E-mailAfdrukkenExport ICS

25-27 Oktober Amsterdam: ReTakeThe.City

Evenement

Titel:
25-27 Oktober Amsterdam: ReTakeThe.City
Wanneer:
vr, 25. oktober 2019 - zo, 27. oktober 2019
Locatie:
Amsterdam, noord holland
Categorie:
bijeenkomsten
Gemaakt door:
Super User

Omschrijving

25-27 Oktober Amsterdam: ReTakeThe.City

ReTakeThe.City, omdat we zeggenschap over de stad terug moeten eisen. Helaas maken wij de stad niet maar wordt deze gevormd door belangen van vastgoedspeculanten, projectontwikkelaars en buitenlandse investeringsfondsen. Wonen in Nederland, en vooral in een stad als Amsterdam, wordt steeds meer onbetaalbaar. Verder zet toerisme de binnenstad onder druk, wordt het huurrecht kapot geflexibiliseerd en is er door de ontruimingen en vercommercialisering steeds minder vrije ruimte voor cultuur. En hoe gaan we vaart zetten achter de broodnodige klimaattransitie en zorgen we ervoor dat die rechtvaardig plaatsvindt? Het is de hoogste tijd dat we bewegingen opbouwen die tegenmacht kunnen bieden. Met ReTakeThe.City willen we bijdragen aan het organiseren en mobiliseren van antwoorden van onderop voor de crisis op het gebied van wonen en klimaat.

In de workshops en discussies willen we de vragen stellen die nodig zijn om deze antwoorden te formuleren. We willen de structuren van verzet versterken en verduurzamen. Handvaten ontwikkelen, eisen formuleren en plannen smeden.

We beginnen op vrijdagavond (om 19.00) met presentaties uit het ‘militant research’ netwerk van activistische onderzoekers uit verschillende landen. Om 21:00 begint de maandelijkse Ru Paré Open Mic, dit keer met Tijdelijke Toon als host met als thema ‘van wie is de stad?’

Op Zaterdag beginnen we met lunch en daarna een plenaire opening. In de middag vinden er parallelle workshops plaats en ‘s avonds eindigen we weer plenair met sprekers en muziek.

Details over het programma volgen binnenkort!

25 okt. om 19:00 - 27 okt. om 18:30

Facebook


Locatie

Locatie:
Ru Paré
Straat:
chris lebaustraat 4
Postcode:
1062 DC
Plaats:
Amsterdam
Provincie:
noord holland
Land:
Netherlands

Omschrijving