Glop Agenda op Facebook

Socialisme.nu

Socialisme.nu

de linkste site van Nederland
 • Geslaagde actie bij mediamoment Wilders

  Vorig jaar stuitte de PVV in Spijkenisse op een krachtig tegengeluid van Feministen in Verzet. Deze actie inspireerde een kleine groep activisten om ook dit jaar actie te voeren tegen de PVV. We mogen de haatpolitiek van Wilders niet onbeantwoord laten.
 • Massale opkomst bij Nationaal Zorgdebat

  Zo’n 10.000 mensen kwamen afgelopen zaterdag 18 februari naar het Nationaal Zorgdebat op het Malieveld in Den Haag. Inzet van het debat was de afschaffing van de marktwerking in de zorg naar model van het Nationaal Zorgplan. De vier lijsttrekkers van SP, GroenLinks, PvdA en 50PLUS kwamen hun visie op dit plan toelichten. Valt er voor wie op één van genoemde partijen wil stemmen iets te kiezen?
 • Trump president – tijd om te organiseren!

  Miljoenen mensen gingen de dag na de inauguratie van Donald Trump de straat op tegen de nieuwe president. We moeten niet zwichten voor de mythevorming rond Obama. Maar nu Trump het Witte Huis heeft betreden, mogen we niet passief afwachten.
 • EU laat vluchtelingen verdrinken en doodvriezen

  Zeker elf vluchtelingen zijn in januari op de Balkan doodgevroren. Hiermee heeft Europa een nieuw humanitair dieptepunt bereikt. Duizenden vluchtelingen zijn in de afgelopen maanden als direct gevolg van de EU -Turkijedeal gestrand op de zogeheten Balkanroute. Europa laat vluchtelingen in alle opzichten in de kou staan.
 • 1905-1917: De geboorte van de arbeidersraden

  De Russische Revolutie van 1917 was niet de eerste revolutie die in Rusland plaatsvond. In 1905 brak ook al een opstand uit. Een van de belangrijkste elementen daarin was de opkomst van de raden van arbeidersafgevaardigden – sovjets in het Russisch.
 • In memoriam Jamal Ftieh (1961-2016)

  Afgelopen december overleed onze vriend en kameraad Jamal Ftieh. Meer dan drie decennia was hij een trouwe medestrijder tegen oorlog, racisme en ander onrecht. We zullen hem missen.
 • Demonstratie ‘Nijmegen against hate’ mist urgentie

  Afgelopen vrijdag werd in Nijmegen in navolging van de landelijke demonstratie in Den Haag een plaatselijke demonstratie georganiseerd tegen Trump, Wilders en de verrechtsing van de samenleving.
 • Moonlight breekt met stereotiepe zwarte rollen

  De film Moonlight vertelt het leven van een zwarte jongen in een arm en perspectiefloos milieu. Het verhaal wordt indringend in beeld gebracht door zwarte acteurs, in een film die onder je huid gaat zitten.
 • Racistische bedreiging in Amsterdam-Oost: ‘Ik voel me niet meer veilig’

  In een wereld waar Trump en Wilders de boventoon voeren, vinden steeds meer mensen het normaal om met agressie en zelfs geweld hun racisme te uiten. Op social media en ook steeds meer op straat. Is dit het nieuwe ‘normaal’ dat minister-president Mark Rutte voor ogen heeft? De Amsterdamse Hakima Aouragh (38) vindt van niet. Zij en haar dochtertje werden donderdagmiddag 2 februari in Amsterdam-Oost zwaar bedreigd door een ‘nette’ Hollandse man.
 • Antiracismeconferentie brengt activisten samen

  Afgelopen zaterdag werd er in Amsterdam een brede conferentie georganiseerd tegen racisme en discriminatie. Meer dan 150 mensen bezochten de dag die de opmaat vormde voor het internationale protest op 18 maart. Met Trump en de populariteit van Wilders staat de beweging voor een grote uitdaging.

Glop op Facebook