1. ‘Voorkom export van EU-persoonsgegevens’

  Het Ministerie van Financiën staat op het punt om bedrijven te verplichten op grote schaal persoonlijke data te exporteren. Privacy First heeft hierover een brandbrief verstuurd aan minister Hoekstra.
 2. Wikipedia sleept Erdogan voor het EHRM

  Wikimedia Foundation stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) vanwege de blokkade van de website in Turkije. Erdogan censureert artikelen over banden tussen Ankara en extremistische groeperingen.
 3. Vernietiging biodiversiteit

  Het behoeft geen betoog dat de grootschalige vernietiging van de natuur niet getuigt van goed rentmeesterschap.
 4. Anna’s War

  Russisch filmdrama dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een joods meisje houdt zich schuil in de schoorsteen van een nazi-hoofdkwartier.
 5. ontbijt

  één zo vriendelijk man tegen mens en dier / boom en plant, maakte in de vroege ochtend / het haar nog ongekamd, een feestelijk ontbijtje
 6. Haarlem Filmstad

  Haarlem was voorafgaande de Tweede Wereldoorlog de belangrijkste filmstad van Nederland, met Filmfabriek Hollandia als paradepaardje.
 7. Imagine: School’s Out & Prospect

  School's Out, een intense psychologische thriller waarin ook actuele sociale en mondiale kwesties worden aangekaart. Prospect is een ruimtewestern en coming-of-age-film.
 8. Het Chinese burgerverzet is divers

  Jaarlijks vinden er tienduizenden protestacties plaats in China. Onder president Xi Jinping is sinds 2012 de kans op zware straffen voor activiteiten die moeten leiden tot maatschappelijke liberalisering enorm toegenomen.
 9. Imagine Film Festival 2019

  The Standoff at Sparrow Creek is een strakke thriller die doet denken aan Reservoir Dogs en Free Fire. Blue Velvet Revisited biedt een kijkje achter de schermen van deze iconische film.
 10. Genocide in Rwanda

  Op 11 april 1994 werden 2500 Tutsi's in een schoolcomplex achtergelaten door Belgische vredessoldaten. Bijna iedereen werd vermoord. De 17-jarige Berthilde wist te ontsnappen. Dit is haar verhaal.

Binnenkort

Pinksterlanddagen 2019

juni
zaterdag
8

Wat zijn de Pinksterlanddagen? Een anarchistisch festival dat jaarlijks plaatsvindt op het kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning in Appelscha tijdens het Pinksterweekend. Het is een bijeenkomst voor anarchisten en iedereen die zich door het anarchisme laat inspireren. Het hele weekend zit barstensvol met workshops, lezingen, discussies over anarchisme en de sociale strijd. Er is ook een speciaal programma voor kinderen en in de avond zal er een cultureel programma plaats vinden. Het is een festival wat al ruim 80 jaar word georganiseerd en is voor veel anarchisten een plek om samen...

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook