarheid Het is dus niet Thierry Baudet die gewonnen heeft, maar de Telegraaf. Nu is de Telegraaf doende om alle tegenstand tegen Thierry Baudet op te kloppen. Ze horen en zien overal doodsbedreigingen in en fascistische beschuldigingen en leggen daar het vergrootglas op. Het begint met een onverstaanbaar filmpje waarvan de Telegraaf zegt Dat iemand zegt "’Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf" Ik heb het filmpje 4 of 5 keer beluisterd maar kan het er niet goed uithalen. De bron van het filmpje is niet onverdacht. Het zou niet verbazen als het in scene is gezet. De kop boven het verhaal Doodsbedreigingen tegen Baudet. Zo wordt dus een onduidelijk verhaal buitenproportioneel opgeblazen. Inmiddels door Rutte overgenomen met :"Premier Mark Rutte mengt zich hoogstpersoonlijk in de haatcampagne tegen Forum voor Democratie. Inmiddels is dus één anonieme onherkenbare vrouw die meeliep in een anti-discriminatie demonstratie, die jaarlijks plaatvind uitgegroeid tot een haatcampagne. Als je dat afzet tegen alle doodsbedreigingen aan links dan is deze reactie minstens disportioneel. De vele oproepen tot geweld door rechts worden voor het gemak vergeten. De oproepen tot verkrachting "Daar moet een piemel in", en de haatcampagne tegen moslims, waadoor daadwerkelijk slachtoffers zijn gevallen worden voor het gemak even vergeten.   Handig is een dergelijke leuze niet. Laten we kiezen voor een meer humorvolle en originele vormen om onze afkeuring te laten blijken. Nu loopt rechts er weer al een stel geslagen martelaren mee weg. Ze zien weerals links is weer aan het demoniseren, net als bij Pim,  straks ontvalt Thierry ons ook nog. Dus onthou je van dit soort gedrag en versterk ons eigen verhaal.


Om het Forum voor Democratie aan te pakken kunnen we duizenden argumenten aandragen. We kunnen de racismekaart trekken, maar de forum stemmers zijn niet racistisch, ook de fascismekaart klopt niet. Die komt als een boemerang terug hun stemmers zijn geen fascisten. Ze zijn ontevreden en banggemaakte burgers, die vrezen voor hun portemonnee, die het gevoel hebben dat ze door de regering Rutte tekort zijn gedaan. Als forum niets aan die ontevredenheid doet of kan doen, dan zijn ze hun stemmers zo kwijt. Het enige wat wij tegenover de huidige ontwikkelingen kunnen zetten is een positief verhaal. We kunnen laten zien dat de omslag naar een duurzame wereld zorgt voor meer werkgelegenheid, een leefbare aarde vooronze [klein]kinderen. We zullen hun angsten moeten wegnemen, niet alleen voor de klimaatkosten, maar ook voor de oplopende zorgkosten en oplopende energierekening en hun angst hun oude dag in armoede te moeten leven door stijgende kosten en een lager of geen pensioen.We moeten meer liefde en saamhorigheid en vrolijkheid en humor in de maatschappij brengen en samen met anderen vooral gewone mensen maar ook met onze vijanden de problemen oplossen. . Dat kan op grote en kleine schaal. Door ons eigen gedrag te veranderen, geen vlees eten, meer te fietsen en de buren te helpen en veel praten, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, een beetje gelukkig zijn met onze geliefden.


Telegraaf
De Telegraaf, die heeft zijn langste tijd gehad. Dat probleem lost zichzelf op. Forum kan wel de bouw van windmolens vertragen, maar niet de omvorming van de industrie. Als straks de industrie om is, dan gaan zij hun producten promoten. De Telegraaf is een commerciële krant; de eigenaren willen rendement zien. Vroeg of laat verschijnen er reclames voor duurzame producten. Daar wil de Telegraaf van mee snoepen. Dan gaan ze daar ook positiever over schrijven. En hun oplage daalt nu al met de dag. Het bereik onder jongeren is nihil. Hun internetversie is één grote wanhoopspoging om extra geld binnen te hengelen.


Regering
Forum zorgt er voor dat de huidige regering niet snel zal vallen. Nieuwe verkiezingen zijn schadelijk voor alle regeringspartijen. Verkiezingen zijn daarom niet in hun belang en komen er voorlopig dus niet. 

Selectieve verontwaardiging.

Veel mensen maken zich boos over de opgeklopte bedreigingen aan het adres van Thierry Baudet. Veel minder ophef was er toen Sylvana Simons werd bedreigd: "De man uitte zijn bedreigingen via Facebook Messenger. Hij schreef onder meer: ,,Je gaat d’r aan je gaat d’r aan! Dansend op je graf je gaat d’r aan!" en ,,Dood aan s. vieze cultuurhater". Simons viel de afgelopen jaren veelvuldig bedreigingen en scheldkanonnades via internet ten deel. Toen geen grote koppen in de Telegraaf. Op iedere slak wordt nu zout gelegd.

telegraaf 26-3-2019

De boreale wereld: een idee wat staat voor de wens om Europa vooral blank te houden en vaak geassocieerd wordt met het fascistische gedachtegoed.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Baudets verwees in zijn twintig minuten durende toespraak voortdurend naar de vaderlandse geschiedenis en westerse beschaving die volgens hem door universiteiten, journalisten en bestuurders wordt ondermijnd. Hij sprak van een ‘boreale wereld’, een idee wat staat voor de wens om Europa vooral blank te houden en vaak geassocieerd wordt met het fascistische gedachtegoed.Mussolini (Italiaanse fascistische leider, red.) gebruikte de term ook. De Franse politicus Jean-Marie Le Pen eveneens.

Die specifieke woordkeuze baart zorgen. ,,Ik geloof niet dat Baudet een fascist is en streeft naar een fascistische wereld zoals in de jaren twintig en dertig het geval was, maar tegelijkertijd kun je je ook afvragen: waarom zegt hij dit nou? Waarom houdt hij er zulke enge rassentheorieën op na? Hij wil er iets mee zeggen. Baudet is echt niet stom, hij weet heus wel dat wat hij aanhaalt ook door omstreden politici als Le Pen is gezegd.”

Het succes is Baudet naar zijn bol gestegen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hij denkt nu te kunnen aansturen op de val van de regering en nieuwe verkiezingen.Hij wil wel praten et de regering, maar dan moet eerst de klimaatwet van tafel. Helaas voor hem was het klimaat  De grote winnaar bij de verkiezingen  GroenLinks, Cu en Partij voor de Dieren boekten winst. De groene partijen hebben samen 22 zetels (D'66 GL CU PvdD) tegen 13 voor forum voor Demagogie. Dan kan forum wel een grote broek aan trekken, om vervolgens zieligte kunnen doen omdat ze hun zin niet krijgen. Maar groen heeft een overtuigende voorsprong. 

Links nieuws elders op internet

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ravotr

Peter Storm schrijft- en meer
 • woensdag 1 mei – iedereen vrij! Onderstaand artikel is gepubliceerd in de Buiten de Orde, 2019 nr. 1, die zojuist is verschenen. Het stuk is een bewerking van een artikel dat ik vorig jaar maakte als schriftelijke versie van een lezing die ik kort voor één mei 2018 heb gehouden. Een mooie  manier om 1 […]
 • donderdag 4 april 2019 Het ene moment is het nodig om het op te nemen voor een vrouw die op een antiracistische demonstratie oproept tot het roepen van ‘Paf!’ Het andere moment gaat het om iets soortgelijks, alleen met een CDA-burgemeester in een hoofdrol. Die is net zozeer doelwit van rechts geworden als de paf-zangeres, […]
 • zondag 24 maart 2019 Zo, rechts heeft weer iets om over te janken. En wat doorgaat voor links jankt in te veel gevallen op afstand mee. Het betreft de leus van één demonstrant op een antiracisme-demonstratie waarover momenteel de hele meute, van treitervlog Up! tot en met burgemeester Halsema, schande spreekt, een gejoel en gehuil […]
 • zaterdag 23 maart 2019 Jazeker, afgelopen zaterdagmiddag demonstreerden ettelijke duizenden mensen met grote felheid tegen racisme, fascisme en dus tegen het Forum voor Democratie. In gevestigde media vind je er weliswaar buitengewoon weinig van terug. Reden temeer voor een verslagje, althans voor enkele van mijn indrukken als mededemonstrant. Opvallend waren een viertal zaken, drie positief, […]
 • dinsdag 19 maart 2019 Schietpartij in een tram in Utrecht: een man schiet om zich heen, drie mensen dood en vijf gewond. Angstaanjagend nieuws. Logisch dat mensen erg ongerust waren, en verontwaardigd ook. Verdachte van de schietpartij is inmiddels gearresteerd. Maar daarmee is nog allerminst duidelijk wat er nu eigenlijk is gebeurd, en vooral: waarom […]

Publieke Tribune

Socialisme.nu

En nog een WordPress site

Doorbraak.eu

 • Doorbraak.eu

  Op 5 mei verscheen op de website van Doorbraak het artikel “Waarom wij niet meedoen aan de acties tegen Pegida in Eindhoven”. Daarin zet Ender Kaya uiteen hoe Doorbraak tegen een tweetal acties aankeek die op 5 en 6 mei gehouden werden door mensen die Pegida, een extreem-rechtse, anti-moslimistische actiegroep, de voet dwars wilden zetten en daarin – zo weten

 • Doorbraak.eu

  In november 2012 spreekt hij in Gent op een debat over de Europese Unie bij het Vlaams-nationalistische Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV). Hij houdt hier een pleidooi voor de natiestaat en nationalisme. Juist de KVHV-afdeling Gent organiseerde een anti-homomanifestatie tegen een feest van de Gentse LHBT-jongerengroep “Verkeerd Geparkeerd” en noemde dat “Juist Geparkeerd Fuif”. KVHV-woordvoerder Jan de Backer vroeg zich af

 • Doorbraak.eu

  Eind april organiseerden de Arnhemse Grijze Wolven weer hun jaarlijks terugkerende “Turkse Festival”. Natuurlijk was er ook weer de afsluitende optocht door de straten van stad, vergezeld van een militaire “Mehter”-band. Voorop marcheerden vertegenwoordigers van diverse Grijze Wolven-afdelingen samen met voorzitter Murat Gedik en vice-voorzitter Erim Ugurlu van de landelijke Grijze Wolven-federatie TFN. Zoals elk jaar deden media en politiek

 • Doorbraak.eu

  De afgelopen jaren hebben trans mensen hun strijd voor gelijke rechten meer en meer op de politieke agenda weten te krijgen. Dat heeft in Nederland en ook wereldwijd tot enige vooruitgang geleid, maar ook tot een backlash uit diverse rechtse hoeken. Doorbraak vindt het belangrijk om de strijd van trans mensen nadrukkelijk te steunen. Dat is helaas nog niet in

 • Doorbraak.eu

  “Nog altijd is er sprake van institutionele ongelijkheid. Nog altijd is er niet alleen racisme op basis van huidskleur, maar ook cultureel racisme. Dat laatste racisme uit zich in het afwijzen of het minderwaardig verklaren van gewoonten, het geloof, het gedrag of de ‘normen en waarden’ van groepen mensen. Het is een vorm van racisme waarmee wij witte westerlingen moeiteloos

Joop

 • Alle ministers van de Oostenrijkse rechts-populistische partij FPÖ hebben maandagavond hun ontslag ingediend. Daarmee reageert de partij op bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) die heeft laten weten direct van FPÖ-minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl af te willen. Dit weekend al liet Kurz weten vervroegde verkiezingen uit te schrijven omdat hij met zijn conservatieve ÖVP helemaal […]
 • Veel mensen denken dat het Forum voor Democratie een bolwerk is tegen aanvallen op de vrijheid, zoals die worden gedaan door “de elite”, de linkse drammers en vooral de fundamentalistische moslims. Met Thierry voor het behoud van de Gay Pride en dat homo’s weer hand in hand door de stad kunnen lopen. Een beetje dat […]
 • Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft voor de zoveelste keer duidelijk gemaakt dat hij geen boodschap heeft aan vrouwenrechten. In een essay over de roman Sérotonine van Michel Houellebecq in de conservatieve publicatie American Affairs schrijft hij wat ze bij de SGP al jaren niet meer hardop durven zeggen, namelijk dat het een slechte zaak […]
 • Een vorm van verregaande barmhartigheid en respect voor het leven van anderen? Was het maar waar! De witte christelijke mannen in deze staten hebben besloten dat abortus uit den boze is. Zelfs als een vrouw daar niet van en ook niet mee gediend is. De diepere achtergrond hiervan is de knechting van vrouwen. Mannen zijn […]
 • Begin dit jaar werd in Pompeï een zeldzaam fresco blootgelegd. Voor het eerst sinds 79 n.Chr. kunnen we een prachtig bewaarde afbeelding van de mythe van Narcissus bewonderen, zoals die ooit het atrium van een rijke Romein sierde. Het tragische lot van de jonge man, die zijn weerspiegeling in het water zo bewonderde dat het […]

Wel.nl » Politiek

Minder lezen, Meer weten.
 • Thierry Baudet denkt dat er (te) weinig kinderen worden geboren, omdat er teveel vrouwen werken. Al dat werken gaat ten koste van de lust om een gezin te stichten. Klinkt misschien logisch. Alleen: het is precies andersom. In westerse  landen waar relatief veel vrouwen werken worden per vrouw meer kinderen geboren dan in landen waar […]
 • Hoe aartsconservatief Thierry Baudet precies is, blijkt uit het essay dat hij schreef voor een Amerikaans magazine. De leider van Forum voor Democratie is het plots niet meer eens met de Nederlandse abortus- en euthanasiewetten. Ook vindt hij dat vrouwen weer terug achter het aanrecht moeten. “Vandaag de dag kan het zelfs gebeuren dat nieuw […]
 • De Belastingdienst houdt bij wie een tweede nationaliteit heeft en controleert die mensen strenger dan anderen. Dat gaat met name om de toekenning van toeslagen. De Autoriteit Persoonsgegevens doet onderzoek naar discriminatie door de Belastingdienst bij de opsporing van fraude. Het vermoeden is dat mensen met een tweede nationaliteit op grote schaal slachtoffer werden van ‘etnisch […]
 • De Britse premier Theresa May zegt dat ze de komende weken een “nieuwe, moedige” deal zal voorleggen. Ze zal opnieuw proberen om een meerderheid in het parlement te halen voor haar brexit-deal. May is optimistisch en gelooft dat de parlementsleden haar voorstel deze keer wel zullen steunen, zo schrijft ze in de The Sunday Times. […]
 • Nigel Farage heeft voor 450.000 pond – een half miljoen euro’s – giften ontvangen van een verzekeringstycoon die belangen heeft bij Brexit. De tycoon, Arron Banks, betaalde Farage´s huis, zijn auto, zijn chauffeur, zijn lijfwachten en nog andere zaken. Farage gaf de giften niet op aan het Europese parlement, terwijl dat wel verplicht is. Het parlement […]
 • Veel wapengekletter van Rutte, Baudet en andere leiders, maar nergens Klaver. Hij komt met de verklaring: hij wilde thuis de eerste periode van zijn jongste zoon mee beleven. ,,Toen mijn oudste zoon geboren werd, ben ik na een paar dagen teruggekomen om te onderhandelen over de pensioenen. Daar heb ik onwijs veel spijt van. Die eerste […]
 • Boris Johnson wordt vrijwel zeker de volgende Britse premier. Cassetteboy, een internetfenomeen, maakte een speech voor en van Boris.
 • Kort voor de verkiezingen komt DENK-leider Kuzu met de bewering dat hij gisteren is gearresteerd door de Israëlische politie toen hij een soort eenmansdemonstratie hield op de Tempelberg in Jeruzalem. Het leverde hem de publiciteit op die hij beoogde. Detail: het was niet waar. Kuzu deed weliswaar zijn best om de Israëliërs te irriteren door […]

Joop

 • Alle ministers van de Oostenrijkse rechts-populistische partij FPÖ hebben maandagavond hun ontslag ingediend. Daarmee reageert de partij op bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) die heeft laten weten direct van FPÖ-minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl af te willen. Dit weekend al liet Kurz weten vervroegde verkiezingen uit te schrijven omdat hij met zijn conservatieve ÖVP helemaal […]
 • Veel mensen denken dat het Forum voor Democratie een bolwerk is tegen aanvallen op de vrijheid, zoals die worden gedaan door “de elite”, de linkse drammers en vooral de fundamentalistische moslims. Met Thierry voor het behoud van de Gay Pride en dat homo’s weer hand in hand door de stad kunnen lopen. Een beetje dat […]
 • Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft voor de zoveelste keer duidelijk gemaakt dat hij geen boodschap heeft aan vrouwenrechten. In een essay over de roman Sérotonine van Michel Houellebecq in de conservatieve publicatie American Affairs schrijft hij wat ze bij de SGP al jaren niet meer hardop durven zeggen, namelijk dat het een slechte zaak […]
 • Een vorm van verregaande barmhartigheid en respect voor het leven van anderen? Was het maar waar! De witte christelijke mannen in deze staten hebben besloten dat abortus uit den boze is. Zelfs als een vrouw daar niet van en ook niet mee gediend is. De diepere achtergrond hiervan is de knechting van vrouwen. Mannen zijn […]
 • Begin dit jaar werd in Pompeï een zeldzaam fresco blootgelegd. Voor het eerst sinds 79 n.Chr. kunnen we een prachtig bewaarde afbeelding van de mythe van Narcissus bewonderen, zoals die ooit het atrium van een rijke Romein sierde. Het tragische lot van de jonge man, die zijn weerspiegeling in het water zo bewonderde dat het […]

 • Het behoeft geen betoog dat de grootschalige vernietiging van de natuur niet getuigt van goed rentmeesterschap.
 • Russisch filmdrama dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een joods meisje houdt zich schuil in de schoorsteen van een nazi-hoofdkwartier.
 • één zo vriendelijk man tegen mens en dier / boom en plant, maakte in de vroege ochtend / het haar nog ongekamd, een feestelijk ontbijtje
 • Haarlem was voorafgaande de Tweede Wereldoorlog de belangrijkste filmstad van Nederland, met Filmfabriek Hollandia als paradepaardje.
 • School's Out, een intense psychologische thriller waarin ook actuele sociale en mondiale kwesties worden aangekaart. Prospect is een ruimtewestern en coming-of-age-film.

vrij links

Stichting Vrij Links heeft ten doel het debat over progressieve, vrijzinnige, linkse waarden, in en buiten Nederland, te faciliteren en te stimuleren omdat deze ondervertegenwoordigd zijn in het maatschappelijke en politieke domein, opdat mensen zich hierin kunnen herkennen, hierbij kunnen aanhaken en de linkse politiek kunnen helpen aanscherpen en verstevigen.

Vrij Links

konfrontatie

  Geen feed gevonden

FvD-ers vallen antiracisten aan in Maastricht

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

FvD-ers vallen antiracisten aan in Maastricht

Afgelopen vrijdag organiseerden antiracisten in Maastricht een protest bij een verkiezingsbijeenkomst van Forum voor Democratie. Ze werden aangevallen door een georganiseerde groep van zo’n tien FvD-aanhangers. Een van de aanwezigen doet verslag.

Lees verder

 

Binnenkort

Pinksterlanddagen 2019

juni
zaterdag
8

Wat zijn de Pinksterlanddagen? Een anarchistisch festival dat jaarlijks plaatsvindt op het kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning in Appelscha tijdens het Pinksterweekend. Het is een bijeenkomst voor anarchisten en iedereen die zich door het anarchisme laat inspireren. Het hele weekend zit barstensvol met workshops, lezingen, discussies over anarchisme en de sociale strijd. Er is ook een speciaal programma voor kinderen en in de avond zal er een cultureel programma plaats vinden. Het is een festival wat al ruim 80 jaar word georganiseerd en is voor veel anarchisten een plek om samen...

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook