E-mailAfdrukkenExport ICS

Herdenking Kerwin Duinmeijer op de Dam

Evenement

Titel:
Herdenking Kerwin Duinmeijer op de Dam
Wanneer:
di, 20. augustus 2019, 18:00 h
Locatie:
Amsterdam, Noord-Holland
Categorie:
Herdenkingen
Gemaakt door:
Super User

Omschrijving

Herdenking Kerwin Duinmeijer op de Dam

Na een woordenwisseling werd de 15-jarige Kerwin neergestoken en overleed korte tijd later in het ziekenhuis aan bloedverlies. Door de Stichting Vrienden van Kerwin wordt jaarlijks op 20 augustus een herdenkingsmanifestatie georganiseerd.

Op de avond van 20 augustus 1983 liep de 15-jarige Antilliaanse Kerwin Duinmeijer met enkele vrienden een snackbar uit toen ze in een ruzie verzeild raakten met twee skinheads. Na een korte woordenwisseling en handgemeen stak één van de skinheads hem neer.

Duinmeijer rende na te zijn neergestoken gewond naar de Dam, vluchtte een taxi in en vroeg naar het ziekenhuis gebracht te worden. De taxichauffeur weigerde hem echter mee te nemen. Een tweede taxichauffeur verleende eerste hulp en regelde een ambulance, die 20 minuten later arriveerde. Duinmeijer overleed kort na aankomst in het ziekenhuis aan bloedverlies.


Locatie

Locatie:
Dam
Straat:
Dam
Postcode:
1012
Plaats:
Amsterdam
Provincie:
Noord-Holland
Land:
Netherlands

Omschrijving

De Dam is een plein in het centrum van Amsterdam. Het is het historische hart van de stad en de locatie van veel evenementen van nationale betekenis.

Routekaart