ravage-webzine

  1. Duizenden Koerden hebben in Maastricht gemanifesteerd tegen het 'fascistische regime' van Erdogan. Ook wordt de vrijlating geëist van de Koerdische leider Abdullah Öcalan.
  2. Tijdens dit filmfestival is een retrospectief van de belangrijkste Russische regisseur Andrej Tarkovski (1932-1986) te zien.
  3. Dat men in de Zeven Provinciën en daarbuiten in de 17de eeuw alle religies gelijk behandelde, is een fabeltje dat kennelijk nog onvoldoende is doorgeprikt.
  4. De Franse regisseur Claude Lelouch is eregast van het jaarlijkse festival Film by the Sea in Vlissingen. Tevens is zijn nieuwe film Les plus belles années d'un vie te zien.
  5. Luchthaven Schiphol is al jarenlang in overtreding omdat het niet beschikt over een natuurvergunning. Zeker 100.000 jaarlijkse starts en landingen zijn daardoor illegaal.
  6. Enkele honderden actievoerders die zich zorgen maken om het klimaat hebben de hoofdingang van de autobeurs IAA in Frankfurt geblokkeerd. Zaterdag gingen 25.000 betogers hen voor.
  7. De Britse politie heeft afgelopen nacht twee mannen gearresteerd die bij de Londense luchthaven Heathrow een drone wilden laten vliegen. Donderdag werden nog vijf personen bij hun woning aangehouden.
  8. De algemeen gebezigde term Gouden Eeuw staat voortaan op de zwarte lijst, je kon erop wachten. Wat is de volgende stap, de kunstwerken uit de 17e eeuw op de brandstapel?
  9. De Britse regisseur Peter Strickland heeft een moderne fabel gemaakt over een demonische jurk, die zowel hilarisch als buitengewoon verontrustend is.
  10. Ruim 500 mensen hebben maandag in Den Haag gedemonstreerd tegen de uitrol van het 5G mobiele netwerk. Ze vinden de elektromagnetische straling schadelijk voor de volksgezondheid.