glop.nl

Een schrijver verlaat Amsterdam voor de polder. Zijn koopcontract verplicht hem om meetings van buurtcollectief Het Kruispunt te volgen, dat ‘woke’-idealen aan de buurt wil opleggen. Zelfs zijn boekenkast, vol witte mannen, is niet meer veilig. Hij haat Het Kruispunt, maar zijn Marokkaans-Nederlandse vrouw leeft er juist helemaal op. De schrijver breekt met allebei. Hij belandt bij de lokale herenclub Deftig Rechts, dat minimaal even onfris blijkt. Tien jaar geleden had dit boek onder ‘satire’ gevallen, maar daar is het nu te realistisch voor. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

In de zomer van 2016 wordt buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn met twee kleine kinderen. Ze heet Laura, zegt ze, en ze komt uit ‘Sweet Lake City’. Ze is ontsnapt, huilt, wil naar huis. Terug naar Zoetermeer – waar haar vader wacht, die een reddingsactie had opgezet met schimmige privémilitairen.
Op Schiphol wordt Laura gearresteerd. Ze zou zijn gestuurd door IS om een aanslag te plegen. En waar is Ibrahim, de knappe jihadist voor wie ze alles opgaf?

Schrijf reactie (0 Reacties)

Dilara Bilgic – De gelabelde (2022) Slechts twintig jaar is Bilgic, maar dit is al haar tweede boek. De gelabelde gaat over de invloed van labels op onze levens. Bilgic beschrijft haar eigen worstelingen met labels die ze als moslima met een Koerdisch-Turkse achtergrond krijgt opgeplakt, maar ook haar eigen neigingen om te labelen. Meest indringende passage: een liefdevol maar scherp gesprek over haar hoofddoek-twijfel met haar moeder, die door haar eigen hoofddoek haar studie in het ooit seculiere Turkije niet mocht afmaken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Ayoub Louihrani  – Ayoub, een stadsjongen met een boerendroom (2022)

Ayoub is een Nederlander met een niet-westerse achtergrond die met hart en ziel voor het boerenleven kiest. Geen voor de hand liggende keuze, want hij kwam uit de grote stad. In zijn boek vertelt hij hoe het allemaal zo is gekomen en dat hij het gelukkigst is tussen de koeien. Hij durft zijn eigen keuzes te maken. Ooit hoopt hij zijn eigen boerenbedrijf te hebben. Daarom werkt hij ook mee aan televisieprogramma’s: hij wil geld bijeen krijgen voor zijn droom. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

inloggen / registreren

Na registratie kun je o.a. aan het forum meedoen!

inloggen / registreren

Agenda

No events found.