aangepast campagnefilmpje van Geert Wilders

republiek allochtonie

In Republiek Allochtonië vindt u berichten, achtergrondartikelen en opinies die iets te maken hebben met de integratie van etnische minderheden in Nederland

In Republiek Allochtonië vindt u berichten, achtergrondartikelen en opinies die iets te maken hebben met de integratie van etnische minderheden in Nederland
 1. Risico op financiële problemen bij vluchtelingen te groot

  In een onderzoek dat ik heb uitgevoerd in Zaanstad naar maatwerk door de wijkteams, ben ik in contact gekomen met een vluchteling wiens schulden waren begonnen doordat hij zijn ziektekostenverzekering niet goed had geregeld en zijn vrouw wegens complicaties tijdens haar zwangerschap acuut naar het ziekenhuis moest. Dit had een forse ziekenhuisrekening tot gevolg die ze niet konden betalen. Sindsdien ben ik mij bewust van het hoge risico dat vluchtelingen lopen op schulden, als zij niet voldoende worden toegerust op het ingewikkelde financiële systeem in Nederland en op het omgaan met inkomsten en uitgaven. Met dit artikel hoop ik meer aandacht te genereren voor dit probleem, inzage te geven in de oorzaken en gemeenten tot actie aan te zetten.
 2. Marokkaans-Nederlandse Hirak activisten bang opgepakt te worden in Marokko

  Ongeveer de helft van de Marokkaans-Nederlandse Hirak activisten zal deze zomer niet naar Marokko gaan. De belangrijkste reden om niet te gaan is de angst om in Marokko opgepakt te worden. Daarnaast zijn er veel activisten bang dat familie en vrienden door een bezoek aan Marokko in de problemen kunnen komen. De Hirak-activisten die wel naar Marokko willen of moeten gaan, nemen bijna allemaal voorzorgsmaatregelen. Dat blijkt uit een kleine peiling die Republiek Allochtonië onder 81 activisten hield.
 3. Terugkijken: Heb je een boze moslim voor mij?

  Live talkshow over inclusieve journalistiek naar aanleiding van het boek ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ van Annebregt Dijkman en Zoë Papaikonomou. In het boek onderzoeken zij de rol van de redactiecultuur in het gebrek aan diversiteit in de media. Samen met meer dan 50 geïnterviewden komen ze met ideeën hoe de Nederlandse journalistiek meer divers en inclusief kan worden. Het boek werd twee weken geleden gepresenteerd in samenwerking met ROSE stories in VondelCS, Vondelpark 3, Amsterdam. De presentatie was in handen van Janice Deul, fashionactivist en oprichter van het platform Diversity Rules en Esma Choho, schrijfster van het zelfhulpboek Moslim United en oprichter van haar eigen bureau voor persoonlijk leiderschap.
 4. Kinderombudsvrouw: Haal Nederlandse kinderen uit Syrische kampen

  Het kabinet moet er alles aan doen om Nederlandse kinderen terug te halen die vastzitten in kampen in Syrië omdat hun ouders zijn afgereisd naar het kalifaat. Die oproep doet kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer.
 5. Kijken: Hear her! van Ida Does

  'Hear Her!' ofwel 'Hoor Haar!' is een korte documentaire (28 min.) met grote inzichten. De interviews met TV filmprofessionals Ida Does, Ivette Foster, Anousha Nzume, Bibi Fadlalla, Glynis Terborg, Nicole Terborg, Neske Beks maken pijnlijk helder hoe het is om gekleurd te zijn (op te groeien, naar school te gaan, aan de bak te komen en te werken) in het witte Nederland.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook