Wanneer je het woord "Islam" in het nazistische campagnefilmpje van Geert Wilders vervangt door "PVV

de linkste site van Nederland
 1. Nieuw shirt: FCK FVD

  Deze week werden onze nieuwe t-shirts afgeleverd. Speciaal voor iedereen die kotsmisselijk wordt van oprukkend extreem-rechts en de normalisering van hun politiek van de haat.
 2. Het Nationale Toneel maakt Othello relevanter dan ooit

  Het Nationale Toneel brengt een moderne bewerking van Othello. Het stuk, waarin racisme centraal staat, is het regiedebuut van Daria Bukvić bij Het Nationale Toneel. Het is gebaseerd op een tekstverwerking van Esther Duysker.
 3. Juist nu – de straat op tegen racisme!

  In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is het extreemrechts dat de toon zet. De gevestigde linkse partijen gaan hier steeds verder in mee. Iedereen die pal staat voor gelijkheid, rechtvaardigheid en solidariteit zou zondag in Amsterdam mee moeten lopen tegen racisme.
 4. Theatermonoloog ‘Marx’ – De terugkeer van Karl Marx

  Op dit moment tourt de theatervoorstelling Marx door het land, waarin de grondlegger van het moderne socialisme zich in de vorm van een monoloog voorstelt. De voorstelling was al te zien in België en is nog tot het eind van deze maand te zien in Nederland.
 5. Het antisemitisme en zionisme van extreem-rechts

  De pogingen van voorstanders van Israël om kritiek als antisemitisme weg te zetten zorgt ervoor dat echte jodenhaters vrij spel hebben. Waarom zijn zoveel jodenhaters fans van Israël? En waarom hebben veel zionisten kennelijk geen probleem om samen op te trekken met extreem-rechts?
 6. Syrië en het vraagstuk van linkse solidariteit

  Sinds januari is Syrië het toneel van escalerend geweld en een toenemend aantal burgerslachtoffers in twee conflictgebieden. Afrin, de Koerdische enclave aan de Turkse grens, is op 19 januari van dit jaar binnengevallen door het Turkse leger. Gevechten tussen het Turkse leger en de Koerdische verzetsbeweging de PYD hebben een geschatte 112 burgers het leven gekost. Ondertussen voert het Syrische leger een aanval uit op de laatste verzetshaarden in Oost-Ghouta, een paar uur rijden van Afrin, waarbij onschuldige inwoners een systematisch doelwit zijn.
 7. Amsterdam Oost: ‘tot nu toe heb ik alleen camera’s en meer politie gezien’

  Anderhalve maand geleden werd de 17-jarige Mohammed Bouchikhi in Amsterdam Oost doodgeschoten. De moord vond plaats in een buurthuis waar hij als stagiair kinderactiviteiten organiseerde. We zijn hem niet vergeten. Maar in de wijk lijkt er sindsdien weinig veranderd te zijn met betrekking tot veiligheid.
 8. Iraanse vrouwen in verzet tegen gedwongen hoofddoek

  Op 27 december, een dag voor de uitbraak van een twee weken durende golf van sociaal verzet in Iran, werd Vida Movahed wereldnieuws. In de Revolutiestraat in hartje Teheran klom zij op een elektriciteitshuisje, nam haar hoofddoek af en zwaaide ermee aan een stok. In Iran is het verboden voor vrouwen om zonder sluier over straat te gaan en wie zich hier niet aan houdt, riskeert gevangenisstraf of zweepslagen.
 9. Black Panther: Radicale superheldenfilm stelt niet teleur

  De superheldenfilm Black Panther is over de hele wereld een enorm succes in bioscopen. Terecht, want het is een goede superheldenfilm met een verrassend sterke politieke inhoud.
 10. Hun groeicijfers, onze crisis

  De cijfers die het CBS in februari presenteerde werden ook dit jaar met applaus ontvangen. De economische groei ligt met 3,1 procent in 2017 op het hoogste niveau in tien jaar. Kennelijk gaat het fantastisch. De economie stijgt van het ene naar het andere hoogtepunt, vooral in verkiezingstijd.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook