Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Alles negatieve geluiden over vluchtelingen worden uitvergroot. Het is zo ernstig dat we niet altijd meer weten wat waar en niet waar is. Discussies worden volledig vertroebeld door rechts gebrul. Wat er gebeurd is in Keulen, we weten het nog steeds niet. Iedereen praat elkaar na. Bagatelliseren of wegkijken is niet verstandig. Ondertussen zijn de media die juist seksistisch zijn het felst. De Telegraaf siert hun eerste pagina van het jaar met stoere vrouwen die meededen aan de Nieuwjaars duik. Ook dat is een vorm van aanranding. De meiden wordt vooraf niets gevraagd, ze ontdekken het pas als de krant in de winkel ligt.
"Er was een gigantische menigte op de been" "Toen we bij de onderdoorgang van het station in een opstopping raakten, kwam een man van achteren met zijn hele lijf tegen me aan staan. Ik zocht er niets achter, maar nu vraag ik me toch af of dat wel per ongeluk was." Dit zijn gebeurtenissen die verklaren hoe dun de lijntjes zijn. Maar het kan ook verklaren waardoor er nu ineens een versnelling is in de melding van het aantal aanrandingen.
Positieve geluiden over vluchtelingen, ze zijn er in overmaat, maar ze halen het nieuws zelden of nooit.

Arnhem

arnhemVrijdag 18 december 2015 hebben ca 75 vluchtelingen, met Arnhemse begeleiders en tolken, de hele dag hard gewerkt om Arnhemmers die het moeilijk hebben te helpen. Er zijn tuinen opgeknapt, ramen gezeemd, muren gesausd, een schutting geplaatst, terrassen schoongemaakt en nog veel meer.

Stichting Present had een wachtlijst met klussen bij een man met een verstandelijke beperking, een vrouw met een dubbele hernia, een ernstig zieke vrouw, bij Stichting Bio Kinderrevalidatie, etc. Vrijwilligers in Arnhem konden de wachtlijst niet wegwerken. Met hulp van de vluchtelingen uit de Koepel is dat nu wel gelukt! Dat geeft over en weer een topgevoel!

Dat smaakt natuurlijk naar meer. Vanuit Arnhem voor Vluchtelingen zullen we de komende tijd proberen om met meer van dit soort klusdagen en op andere manieren de talenten en tijd van de vluchtelingen (hun overvloed) ten goede te laten komen aan Arnhem.

Aan de andere kant zullen we oproepen blijven doen om de overvloed bij Arnhemmers (talent, vaardigheden, materieel, tijd, geld, etc) te laten stromen naar de schaarste bij de vluchtelingen.

Wederzijdse hulp en integratie, vanuit overvloed! Pure winst dus!

Wil je de volgende keer ook meedoen? Stuur dan een mail (met je contactgegevens!) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
We zijn op zoek naar tolken Arabisch, chauffeurs, begeleiders, etc. Ook zijn we op zoek naar bedrijven die willen sponsoren (natura: bouwmaterialen, tuingereedschap, transport, etc) maar ook financiële middelen: NL82TRIO0391039997, t.a.v. Arnhem voor Vluchtelingen o.v.v. "Klussen voor Arnhem")!

Team Arnhem voor Vluchtelingen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan-Bort Werkman (06-20019957).


Beste Duitse vrouwen,
Wij zijn mannen uit Syrië en vluchtelingen die in het afgelopen jaar in Köthen zijn aangekomen. Enkelen van ons zijn hier met familieleden, anderen zonder. Wij willen jullie zeggen dat wij ons schamen voor de weerzinwekkende, onmenselijke dingen die op Oudejaarsavond in Keulen hebben plaatsgevonden.
Wij werden hier in Köthen op een zeer mooie en hartelijke manier welkom geheten. Wij zijn zeer blij en dankbaar dat we een toevlucht en vrede hebben gevonden. Veel van de mensen die ons helpen en ondersteunen zijn Duitse vrouwen. Voor ons zijn de Duitse vrouwen als zusters, tantes, moeders en dochters. Voor ons is het vanzelfsprekend ze met groot respect te behandelen en wij geloven dat het in noodgevallen onze plicht is ze tegen aanranders te beschermen.
Nu, na de gebeurtenissen in Keulen, vrezen wij dat de Duitsers en vooral de vrouwen bang voor ons zijn. Wees alstublieft niet bang. Wij zijn hier, omdat we in vrede willen leven en niet om iemand schade te berokkenen of angst aan te jagen.
Wij bedanken alle mensen in Duitsland en vooral de vele helpers die ons hier hebben ondersteund en ons hebben begroet. Wat in Keulen is gebeurd, toont niet het ware Syrische volk. Die aanranders in Keulen zijn misdadigers. Wij hopen dat jullie ons begrijpen en wensen jullie het beste en vooral de slachtoffers in Keulen.
Met dankbaarheid,
vluchtelingen in Köthen


Vluchtelingen trakteren vrouwen op bloemen
In Berlijn hebben vluchtelingen uit Syrië, Iran en Afghanistan bij het Centraal Station bloemen uitgedeeld aan passerende vrouwen. De mannen wilden zo duidelijk maken dat ze de seksuele misdaden die op Oudejaarsnacht zijn gepleegd in Duitse steden verafschuwen. De 22-jarige organisator van de spontane actie, Khaled Ghazi, wil niet alleen respect tonen voor de vrouwen maar hen ook bedanken voor alle hulp die hij en zijn lotgenoten van Duitsen hebben ontvangen.


Uiteindelijk blijft één ding ten alle tijden overeind staan. Ieder mens is anders, ieder mens verdiend een eigen kans, niemand kan worden afgerekend op wat landgenoten of geloofsgenoten doen. Het is heel makkelijk om op vooroordelen af te gaan. Ik trap er zelf ook wel eens in. Een marokkaanse thuiszorgmedewerkster moest haar wiskunde herkansen. Ging dat goed, dan had ze haar VWO-diploma. Ik vroeg haar wat ze zou gaan doen als dat lukte. 'Een lekker wijntje drinken" was haar antwoord. Stiekem dacht ik dat mag jij toch niet...waarom niet dacht ik later en nu ik dit tik denk ik hoezo Marokkaanse? Haar opa kwam in de jaren 60 naar dit Brabantse dorp. Haar vader is hier geboren, zijzelf is hier geboren. Kortom ze is Brabantser dan de meeste brabanders. 

Binnenkort

Demonstratie: Red het hoger onderwijs!

december
vrijdag
14

Omdat de minister onze eisen tot het schrappen van de bezuinigingen op universiteiten niet heeft ingewilligd gaan we op vrijdag 14 december demonstreren in Den Haag. Inmiddels steunen steeds meer CvB's van universiteiten onze acties. Sluit je ook aan, draag een rood vierkantje, kom naar Den Haag, en laat je horen voor de belangen van universitair onderwijs en onderzoek! 
13.00 uur Koekamplaan, 2594 AA Den Haag
13:00 h - 18:00 h

Demonstratie: Tegen de ontruiming van Amsterdam

december
zaterdag
15

Wij zijn boos over de uitverkoop van de stad: toerisme, airbnb, gentrification, verkoop van de sociale woningvoorraad, segregatie van buurten en wijken, het opjagen van sociale centra en non-profit organisaties, kleine bedrijfjes komen in de problemen vanwege extreme winkelhuren. De stad wordt onbetaalbaar.
Jongeren en studenten vinden nergens een betaalbare plek. Amsterdammers weten niet meer waar hun kinderen moeten wonen. Lerarentekort omdat er geen betaalbare woonruimte meer is voor nieuwe leerkrachten, verpleegkundigen, etc. Huurdersrechten worden uitgehold. Steeds meer...
15:00 h

Het is genoeg geweest! - Rode Hesjes Demonstratie

januari
zondag
13

De Rode Hesjes gaan naar Utrecht! Demonstreer met ons mee op zondag 13 januari! Na jaren te hebben geleden onder het wanbeleid van Rutte zeggen wij: het is genoeg geweest! Wees erbij en laat je stem horen. Eerlijke lonen, betaalbaar wonen, een sterke publieke sector (zorg, onderwijs, openbaar vervoer), en een zowel duurzame als inclusieve samenleving is niet te veel gevraagd!
13:00 h

Herdenking van de Februaristaking

februari
maandag
25
Op de website www.wiewarendestakers.nl zijn de bedrijven, beroepen en verhalen van stakers te vinden. Deze site bouwt voort op de oproep van het Amsterdams Stadsarchief uit 2015 om namen van Amsterdamse stakers en bijbehorende documenten daar te melden. Het Comité Herdenking Februaristaking 1941 maakt in 2018 een start met verzamelen, bewaren en zichtbaar maken. Onder het motto ‘wie waren de stakers in dit bedrijf en wie werken er nu’ zijn portretten van jonge collega’s gemaakt.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook