Webgids

linkse perslinkse pers

De pers is helemaal niet links, maar tendeert eerder naar rechts. Buiten internet zijn er vrijwel geen linkse media meer in Nederland. Op internet kun je nog wel iets vinden, maar ook daar overheerst het rechtse geluid. Er is voor links dus nog veel te winnen

Op Republiek Allochtonië doen we verslag van de langlopende maatschappelijke discussie die we in Nederland voeren over 'het integratievraagstuk'. We besteden relatief veel aandacht aan achtergronden, feiten, onderzoek en aan meningen die in de reguliere media minder vaak gehoord worden.

Bent u het ook zo zat dat er in Nederland amper meer linkse media zijn?

Het nieuws bij Ravage richt zich vooral op progressieve mensen en groepen, en gaat met name over buitenparlementaire actie- en pressiegroepen.

Follow the Money is een journalistieke beweging met een glashelder doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving.

Joop is jouw online opinie pagina van BNNVARA met nieuws, bijdragen van opiniemakers en debat tussen bezoekers.

Maandelijks publiceren de IS de linkste krant van Nederland: De Socialist. Boordevol nieuws, achtergronden, cultuur, debat en meer.

Powered by SobiPro

Binnenkort

2.Dh5 Festival voor wereldversleutelaars

februari
vrijdag
22

De dertiende editie van het jaarlijkse 2.Dh5 Festival komt in februari 2019 weer naar Amsterdam, met dit jaar het thema 'power'. 

20:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Nationale onderwijsstaking

maart
vrijdag
15
De onderwijsvakbonden organiseren op vrijdag 15 maart een landelijke staking voor zowel het basis- en voortgezet als het hoger onderwijs. Ze willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk. Het zou de eerste keer in Nederland zijn dat het gehele onderwijs staakt.

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

maart
donderdag
21
Door de Verenigde Naties is 21 maart uitgeroepen tot 'Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie'.

00:00 h

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook