de linkste site van Nederland
 1. Tijd voor een FNV-offensief!

  Morgen vindt in Utrecht de aftrap plaats van het Offensief van de FNV. Het is hoog tijd dat we een vuist gaan maken tegen neoliberale afbraakpolitiek en voor hogere lonen, meer werkgelegenheid en meer zekerheid voor werkenden. Maar daarvoor hebben we concrete eisen nodig en een serieus actietraject. Als Internationale Socialisten delen we morgen een pamflet uit met de volgende tekst.
 2. Solidariteit met Imad el Attabi en alle politieke gevangenen in Marokko!

  De Marokkaanse staat heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor vier in Nederland actieve activisten. Zij worden beschuldigd van ‘separatisme’. De Internationale Socialisten zijn solidair met Imad en andere activisten in Nederland en eisen de vrijlating van alle politieke gevangenen in Marokko.
 3. Een diepe politieke vriendschap

  De Haïtiaanse filmmaker Raoul Peck heeft het publiek de laatste jaren positief verrast met politieke films zoals Lumumba en I am not your Negro. Zijn nieuwste film Le Jeune Karl Marx is helaas niet te zien in Nederlandse bioscopen, maar toch zeker de moeite waard om op te zoeken.
 4. 30 jaar Internationale Socialisten – 1987-1997

  Mylène Bolder sprak met de oprichters van de Internationale Socialisten en leden van het eerste uur: Angela Ettema, John Walker en Mark Kilian. Ze doet verslag van de gesprekken en geeft een nostalgisch kijkje in de socialistische keuken.
 5. Verkiezingen Catalonië tonen zwaktes van onafhankelijkheidsbeweging

  De Catalaanse verkiezingen, die eind december plaatsvonden, eindigde in een nipte overwinning voor de pro-onafhankelijkheidspartijen. De antikapitalistische CUP verloren echter stevig ten gunste van burgerlijke onafhankelijkheidspartijen.
 6. Hoogovens: actie tegen dreigend banenverlies

  Vorige week voerden zo’n 3500 arbeiders van Tata Steel actie tegen de voorgenomen fusie met het Duitse ThyssenKrupp. Door deze fusie staan namelijk 2000 banen op de tocht, bijna een vijfde van het totale aantal banen.
 7. Geen rechtvaardigheid, maar heel veel vragen

  Vanmiddag deed de Haagse rechtbank uitspraak in de strafzaak tegen twee van de vijf agenten die betrokken waren bij de gewelddadige dood van Mitch Henriquez. De twee agenten werden veroordeeld wegens mishandeling met de dood tot gevolg en kregen een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.
 8. Draag bij aan de financiële campagne!

  Onze uitdagingen liegen er niet om: Rutte III betekent meer cadeautjes voor de bedrijven en een keiharde aanval op werkenden, met Forum is een nieuwe extreem-rechtse partij in opbouw en de gevolgen van toenemende klimaatchaos zien we bijna wekelijks in het nieuws. Voor een strijdbaarder links zijn we daarom onze financiële campagne gestart.
 9. Justice for Mitch Henriquez!

  Afgelopen zaterdag gingen in Den Haag zo’n 150 mensen de straat op om gerechtigheid te eisen voor Mitch Henriquez. De familie van Mitch Henriquez liep ook mee. Voor het politiebureau werd een krans gelegd voor alle slachtoffers van politiegeweld. Hier plaatsen we de toespraak van So Rayatsour, lid van de Internationale Socialisten.
 10. István Mészáros (1930-2017) overleden

  Eerder dit jaar overleed de Hongaarse marxistische filosoof István Mészáros. Hij is 86 jaar oud geworden. Mészáros was een van de belangrijke marxistische denkers van na de Tweede Wereldoorlog en zijn werken zijn nog altijd zeer het lezen waard.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook