ravage-webzine

  1. Op zes Brabantse nertsenbedrijven zijn nertsen besmet met het coronavirus. Een vierde bedrijf wordt nog nader onderzocht, omdat het erop lijkt dat het virus ook daar heeft toegeslagen.
  2. Een man heeft zich vrijwillig aangegeven bij de politie in Apeldoorn. Of hij betrokken was bij de brand bij een eendenslachterij in Ermelo is vooralsnog onbekend.
  3. Beautiful people / You live in the same world as I do / But somehow I never noticed / You before today / I'm ashamed to say
  4. Onbekenden hebben woensdagnacht vijf vrachtwagens van eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo in brand gestoken. Dat zou blijken uit beelden van een bewakingscamera.
  5. Cruciale zaken als een rookverbod op de terrassen, degelijke airco's, het reinigen van toiletruimtes, het spoelen van glazen... het protocol besteedt er geen aandacht aan.
  6. Maandag hebben de eigenaren van een nertsenfarm in Wilbertoord vossen afgestaan aan actiegroep Animal Rights.
  7. Van de rechtbank in Den Haag mag het 5G-netwerk landelijk worden uitgerold in Nederland. Een stichting heeft het kort geding hierover tegen de Nederlandse staat verloren.
  8. De organisatie Meer Democratie roept op een petitie te ondertekenen voor een parlementaire enquĂȘte over het coronabeleid.
  9. Het Italiaanse strijdlied Bella Ciao dat in de Tweede Wereldoorlog veel werd gezongen, klonk donderdag onverwachts uit de minaretten in de Turkse stad Izmir.
  10. Het is aannemelijk dat er een besmetting met het coronavirus heeft plaatsgevonden van nerts op mens, schrijft minister Schouten van Landbouw aan de leden van de Tweede Kamer.