1. Rechtszaak voor behoud Fort bij Velsen

  De krakers van het monumentale Fort bij Velsen in Beverwijk stappen naar de rechter om ontruiming en eventuele sloop tegen te gaan. Erfgoedvereniging Heemschut is solidair.
 2. Weerstand tegen ‘killer robots’ is groeiende

  Meer dan drie op de vijf mensen in 26 landen zijn tegen wapensystemen die aanvallen kunnen uitvoeren zonder menselijke interventie, zogenoemde killer robots.
 3. [film] Styx

  De 40-jarige arts Rike begint met een solozeiltocht van Gibraltar naar het vulkanische eiland Ascension. Onderweg stuit ze op een zinkende boot met vluchtelingen.
 4. Luikse Gele Hesjes nemen even gas terug

  De Gele Hesjes uit Luik zullen veertien dagen lang geen blokkades uitvoeren op de A2 tussen Luik en Maastricht. Dit naar aanleiding van het dodelijke ongeval van een betoger in Visé.
 5. Raad van State steunt minister Ollongren

  Het kabinet mocht het raadgevend referendum afschaffen zonder dat de kiezer de mogelijkheid kreeg een oordeel te geven over die afschaffing. Dat oordeelt de Raad van State naar aanleiding van een beroep van Meer Democratie.
 6. EU wil importheffingen Oekraïense plofkip

  De EU-landen willen het associatieverdrag met Oekraïne aanpassen vanwege een maas in de wet. Daardoor exporteert het land veel meer kip naar Europa dan gewenst met concurrentievervalsing tot gevolg.
 7. Krakers veroveren Fort bij Velsen

  Een groep krakers heeft zondagavond het leegstaande Fort bij Velsen ingenomen. Ze willen er een kunstenaarsenclave vestigen en hopen hierover in overleg met de eigenaar te kunnen treden.
 8. Gevaren nanotechnologie nog onbekend

  Nanotechnologie biedt grote kansen om onze levens te verbeteren, maar we weten nog onvoldoende over de veiligheid. Nanomaterialen, extreem klein, komen in het milieu en de voedselketen terecht.
 9. Welcome to Marwen

  Gewaagde en controversiële productie van Hollywood-regisseur Robert Zemeckis over striptekenaar Mark Hogancamp, een beschadigd man.
 10. twee bloemen

  wij waren gelijk twee bloemen in zwaar weer, regenbuien / en bliksemschichten afgewisseld door extreme hitte droogte

Binnenkort

2.Dh5 Festival voor wereldversleutelaars

februari
vrijdag
22

De dertiende editie van het jaarlijkse 2.Dh5 Festival komt in februari 2019 weer naar Amsterdam, met dit jaar het thema 'power'. 

20:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Nationale onderwijsstaking

maart
vrijdag
15
De onderwijsvakbonden organiseren op vrijdag 15 maart een landelijke staking voor zowel het basis- en voortgezet als het hoger onderwijs. Ze willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk. Het zou de eerste keer in Nederland zijn dat het gehele onderwijs staakt.

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

maart
donderdag
21
Door de Verenigde Naties is 21 maart uitgeroepen tot 'Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie'.

00:00 h

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook