Webgids

MilieugroepenMilieugroepen

organisaties die zich bezighouden met de bescherming van het milieu, inclusief organisaties die zich bezig houden met de bescherming van het klimaat en de natuur. Ook organisaties die ijveren voor duurzame energieopwekking en dierenrechtenorganisaties. Over heel de wereld zijn er groepen die zich inzetten voor de bescherming van de natuur en milieu. Ook in ons land zijn er een groot aantal. Ze steunen meestal op een hele rits vrijwilligers die regelmatig actie voeren of projecten op touw zetten. Er zijn zowel grote als kleintjes. Zeer vaak moet je zelfs geen lid zijn om mee actie te voeren. Maar soms kan het tekenen van een petitie al helpen. Op de sites van de grotere organisaties staan vaak ook online petities zodat je er zelfs je huis niet voor uit hoeft

Stichting Milieu Centraal heeft ten doel het uit eigen initiatief (en op aanvraag) beschikbaar stellen van onafhankelijke en praktische informatie over milieu en energie.

Iedereen in Nederland een gezond, veilig en meer duurzaam eetpatroon. Daar gaan we voor!

foodwatch maakt zich sterk voor het recht van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. foodwatch wil consumenten de vrijheid (terug)geven
om op voedselgebied zélf een weloverwogen keuze te maken, op basis van alle informatie die daarvoor nodig is.

WISE voert campagne voor groene stroom en tegen kernenergie en ondersteunt campagnes en activiteiten van anderen, in Nederland en internationaal.

Als onafhankelijke milieuorganisatie werkt Milieudefensie aan een duurzaam en eerlijk Nederland. Dat doen we graag samen met jou. Samen zorgen we dat overheden en bedrijven veranderen. Doe je mee?

Powered by SobiPro

Binnenkort

2.Dh5 Festival voor wereldversleutelaars

februari
vrijdag
22

De dertiende editie van het jaarlijkse 2.Dh5 Festival komt in februari 2019 weer naar Amsterdam, met dit jaar het thema 'power'. 

20:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Nationale onderwijsstaking

maart
vrijdag
15
De onderwijsvakbonden organiseren op vrijdag 15 maart een landelijke staking voor zowel het basis- en voortgezet als het hoger onderwijs. Ze willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk. Het zou de eerste keer in Nederland zijn dat het gehele onderwijs staakt.

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

maart
donderdag
21
Door de Verenigde Naties is 21 maart uitgeroepen tot 'Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie'.

00:00 h

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook