Webgids

Schone Kleren Campagne

Nieuwezijds Voorburgwal 292 sous
Amsterdam
nederland

If you have any questions, please get in contact with us.

telefoon: 020 412 2785
De Schone Kleren Campagne gaat voor een wereld waarin alleen kleding te koop is die onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt. Sinds 1989 brengt de Schone Kleren Campagne (SKC) verschillende organisaties die zich met kleding bezighouden samen, om de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren.
Over ons

Netwerkorganisatie

We vertegenwoordigen een uitgebreid netwerk van groepen die meedenken, campagnes ondersteunen en deelnemen aan activiteiten.

De Schone Kleren Campagne is onderdeel van de Clean Clothes Campaign. In zestien landen in Europa is er een Schone Kleren Campagne. Net als de Nederlandse tak zijn dat coalities van onder andere vakbonden, consumentenorganisaties, vrouwengroepen, ontwikkelingsorganisaties en onderzoeksgroepen. Samen vormen wij een internationaal netwerk dat bestaat uit meer dan 250 vakbonden, maatschappelijke organisaties, vrouwengroepen en zustercampagnes in productie- en consumptielanden.

Zo staan we in direct contact met organisaties die arbeiders vertegenwoordigen. Wij baseren onze strategieën, eisen en prioriteiten op de ervaringen en input van de miljoenen, voornamelijk vrouwelijke, arbeiders.

Werkterreinen

De Schone Kleren Campagne:

 

Gelokaliseerd in: 3de wereld
Powered by SobiPro

Binnenkort

2.Dh5 Festival voor wereldversleutelaars

februari
vrijdag
22

De dertiende editie van het jaarlijkse 2.Dh5 Festival komt in februari 2019 weer naar Amsterdam, met dit jaar het thema 'power'. 

20:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Nationale onderwijsstaking

maart
vrijdag
15
De onderwijsvakbonden organiseren op vrijdag 15 maart een landelijke staking voor zowel het basis- en voortgezet als het hoger onderwijs. Ze willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk. Het zou de eerste keer in Nederland zijn dat het gehele onderwijs staakt.

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

maart
donderdag
21
Door de Verenigde Naties is 21 maart uitgeroepen tot 'Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie'.

00:00 h

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook