Webgids

Alert!

Postbus 2884
Utrecht
nederland

If you have any questions, please get in contact with us.

Alert! is een autonome werkgroep van Anti-Fascistische Actie Nederland. Deze site geeft achtergrondinformatie over de extreemrechtse beweging in Nederland en daarbuiten. Daarnaast is er aandacht voor de verrechtsing in de politiek. Het is een website voor iedereen die beroepsmatig, uit interesse of anderszins met extreemrechts te maken heeft. Alert! haalt de sleutelfiguren van parlementair en buitenparlementair extreemrechts uit de schaduw, licht hun doopceel, beschrijft dwarsverbanden en legt activiteiten van racistische en fascistische organisaties bloot. Ook geeft Alert! soms brochures uit. Zo publiceerde Alert! in 1997 een brochure over horeca en zaalverhuur aan extreemrechts, verschenen in 1998 en 2002 verkiezingsspecials, werd er in samenwerking met de Onderzoeksgroep Turks extreemrechts een drietal achtergrondbrochures over Grijze Wolven en Turks extreemnationalisme uitgegeven en gaf Alert! in 2006 een fullcolour brochure uit over symboliek binnen extreemrechts. Ook is Alert! betrokken geweest bij een aantal informatiekranten, zoals de Schandaalkrant uit 1998 en Lonsdalenews uit 2004. Alert! is één van de autonome werkgroepen verbonden aan Anti-Fascistische Actie (AFA), een samenwerkingsverband van lokale antifascistische groepen. Verder publiceren auteurs van Alert! in verschillende andere tijdschriften, zoals in het Duitse tijdschrift Der Rechte Rand en het Britse Hope not Hate.

Gelokaliseerd in: anti-fascisme
Powered by SobiPro

Binnenkort

2.Dh5 Festival voor wereldversleutelaars

februari
vrijdag
22

De dertiende editie van het jaarlijkse 2.Dh5 Festival komt in februari 2019 weer naar Amsterdam, met dit jaar het thema 'power'. 

20:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Nationale onderwijsstaking

maart
vrijdag
15
De onderwijsvakbonden organiseren op vrijdag 15 maart een landelijke staking voor zowel het basis- en voortgezet als het hoger onderwijs. Ze willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk. Het zou de eerste keer in Nederland zijn dat het gehele onderwijs staakt.

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

maart
donderdag
21
Door de Verenigde Naties is 21 maart uitgeroepen tot 'Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie'.

00:00 h

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook