aangepast campagnefilmpje van Geert Wilders

 1. ‘Belevingsvlucht Lelystad Airport lachertje’

  De overheid laat volgende week een Boeing 737-800 boven een zevental provincies laagvliegen om zo 'de geluidshinder te beleven'. Tegenstanders van uitbreiding vliegveld Lelystad lachen erom.
 2. Nieuw bewijs voor bloedbaden Myanmar

  Zo'n 99 hindoes in Myanmar kwamen in 2017 om het leven door toedoen van de Arakan Rohingya Salvation Army (ARSA). Dat stelt Amnesty na onderzoek in de staat Rakhine.
 3. ‘Politie verjaagt knokploeg uit kraakpand’

  De Rotterdamse politie heeft zondagavond opgetreden tegen een knokploeg die een kraakpand was binnengevallen. Bij de actie raakte een van de belagers door een politiekogel gewond.
 4. Toename burgerinitiatieven tegen plastic

  In diverse Europese landen voeren burgers onder de naam 'Plastic Attack' actie tegen het overmatig gebruik van plastic verpakkingen door supermarkten. Het protest breidt zich uit als een olievlek.
 5. The Cleaners

  The Cleaners werpt een verontrustende blik op de vele schaduwkanten van het internet. Sociale platforms als Facebook komen er niet goed vanaf in dit spannende exposé.
 6. ‘Politiek gesjoemel rond Schiphol’

  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft in 2008 bedrog gepleegd met geluidsnormen rond Schiphol. Hierdoor konden tienduizenden vliegbewegingen méér plaatsvinden dan wettelijk vastgelegd was.
 7. BOA-boswachter omgeturnd tot politieagent

  Naar aanleiding van twee recente geweldsincidenten overweegt Staatsbosbeheer BOA-boswachters, naast de wapenstok en handboeien, ook uit te rusten met pepperspray.
 8. Omwonenden luchthavens werken samen

  Met de oprichting van het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL) willen gedupeerde omwonenden van een zestal vliegvelden onder meer dat luchtvaartmaatschappijen hun CO2-uitstoot terugdringen.
 9. Isle of Dogs

  Wes Anderson toont wederom aan dat hij in staat is een groots visueel spektakel te creëren. Het is voor zijn doen een grimmig werk, maar de film bevat tevens veel snaakse humor.
 10. Black Earth (Fazil Say)

  muziek maakte in mij los dat ik / wilde schrijven over hoe tulpen / in het veld mij gezamenlijk riepen

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook