Webgids

Alert!

Postbus 2884
Utrecht
nederland

If you have any questions, please get in contact with us.

Alert! is een autonome werkgroep van Anti-Fascistische Actie Nederland. Deze site geeft achtergrondinformatie over de extreemrechtse beweging in Nederland en daarbuiten. Daarnaast is er aandacht voor de verrechtsing in de politiek. Het is een website voor iedereen die beroepsmatig, uit interesse of anderszins met extreemrechts te maken heeft. Alert! haalt de sleutelfiguren van parlementair en buitenparlementair extreemrechts uit de schaduw, licht hun doopceel, beschrijft dwarsverbanden en legt activiteiten van racistische en fascistische organisaties bloot. Ook geeft Alert! soms brochures uit. Zo publiceerde Alert! in 1997 een brochure over horeca en zaalverhuur aan extreemrechts, verschenen in 1998 en 2002 verkiezingsspecials, werd er in samenwerking met de Onderzoeksgroep Turks extreemrechts een drietal achtergrondbrochures over Grijze Wolven en Turks extreemnationalisme uitgegeven en gaf Alert! in 2006 een fullcolour brochure uit over symboliek binnen extreemrechts. Ook is Alert! betrokken geweest bij een aantal informatiekranten, zoals de Schandaalkrant uit 1998 en Lonsdalenews uit 2004. Alert! is één van de autonome werkgroepen verbonden aan Anti-Fascistische Actie (AFA), een samenwerkingsverband van lokale antifascistische groepen. Verder publiceren auteurs van Alert! in verschillende andere tijdschriften, zoals in het Duitse tijdschrift Der Rechte Rand en het Britse Hope not Hate.

Gelokaliseerd in: anti-fascisme
Powered by SobiPro

Binnenkort

KOZP: Jaar van de Solidariteit – Kom in actie tegen zwarte p...

november
zaterdag
17
Het Jaar van de Solidariteit: Kick Out Zwarte Piet demonstreert in 18 gemeenten
(Waaronder Dokkum, Rotterdam, Den Haag en Willemstad, Curaçao)
In het weekend van 17 en 18 november demonstreert de actiegroep Kick Out Zwarte Piet in 18 gemeenten en plaatsen tegen de racistische karikatuur zwarte piet.
Kom in actie!
Kick Out Zwarte Piet (KOZP) benoemt 2018 tot het Jaar van de Solidariteit. In 18 gemeenten gaan we de straat op voor een inclusieve Sinterklaasintocht. De afgelopen jaren hebben honderden moedige burgers zich onuitputtelijk ingezet voor een inclusief...

Onderwijsmanifestatie - Weg met het schuldenstelsel!

november
zaterdag
24

FNV-Jong, ROOD, LSVb, LAKS en JOB organiseren op zaterdag 24 november een demonstratie in Den Haag tegen het schuldenstelsel.

13:00 h - 15:00 h

Nationale Hannie Schaft Herdenking

november
zondag
25

De herdenking is toegankelijk voor iedereen, oud en jong, die stil wil staan bij de offers die werden gebracht door de vrouwen en mannen in het Verzet en de lessen die wij daar vandaag de dag nog steeds uit kunnen trekken.

13:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook