aangepast campagnefilmpje van Geert Wilders

de linkste site van Nederland
 1. De aanvallen op leraren in Puerto Rico

  Bestuurders in Puerto Rico gebruiken ‘rampenkapitalisme’ – een door de VS opgelegde ‘schuldencrisis’ en de massale vernietiging veroorzaakt door recente orkanen – als een excuus om openbare scholen te sluiten, privéscholen te openen en de onderwijsvakbond aan te vallen.
 2. Racistisch politiegeweld escaleert onder Zwart-Blauwe regering

  Na de machtsovername van de FPÖ, dreigde FPÖ-politicus Johan Gudenus in 2013, is het ‘knuppel uit de zak voor alle asielbedriegers, illegale buitenlanders en linkse schreeuwers.’ Nu is de FPÖ aan de macht en wordt dit dreigement werkelijkheid. Zowel het Zara Racisme Rapport als gesprekken met slachtoffers laten zien hoe dagelijks racisme van de staat eruit ziet.
 3. Hoe Israël probeert Palestina etnisch te zuiveren

  Afgelopen zaterdag gingen in Amsterdam zo'n 800 mensen de straat op in solidariteit met de Palestijnen en tegen de slachtpartijen door het Israëlische leger. De Demonstratie was georganiseerd door het Nederlands Palestina Komitee en de Internationale Socialisten. Max van Lingen van de Internationale Socialisten sprak daar de volgende toespraak uit.
 4. ‘Nooit meer onzichtbaar’ voor de camera

  In de documentaire Het Schoonmakersparlement volgt regisseur Leon Verdonschot een jaar lang vier schoonmakers. De documentaire geeft een mooi beeld van de zware strijd die de schoonmakers voeren voor meer respect en een cao, en laat zien dat strijd loont.
 5. De NOS als spreekbuis voor Israël

  De verhouding tussen de Israëlische staat en de Palestijnse bevolking blijft moeilijk voor de NOS. Ook de afgelopen maand benoemde de Nederlandse staatsomroep weer nauwelijks de context van een bloedige bezetting. Terecht groeit de kritiek op de omroep, als verlengstuk van de Israëlische propagandamachine.
 6. Hoe Marx een marxist werd in vijf simpele stappen

  Op 5 mei werd Karl Marx 200 jaar jong. Om dit te vieren schreef Todd Chretien, redacteur van Eyewitnesses to the Russian Revolution, een introductie over de grote en kleine theoretische stappen die Marx moest nemen om marxist te worden.
 7. Trump neemt Iran weer in het vizier

  Emma Wilde Botta legt uit wat er op het spel staat nu president Donald Trump probeert ‘het Iraanse regime te breken’ door uit het nucleair akkoord te stappen dat zijn voorganger heeft gesloten.
 8. Eigen risico, eigen bijdrage, eigen schuld

  Afgelopen maand kondigde zorgverzekeraar CZ aan dat de premie voor 2019 twee keer zo veel zal stijgen als vorig jaar. De premie op een basispakket komt dan volgens ‘optimistische berekeningen’ te staan op 123,25 euro per maand. Het is in lijn met de trend om de kosten van de zorg meer en meer op de schouders van gewone mensen te leggen.
 9. The Rights Forum onder vuur

  The Rights Forum, een organisatie die zich inzet voor rechtvaardigheid in Palestina, is het onderwerp geworden een een lastercampagne vanuit zionistische en pro-Israëlische organisaties. Zij proberen The Rights Forum verdacht te maken door hen ten onrechte in verband te brengen met antisemitisme.
 10. Waarom links niet de colleges in moet

  In verschillende gemeenten zijn linkse partijen onderdeel van de college-onderhandelingen. Er zijn goede historische redenen waarom links niet ‘aan de knoppen moet gaan zitten’. Dit wordt versterkt door de vergaande decentralisering. Links kan beter het verzet op straat bouwen tegen Rutte-3.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook