En nog een WordPress site
 1. Nieuw album van legendarische Ska-band stelt niet teleur

  In Februari van dit jaar verscheen er een nieuwe plaat van the Specials: Encore. Bijna 40 jaar na hun laatste album. De muziek van de legendarische Ska-band is op het nieuwe album diverser dan voorheen, maar de teksten zijn nog net zo politiek.

  Het bericht Nieuw album van legendarische Ska-band stelt niet teleur verscheen eerst op Socialisme.nu.

 2. Hoe ziet een socialistische analyse van de EU er wél uit?

  De EU is een imperialistisch project in het belang van grote bedrijven, geen internationalistisch alternatief voor het nationalisme van extreemrechts. Het is hoog tijd dat links zijn illusies laat varen en de EU ontmaskert.

  Het bericht Hoe ziet een socialistische analyse van de EU er wél uit? verscheen eerst op Socialisme.nu.

 3. Kunnen we de Europese Unie hervormen?

  Tijdens het Marxisme Festival in Amsterdam sprak Ewout van den Berg, landelijk coördinator van de Internationale Socialisten over het karakter van de Europese Unie.

  Het bericht Kunnen we de Europese Unie hervormen? verscheen eerst op Socialisme.nu.

 4. Debat: socialisten en het migratievraagstuk

  Tijdens het Marxisme Festival in Amsterdam gingen Jasper van Dijk, Tweede Kamerlid voor de SP en woordvoerder migratie en Jeroen van der Starre, hoofdredacteur van socialisme.nu in debat over hoe socialisten om zouden moeten gaan met arbeidsmigratie.

  Het bericht Debat: socialisten en het migratievraagstuk verscheen eerst op Socialisme.nu.

 5. Wat is de identitaire beweging?

  De identitaire beweging is recent meer in het nieuws gekomen toen bleek dat zij geld kreeg van naziterrorist Brenton Tarrant. Later werd onthuld dat ook Nederlandse identitairen deelnamen aan trainingskampen in Frankrijk. Wat is de identitaire beweging en wat is hun relatie tot parlementair extreemrechts?

  Het bericht Wat is de identitaire beweging? verscheen eerst op Socialisme.nu.

 6. Thierry Baudet leent propagandamateriaal van Oostenrijkse neonazi’s

  Het nieuwe campagnefilmpje van FvD is een smerig staaltje racisme tegen vluchtelingen. Maar minstens zo opvallend is dat de partij het filmpje ‘leende’ van de neonazistische Identitaire Beweging in Oostenrijk.

  Het bericht Thierry Baudet leent propagandamateriaal van Oostenrijkse neonazi’s verscheen eerst op Socialisme.nu.

 7. Een ander Europa is mogelijk – een andere EU niet

  Op 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europese Parlement. Het debat lijkt zich vooral te richten op de tegenstelling tussen het extreme midden en extreemrechts. Het is belangrijk dat links het neoliberale en moorddadige Europese project ontmaskert.

  Het bericht Een ander Europa is mogelijk – een andere EU niet verscheen eerst op Socialisme.nu.

 8. Aankomende zondag: Hart boven Hard!

  Aankomende zondag vindt in Utrecht de manifestatie Hart boven Hard plaats. Een manifestatie tegen de verrechtsing en voor vrede, mensenrechten en solidariteit. De manifestatie wordt georganiseerd door een brede coalitie van NGO’s, politieke groepen en maatschappelijke organisaties.

  Het bericht Aankomende zondag: Hart boven Hard! verscheen eerst op Socialisme.nu.

 9. Marxisme Festival – de eerste video’s staan online

  Afgelopen weekend vond het jaarlijkse Marxisme Festival plaats in Amsterdam. In de komende periode zullen we video's van een deel van de bijeenkomsten online plaatsen. Als eerste volgen de speeches van het slotpanel.

  Het bericht Marxisme Festival – de eerste video’s staan online verscheen eerst op Socialisme.nu.

 10. Academische feitenvrijheid

  Afgelopen maand hield de Tweede Kamer een hoorzitting over ‘verscheidenheid in de wetenschap’. Volgens extreemrechts is de wetenschap namelijk links. Dus  hadden VVD en CDA alle reden voor een hoorzitting.

  Het bericht Academische feitenvrijheid verscheen eerst op Socialisme.nu.

Binnenkort

Pinksterlanddagen 2019

juni
zaterdag
8

Wat zijn de Pinksterlanddagen? Een anarchistisch festival dat jaarlijks plaatsvindt op het kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning in Appelscha tijdens het Pinksterweekend. Het is een bijeenkomst voor anarchisten en iedereen die zich door het anarchisme laat inspireren. Het hele weekend zit barstensvol met workshops, lezingen, discussies over anarchisme en de sociale strijd. Er is ook een speciaal programma voor kinderen en in de avond zal er een cultureel programma plaats vinden. Het is een festival wat al ruim 80 jaar word georganiseerd en is voor veel anarchisten een plek om samen...

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook