Socialisme.nu

En nog een WordPress site
 1. Dat Shell geen belasting betaalt in Nederland is geen geheim. Inmiddels blijkt dat hetzelfde geldt voor andere Nederlandse multinationals, waaronder ook Philips en AkzoNobel.

  Het bericht Bedrijven hebben politiek in hun zak verscheen eerst op Socialisme.nu.

 2. Afgelopen maand werd het Boerkaverbod van kracht, ondanks het feit dat burgemeesters, OV-bedrijven en andere direct betrokkenen er niets in zagen. Extreemrechts behaalde met hun racistische symboolwet een overwinning, met dank aan delen van links die zich graag voor hun karretje lieten spannen. 

  Het bericht Een nieuwe stap in de oorlog tegen moslims verscheen eerst op Socialisme.nu.

 3. In het Verenigd Koninkrijk werd de regering in 2015 gedwongen om een grootschalig onderzoek in te stellen naar de infiltratie van linkse groepen sinds 1968. Het besluit volgde op een reeks onthullingen.

  Het bericht Hoe Britse geheim agenten levens van activisten verwoestten verscheen eerst op Socialisme.nu.

 4. In het Groninger Museum is momenteel de tentoonstelling ‘Strijd! 100 jaar vrouwenkiesrecht’ te zien, als onderdeel van de viering van 100 jaar algemeen kiesrecht. De tentoonstelling heeft te weinig aandacht voor de rol van arbeidersvrouwen en doet zo mee aan het witwassen van de geschiedenis.

  Het bericht Veel blinde vlekken in tentoonstelling over vrouwenkiesrecht verscheen eerst op Socialisme.nu.

 5. In de afgelopen maanden zijn de spanningen in de Perzische Golf toegenomen en er is een reële kans op een militaire aanval op Iran door de VS en hun bondgenoten. Ook Nederland en andere Europese landen dreigen door de VS een oorlog met Iran ingesleurd te worden. Nima Soltanzadeh analyseert de Amerikaanse strategie tegen Iran en roept op tot actie om een nieuwe oorlog in het Midden-Oosten te stoppen.

  Het bericht De VS liggen op ramkoers met Iran verscheen eerst op Socialisme.nu.

 6. In de week van 20-27 september vindt een internationale klimaatstaking plaats. In verschillende landen heeft de stakingsoproep een indrukwekkende dynamiek: verschillende grote vakbonden mobiliseren. Het wordt hoog tijd dat ook de Nederlandse FNV de stakingsoproep overneemt.

  Het bericht Vakbonden scharen zich achter klimaatstaking – wanneer volgt de FNV? verscheen eerst op Socialisme.nu.

 7. De onlangs op Netflix verschenen miniserie When they see us vertelt het waargebeurde verhaal over vijf tieners (The Central Park Five) die in 1989 ten onrechte werden veroordeeld voor een verkrachting. De serie leidde tot een storm van protest tegen de hoofdverantwoordelijken van hun vervolging. Begrijpelijk, want zelden is een waargebeurd drama zo indringend in beeld gebracht.

  Het bericht When They See Us gunt kijker geen adem verscheen eerst op Socialisme.nu.

 8. Arianne en Kristiana zijn maandenlang gestalkt en lastig gevallen door hangjongeren vanwege hun geaardheid en moesten daardoor verhuizen. Ze zijn transgender. Een gesprek over hun denkbeelden naar aanleiding van het geweld.

  Het bericht Weggepeste transgenders in Heerlen pleiten voor gelijke kansen verscheen eerst op Socialisme.nu.

 9. De levende legende Bob Dylan, die in de jaren zestig vooral bekend stond als protestzanger, veranderde in de jaren zeventig van muzikale thema’s en stijl. Met een bont, kermisachtig gezelschap van muzikanten trad hij op tijdens de Rolling Thunder Revue-tour. Martin Scorsese maakte een verrassende documentaire van die tour.

  Het bericht Een Dylanesk portret van Bob Dylan verscheen eerst op Socialisme.nu.

 10. Het Verenigd Koninkrijk is de afgelopen jaren het toneel geweest van harde aanvallen op trans mensen. Ook liberale media en zelfs delen van links deden hieraan mee. De Britse socialist en transactivist Laura Miles legt uit wat er aan de hand is en waarom we de strijd voor transrechten moeten steunen.

  Het bericht De oorlog tegen trans verscheen eerst op Socialisme.nu.