de linkste site van Nederland
 1. Actie tegen martelkampen voor LHBT-ers in Tsjetsjenië

  In de hele wereld is geschokt gereageerd op de berichten dat LHBT-ers in Tsjetsjenië worden opgesloten in martelkampen. Afgelopen woensdag gingen zo’n 450 mensen de straat op in Amsterdam om hun afschuw over deze praktijken uit te spreken en solidariteit te betuigen met LHBT-ers in Rusland en Tsjetsjenië.
 2. Ga mee met de bus naar de G20 in Hamburg!

  Begin juli komen wereldleiders als Trump, Poetin, Erdogan en Rutte samen in de arbeiderswijk Sankt Pauli in Hamburg. Meer dan honderdduizend mensen zullen afreizen naar de havenstad om de conferentie te blokkeren en een tegengeluid te laten horen. Met de Internationale Socialisten willen we hierbij zijn en organiseren we bussen.
 3. Keulen maakt zich op voor massaal verzet

  Komend weekend houdt de extreem-rechtse partij Alternative für Deutschland haar nationaal congres in Keulen. Op de agenda staat de lijsttrekkersverkiezing voor de Bondsdagsverkiezingen in september. De AfD staat steeds meer onder druk van de antiracistische beweging en kampt sinds afgelopen herfst met dalende resultaten in de peilingen. Het geplande tegenprotest wordt naar alle verwachtingen massaal.
 4. Turkse President wint referendum door dwang en fraude

  Demonstranten gingen zondag in verschillende Turkse steden de straat nadat de autoriteiten de overwinning van president Recep Tayyip Erdogan claimden in het referendum. De stemming was omgeven door corruptie en fraude.
 5. Pekar moet terug naar Nederland

  Een jaar geleden werd Pekar Shaban gedwongen uitgezet naar Irak, een land in oorlog. Jellie Goedhart legt uit waarom dit onrechtvaardig is en welke actie je nu kunt ondernemen om Pekar te helpen terug te komen.
 6. De wortels van de crisis

  In zijn nieuwste boek over de economische crisis, The Long Depression, beargumenteert Michael Roberts dat de belangrijkste economieën van de wereld in een depressie zijn beland. Het is de derde depressie in de geschiedenis van het kapitalisme.
 7. Hoed je voor groen-rechts

  Direct na de verkiezingen was duidelijk dat de meest voor de hand liggende regeringscoalitie een combinatie zou zijn van het ‘motorblok’ van VVD, CDA en D66 en GroenLinks. In Het Financieele Dagblad doopte Mathijs Bouman zo’n coalitie ‘groen-rechts’.
 8. Opkomst Duitse AfD: ‘De media spelen een erg grote rol’

  In de peilingen staat de Duitse AfD met 9 procent van de zetels in de Bondsdag op de derde plaats. Nikki Veldkamp sprak met Jules El-Khatib en Marion Wegscheider over wat dit betekent voor antiracisme en over de link tussen seksisme en racisme.
 9. DENK: drop de aanklacht

  DENK heeft Sylvana Simons en Ian van der Kooye aangeklaagd wegens contractbreuk en schending van de contractuele geheimhoudingsplicht. De partij eist in totaal 100.000 euro. Wij vinden dat DENK deze absurde claim zou moeten laten vallen. Politieke meningsverschillen tussen bondgenoten moeten niet voor de rechter, maar in een open discussie beslecht worden.
 10. Europese Commissie wist van ‘dieselgate’

  De Europese Commissie hield jarenlang moedwillig de auto-industrie de hand boven het hoofd. Dit blijkt uit Driving into Disaster, een onderzoek dat Corporate Europe Observatory en Friends of the Earth eind januari publiceerden.

Glop op Facebook

Glop Agenda op Facebook