1. Aan wie behoort Londen eigenlijk toe?

  De brand van de Grenfell Tower die zo veel mensenlevens heeft gekost, maakt duidelijk wat velen al jaren dachten. Londen is verworden tot een stad voor het grootkapitaal.
 2. het buiten

  vogels vliegen moeiteloos en vrijelijk / tussen dicht op elkaar staande in vol / blad begroeide bomen / met de scherpe snavels recht vooruit / voelen zij de warme lucht langs hun / krachtige vleugels stromen
 3. Wakefield

  Wakefield van de Amerikaanse regisseuse en scenariste Robin Swicord is een pakkend drama over een man die even uit de alledaagse sleur wenst te ontsnappen.
 4. Summer 1993

  Autobiografische film van de Spaanse regisseuse Carla Simón over de ontreddering van een jong meisje als gevolg van de dood van haar ouders.
 5. Boete Rusland voor enteren Greenpeace-schip

  Rusland moet Nederland meer dan 5 miljoen euro betalen omdat het in 2013 de Arctic Sunrise illegaal aan de ketting heeft gelegd. Het Hof in Den Haag stelt het land aansprakelijk voor de materiële en persoonlijke schade.
 6. het leven

  dagen struikelen als warrige / bloembladen over elkaar / mijn afwachtende ogen / baren onzichtbare tranen
 7. EU-commissie wil dat Polen kapt met kappen oerbos

  Het Europees Hof van Justitie wordt door de Europese Commissie met spoed verzocht Polen te dwingen onmiddellijk de houtkap in het woud van Bialowieza stil te leggen.
 8. Martin Scorsese, retrospectief en expositie

  Op de eerste overzichtstentoonstelling over het werk, leven en passies van de Amerikaanse filmregisseur Martin Scorsese is tevens vrijwel zijn complete oeuvre te zien.
 9. | docu | Massatoerisme bedreigt Europese steden

  Inwoners van Venetië, Barcelona en Dubrovnik zuchten onder de overlast die het almaar groeiende massatoerisme teweeg brengt. Internationale investeerders daarentegen kraaien de victorie.
 10. ‘Britse wapenexport naar Saoedi-Arabië legitiem’

  De Britse regering heeft in 2015 op juridisch juiste gronden exportvergunningen verleend voor wapenleveranties aan Saoedi-Arabië. Dat heeft de High Court in Londen maandag besloten.

Glop op Facebook

Glop Agenda op Facebook