1. Imagine Filmfestival: Houds of Love & Aloys

  Hounds of Love, waarin een tienermeisjes wordt ontvoerd en gemarteld, is een zeldzaam beklemmende thriller waar de kijker zich maar niet van los weet te rukken. In de Zwitserse thriller Aloys neemt een vrouw het heft in handen.
 2. Imagine Film Festival 2017

  Het is opvallend hoe expressief filmmakers het bos gebruiken in hun werk als zijnde een dreigend en beklemmend decor waar verschrikkelijke dingen kunnen gebeuren.
 3. eenzame tocht

  een boot vaart gestaag door opslaande golven / de maan weerkaatst haar licht op het deinende zwarte water / verlicht het dek waar schaduwen relingen levendig maken / ik proef de zilte smaak van opspattend zeewater
 4. Met raketten kroont Trump zichzelf keizer

  Aan het einde van zijn eerste honderd dagen op de presidentiële zetel heeft Trump aangetoond zich volledig in te willen zetten voor totale militaire dominantie op wereldorde niveau.
 5. Stop Tihange: Menselijke keten in de maak

  Burgers die de onmiddellijke sluiting eisen van de sterk verouderde Belgische kerncentrales Doel en Tihange zijn van plan op 25 juni een extreem lange menselijke keten te vormen.
 6. Wakker Dier promoot de haantjes van Lidl

  Lidl gaat komend najaar ingevroren 'duurzame' haantjes verkopen. Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier is daar zo blij om, dat ze de supermarktketen gaat belonen met een radiospot.
 7. Lady Macbeth

  De jonge Katherine is in het Northumberland van 1865 een gevangene in eigen huis en wordt door haar sadistische echtgenoot en diens autoritaire vader tot op het bot vernederd.
 8. Museum Domela Nieuwenhuis voorlopig gered

  De gemeenteraad van Heerenveen heeft maandagavond unaniem besloten de subsidie voor het museum van Domela Nieuwenhuis niet verder te korten.
 9. NPO radio vuistdiep in commerciële muziekwereld

  Nadat al eerder BNN/VARA vanwege commerciële praktijken onder verscherpt toezicht zijn gesteld door het Commissariaat voor de Media, zijn nu ook NPO Radio 2 en 3FM op de vingers getikt.
 10. verborgen leven

  schaduwen op de muur / overgebleven van wat eens / was een sprankelend leven / vol uitdagingen en avontuur

Glop op Facebook

Glop Agenda op Facebook