1. Het koninkrijk van de angst

  De huidige toenemende angst onder bevolkingsgroepen is volgens Nussbaum een direct gevolg van de extreme polarisatie na de verkiezing van Trump. Haar nieuwe boek bevat een filosofische ontleding.
 2. Bedreiger Sinterklaas opnieuw opgepakt

  De Haarlemse politie heeft vanmiddag de 37-jarige Van Zeijl aangehouden wegens bedreiging. Hij kreeg tevens een gebiedsverbod opgelegd voor de intocht van de Sint in Zaandijk.
 3. Fake news is ook maar een mening

  Over gemaakte fouten in de Volkskrant stelt de hoofdredactie dat 'nepnieuws ook gewoon een mening is'. En over meningen gaat de krant niet. Heeft iedereen recht op zijn eigen waarheid?
 4. Aangifte tegen As-Soennah moskee

  Stichting Femmes for Freedom heeft donderdag aangifte gedaan tegen de omstreden As-Soennah moskee en het bestuur wegens opruiing en het aanzetten tot geweld.
 5. Hoogspanningslijnen woonkernen aangepakt

  Ruim zestig gemeenten kunnen de hoogspanningslijnen die thans boven woningen hangen onder de grond aanleggen of verplaatsen. De elektromagnetische straling vormt een gezondheidsrisico.
 6. Woensdag met WISE

  Afgelopen zondag bracht het tv-programma Zondag met Lubach een item over kernenergie dat nogal wat stof deed opwaaien. Een reactie van WISE kon natuurlijk niet uitblijven.
 7. Leave No Trace

  Pakkende film over een vader en dochter die liever overleven in de wildernis van de Amerikaanse staat Oregon dan dat zij onderdeel uitmaken van de burgerlijke samenleving.
 8. The Brazilian Game

  De regeringen van de gematigde Braziliaanse arbeiderspartij bezorgden het Amerikaanse establishment jarenlang forse hoofdpijn. Maar na de laatste verkiezingen keerde Brazilië definitief terug in de schoot van de Pax Americana.
 9. Uranium/kernenergie & Lubach missers

  In het tv-programma Zondag met Lubach hield de conferencier een vurig pleidooi voor kernenergie. Maar hij zag wel het een en ander over het hoofd.
 10. Menselijke grondstof

  'Zouden de founding fathers van de Europese Unie geweten hebben dat hun mooie idee zou ontaarden in een heuse broederstrijd op de bodem van de eengemaakte arbeidsmarkt?'

Binnenkort

KOZP: Jaar van de Solidariteit – Kom in actie tegen zwarte p...

november
zaterdag
17
Het Jaar van de Solidariteit: Kick Out Zwarte Piet demonstreert in 18 gemeenten
(Waaronder Dokkum, Rotterdam, Den Haag en Willemstad, Curaçao)
In het weekend van 17 en 18 november demonstreert de actiegroep Kick Out Zwarte Piet in 18 gemeenten en plaatsen tegen de racistische karikatuur zwarte piet.
Kom in actie!
Kick Out Zwarte Piet (KOZP) benoemt 2018 tot het Jaar van de Solidariteit. In 18 gemeenten gaan we de straat op voor een inclusieve Sinterklaasintocht. De afgelopen jaren hebben honderden moedige burgers zich onuitputtelijk ingezet voor een inclusief...

Onderwijsmanifestatie - Weg met het schuldenstelsel!

november
zaterdag
24

FNV-Jong, ROOD, LSVb, LAKS en JOB organiseren op zaterdag 24 november een demonstratie in Den Haag tegen het schuldenstelsel.

13:00 h - 15:00 h

Nationale Hannie Schaft Herdenking

november
zondag
25

De herdenking is toegankelijk voor iedereen, oud en jong, die stil wil staan bij de offers die werden gebracht door de vrouwen en mannen in het Verzet en de lessen die wij daar vandaag de dag nog steeds uit kunnen trekken.

13:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook