Webgids

anti-fascismeanti-fascisme

Het antifascisme is een beweging die ageert tegen alle vormen van fascisme en neofascisme. De antifascisten komen vaak voort uit meer linkse groepen. Ze organiseren vaak tegendemonstraties bij extreemrechtse demonstraties en bijeenkomsten.
Maar ze doen ook onderzoek, verzorgen veel publicaties en doen veel aan voorlichting.

onderdeel van het internationale anti fascisten netwerk

Dit is een website van en voor antifascisten in Noord-Brabant. Op dit moment zijn in deze provincie een tweetal AFA-initiatieven: AFA Eindhoven en AFA Tilburg. Beiden zijn betrokken bij deze website.

Een antifascistische groep die onderzoeksjournalistiek bedrijft naar extreemrechtse stromingen in Nederland

Laatzenietlopen.nl is een website die zich richt op protestacties tegen extreemrechtse demonstraties, in het bijzonder die van de NVU en PEGIDA Nederland.

Alert! is een autonome werkgroep van Anti-Fascistische Actie Nederland. Deze site geeft achtergrondinformatie over de extreemrechtse beweging in Nederland en daarbuiten.

Anti Fascistische Actie (AFA) is een landelijk netwerk van lokale groepen en contacten.

Powered by SobiPro

Binnenkort

2.Dh5 Festival voor wereldversleutelaars

februari
vrijdag
22

De dertiende editie van het jaarlijkse 2.Dh5 Festival komt in februari 2019 weer naar Amsterdam, met dit jaar het thema 'power'. 

20:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Nationale onderwijsstaking

maart
vrijdag
15
De onderwijsvakbonden organiseren op vrijdag 15 maart een landelijke staking voor zowel het basis- en voortgezet als het hoger onderwijs. Ze willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk. Het zou de eerste keer in Nederland zijn dat het gehele onderwijs staakt.

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

maart
donderdag
21
Door de Verenigde Naties is 21 maart uitgeroepen tot 'Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie'.

00:00 h

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook