1. gebroken stilte

  het huis is te groot / mijn gedachten echoën door de / kamers maar vinden geen weerklank / mijn hoofd bonkt, mijn hart bonst / als geteisterd door tientallen hamers
 2. King of the Belgians

  Hilarische roadmovie waarin een ingedommelde Belgische koning in de Balkan het leven – en zichzelf – ontdekt.
 3. Oekraïens pr-offensief rondom het associatieverdrag

  Het Ukrain Crisis Media Center (UCMC) heeft de afgelopen weken, onder meer via een tv-commercial, gepoogd politieke besluitvorming in de Eerste Kamer zodanig te beïnvloeden dat het associatieverdrag met Oekraïne wordt aanvaard.
 4. Ondertussen voor de voetbalbuis…

  Beperkt zicht op het spel.
 5. PvdA en GL schieten bindend referendum af

  Het lijkt gedaan met de democratie in Nederland. PvdA en GL zullen het door hen ingediende wetsvoorstel voor invoering van een bindend referendum niet langer verdedigen.
 6. Little Men

  Ira Sachs’ zevende speelfilm is naast een ingehouden portret van een jongensvriendschap vooral een schets over klassenverschillen en gentrificatie in een moderne stad.
 7. vrije geest

  ik parkeer mijn oude bak op stuk gereden verdord gras / loop verder langs de eerste caravan over het voor vele / voetstappen ontstane pad tussen bomen en struiken
 8. Brussel vreest Turkse rellen rond NAVO-top

  Tienduizenden Turken willen komende week dictator Erdogan, die de NAVO-top bijwoont, toejuichen in Brussel. De lokale autoriteiten hebben de samenscholing verboden. Tegelijk betogen linkse organisaties tegen Trump.
 9. Knokploeg Erdogan houdt weer huis in Washington

  Negen gewonden, waarvan twee ernstig. Dat is het resultaat van het gewelddadige optreden van Turkse beveiligingsagenten die voor de Turkse ambassade in Washington een groep betogers te lijf gingen.
 10. Ascent

  De Nederlandse beeldend kunstenaar en filmmaakster Fiona Tan heeft aan de hand van 4.000 foto's een nostalgische film gemaakt over de heilige berg Fuji in Japan.

Glop op Facebook

Glop Agenda op Facebook