Webgids

Webgids

De meest linkse gids van Nederland, met verwijzingen en omschrijvingen van en naar linkse websites en aktiviteiten van linkse groepen op internet.

BOEKENWINKEL OPSTAND!

Laatzenietlopen.nl is een website die zich richt op protestacties tegen extreemrechtse demonstraties, in het bijzonder die van de NVU en PEGIDA Nederland.

Stichting Milieu Centraal heeft ten doel het uit eigen initiatief (en op aanvraag) beschikbaar stellen van onafhankelijke en praktische informatie over milieu en energie.

Joke Kaviaar is onafhankelijk: geen lid van enig organisatie of partij. Joke Kaviaar zoekt wel regelmatig samenwerking met individuen en organisaties.

De Figurant is een online praatprogramma op defigurant.TV voor mensen die een kritische insteek missen in de reguliere, mainstream media.

Een ander Joods geluid vóór Israël en Palestina, tegen bezetting en geweld

Samen voor meer feminisme in de wereld. Kijk hoe jij kan helpen! Steun vrouwenrechten. speciale initiatieven. nieuws en publicaties. Vrouwenfondsen. Services: subsidie, begeleiding, steun, vrouwenfondsen.

Wij Zijn Hier is een groep vluchtelingen in Amsterdam die vanuit de Nederlandse overheid geen onderdak krijgt maar ook niet mag werken en dus op straat zou moeten leven. De groep heeft besloten de onmenselijke situatie waarin zij leven zichtbaar te maken.

Follow the Money is een journalistieke beweging met een glashelder doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving.

Iedereen in Nederland een gezond, veilig en meer duurzaam eetpatroon. Daar gaan we voor!

foodwatch maakt zich sterk voor het recht van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. foodwatch wil consumenten de vrijheid (terug)geven
om op voedselgebied zélf een weloverwogen keuze te maken, op basis van alle informatie die daarvoor nodig is.

Defence for Children verdedigt de rechten van kinderen.

Autonomen Den Haag is een samenwerkingsverband van autonomen, anarchisten en anti-autoritairen in en rond Den Haag. Voor een wereld zonder racisme, seksisme, kapitalisme en uitbuiting.

WISE voert campagne voor groene stroom en tegen kernenergie en ondersteunt campagnes en activiteiten van anderen, in Nederland en internationaal.

Tot de dag van vandaag weigeren de Israëlische, Europese en vooral de Amerikaanse overheid te luisteren naar de rechtvaardige eisen van de Palestijnse bevolking en de internationale vredesbeweging. 

Deze nieuws- en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen.

Als onafhankelijke milieuorganisatie werkt Milieudefensie aan een duurzaam en eerlijk Nederland. Dat doen we graag samen met jou. Samen zorgen we dat overheden en bedrijven veranderen. Doe je mee?

Greenpeace komt vastberaden en inventief in actie voor een groene, vreedzame wereld. We nemen het op tegen bedrijven die het milieu schade toebrengen en overheden die niet genoeg doen om het te beschermen.

Powered by SobiPro

Binnenkort

Boekpresentatie: Anarchisme – een introductie

september
donderdag
27

27-9-2018 Boekpresentatie: Anarchisme – een introductie

19:00 h - 21:00 h

Mars voor Onderwijs 2.0 - March for Education 2.0

september
vrijdag
28

Nog altijd wordt er bezuinigd, nog altijd worden opleidingen samengevoegd en is de werkdruk onder docenten te hoog. Keuzeruimte verdwijnt, docenten worden ontslagen en de medezeggenschap heeft nog steeds niet genoeg te zeggen.

11:45 h - 13:30 h

Vluchtelingkinderen hebben ook rechten!

september
zaterdag
29

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest om het beleid van Trump rondom vluchtelingenkinderen, waarbij kinderen worden gescheiden van hun ouders en in de gevangenis worden gezet. Dat beleid is een schandaal. Maar ook in Nederland worden vluchtelingenkinderen hardvochtig en wreed behandeld door de autoriteiten. En net als in de verenigde Staten is dat een kwestie van doelbewust beleid. Om aandacht te vragen voor de situatie van vluchtelingenkinderen organiseert Geen Kind aan de Kant daarom op 29 september een demonstratie in Katwijk.
14:00 h - 18:00 h

PO in Actie roept publieke sector op tot massale staking

oktober
dinsdag
2
De voormannen van PO in Actie, Jan van de Ven en Thijs Roovers, roepen via een ingezonden brief in het AD zorg, politie, defensie en onderwijs op om samen massaal te staken op dinsdag 2 oktober. De collectieve staking richt zich tegen de afschaffing van de dividendbelasting en voor een verbeterde publieke sector.

Vrouwen in het Zwart Nederland wake

oktober
vrijdag
5
Iedere eerste vrijdag van de maand 
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken
 
12:45 h - 13:45 h

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook