Webgids

AFA Fryslan

steens
nederland

If you have any questions, please get in contact with us.

AFA Fryslan

De Anti Fascistische Actie Fryslân is opgericht in mei 2010 als onderdeel van het internationale anti fascisten netwerk. AFA Fryslân actiegroep welke discriminatie, racisme, fascisme en uitsluiting van migranten in welke vorm dan ook bestrijdt! Daarbij is zij een gedreven en actieve beweging die acties uitvoert op een vreedzame en geweldloze manier. De Friese Anti Fascisten zijn afkomstig uit alle bevolkings gelederen en geloofsovertuigingen. AFA Fryslân werkt samen met diverse maatschappelijke en kerkelijke organisaties en mensen welke hier bij betrokken zijn. We zijn geen vereniging en werken niet met leden. Ook is er geen rangorde binnen onze beweging. Een ieder die tegen discriminatie, racisme en fascisme is, kan zich dan ook aansluiten bij AFA Fryslân.

Wat doet AFA Fryslan?
In het kader van het bestrijden van discriminatie, racisme en fascisme organiseert AFA Fryslân demonstraties, manifestaties en acties welke bedoeld zijn als signalering en het verwerpen van genoemde onderwerpen. Ook hanteren de Friese anti fascisten bijvoorbeeld campagnes tegen de PVV om mensen de ware aard van een dergelijke politieke partij te laten zien. Daarnaast organiseert AFA Fryslân demonstraties, lawaai acties, posterplak acties en ludieke publiciteitsacties.
Het verstoren van een Provinciale Staten vergadering waar de PVV fractie het woord voerde was daar één van.

Gelokaliseerd in: anti-fascisme
Powered by SobiPro

Binnenkort

KOZP: Jaar van de Solidariteit – Kom in actie tegen zwarte p...

november
zaterdag
17
Het Jaar van de Solidariteit: Kick Out Zwarte Piet demonstreert in 18 gemeenten
(Waaronder Dokkum, Rotterdam, Den Haag en Willemstad, Curaçao)
In het weekend van 17 en 18 november demonstreert de actiegroep Kick Out Zwarte Piet in 18 gemeenten en plaatsen tegen de racistische karikatuur zwarte piet.
Kom in actie!
Kick Out Zwarte Piet (KOZP) benoemt 2018 tot het Jaar van de Solidariteit. In 18 gemeenten gaan we de straat op voor een inclusieve Sinterklaasintocht. De afgelopen jaren hebben honderden moedige burgers zich onuitputtelijk ingezet voor een inclusief...

Onderwijsmanifestatie - Weg met het schuldenstelsel!

november
zaterdag
24

FNV-Jong, ROOD, LSVb, LAKS en JOB organiseren op zaterdag 24 november een demonstratie in Den Haag tegen het schuldenstelsel.

13:00 h - 15:00 h

Nationale Hannie Schaft Herdenking

november
zondag
25

De herdenking is toegankelijk voor iedereen, oud en jong, die stil wil staan bij de offers die werden gebracht door de vrouwen en mannen in het Verzet en de lessen die wij daar vandaag de dag nog steeds uit kunnen trekken.

13:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook