Webgids

Webgids

De meest linkse gids van Nederland, met verwijzingen en omschrijvingen van en naar linkse websites en aktiviteiten van linkse groepen op internet.

Schone Kleren Campagne gaat voor een wereld waar alleen kleding te koop is die onder goede arbeids-omstandigheden is gemaakt.

In het weekend van 17 en 18 november demonstreert de actiegroep Kick Out Zwarte Piet in 18 gemeenten en plaatsen tegen de racistische karikatuur zwarte piet. Kom in actie! Kick Out Zwarte Piet (KOZP)…

Deze website is een initiatief om een eerlijk en zo breed mogelijk perspectief te bieden op het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging - zowel actueel als historisch.

Op Republiek Allochtonië doen we verslag van de langlopende maatschappelijke discussie die we in Nederland voeren over 'het integratievraagstuk'. We besteden relatief veel aandacht aan achtergronden, feiten, onderzoek en aan meningen die in de reguliere media minder vaak gehoord worden.

Bent u het ook zo zat dat er in Nederland amper meer linkse media zijn?

Dit is een website van en voor antifascisten in Noord-Brabant. Op dit moment zijn in deze provincie een tweetal AFA-initiatieven: AFA Eindhoven en AFA Tilburg. Beiden zijn betrokken bij deze website.

De Vrije Bond is een verzameling van mensen die streven naar een samenleving zonder hierarchieën, zonder onderdrukking en uitbuiting van mensen en dieren en zonder uitputting van het milieu. Een anarchistische samenleving, waarin op basis van gelijkheid met elkaar wordt omgegaan.

BOEKENWINKEL OPSTAND!

Laatzenietlopen.nl is een website die zich richt op protestacties tegen extreemrechtse demonstraties, in het bijzonder die van de NVU en PEGIDA Nederland.

Stichting Milieu Centraal heeft ten doel het uit eigen initiatief (en op aanvraag) beschikbaar stellen van onafhankelijke en praktische informatie over milieu en energie.

Joke Kaviaar is onafhankelijk: geen lid van enig organisatie of partij. Joke Kaviaar zoekt wel regelmatig samenwerking met individuen en organisaties.

De Figurant is een online praatprogramma op defigurant.TV voor mensen die een kritische insteek missen in de reguliere, mainstream media.

Een ander Joods geluid vóór Israël en Palestina, tegen bezetting en geweld

Samen voor meer feminisme in de wereld. Kijk hoe jij kan helpen! Steun vrouwenrechten. speciale initiatieven. nieuws en publicaties. Vrouwenfondsen. Services: subsidie, begeleiding, steun, vrouwenfondsen.

Wij Zijn Hier is een groep vluchtelingen in Amsterdam die vanuit de Nederlandse overheid geen onderdak krijgt maar ook niet mag werken en dus op straat zou moeten leven. De groep heeft besloten de onmenselijke situatie waarin zij leven zichtbaar te maken.

Follow the Money is een journalistieke beweging met een glashelder doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving.

Iedereen in Nederland een gezond, veilig en meer duurzaam eetpatroon. Daar gaan we voor!

foodwatch maakt zich sterk voor het recht van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. foodwatch wil consumenten de vrijheid (terug)geven
om op voedselgebied zélf een weloverwogen keuze te maken, op basis van alle informatie die daarvoor nodig is.

Defence for Children verdedigt de rechten van kinderen.

Powered by SobiPro

Binnenkort

2.Dh5 Festival voor wereldversleutelaars

februari
vrijdag
22

De dertiende editie van het jaarlijkse 2.Dh5 Festival komt in februari 2019 weer naar Amsterdam, met dit jaar het thema 'power'. 

20:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Nationale onderwijsstaking

maart
vrijdag
15
De onderwijsvakbonden organiseren op vrijdag 15 maart een landelijke staking voor zowel het basis- en voortgezet als het hoger onderwijs. Ze willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk. Het zou de eerste keer in Nederland zijn dat het gehele onderwijs staakt.

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

maart
donderdag
21
Door de Verenigde Naties is 21 maart uitgeroepen tot 'Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie'.

00:00 h

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook