groen en duurzaam

Op weg naar een groen, duurzaam en klimaatvriendelijk leven
 1.  
  'S-HERTOGENBOSCH

  KLIMAATALARM IN ‘S-HERTOGENBOSCH

  ALKMAAR

  KLIMAATALARM IN ALKMAAR

  ALMERE

  KLIMAATALARM IN ALMERE

  AMERSFOORT

  KLIMAATALARM IN AMERSFOORT

  AMSTERDAM

  KLIMAATALARM IN AMSTERDAM

  APELDOORN

  KLIMAATALARM IN APELDOORN

  ARNHEM

  KLIMAATALARM IN ARNHEM

  BREDA

  KLIMAATALARM IN BREDA

  CASTRICUM

  KLIMAATALARM IN CASTRICUM

  CULEMBORG

  KLIMAATALARM IN CULEMBORG

  DELFT

  KLIMAATALARM IN DELFT

  DEN HAAG

  KLIMAATALARM IN DEN HAAG

  DEVENTER

  KLIMAATALARM IN DEVENTER

  DIEMEN

  KLIMAATALARM IN DIEMEN

  DORDRECHT

  KLIMAATALARM IN DORDRECHT

  DRENTHE

  KLIMAATALARM IN DRENTHE

  EERSEL

  KLIMAATALARM IN EERSEL

  EINDHOVEN

  KLIMAATALARM IN EINDHOVEN-HELMOND

  ENSCHEDE

  KLIMAATALARM IN ENSCHEDE

  GOUDA

  KLIMAATALARM IN GOUDA

  GRONINGEN

  KLIMAATALARM IN GRONINGEN

  HAARLEM

  KLIMAATALARM IN HAARLEM

  HAARLEMMERMEER

  KLIMAATALARM IN HAARLEMMERMEER

  HEERLEN

  KLIMAATALARM IN HEERLEN

  HILLEGOM

  KLIMAATALARM IN HILLEGOM

  HILVERSUM

  KLIMAATALARM IN HILVERSUM

  HOEK

  KLIMAATALARM IN HOEK

  HOORN

  KLIMAATALARM IN HOORN

  LEEUWARDEN

  KLIMAATALARM IN LEEUWARDEN

  LEIDEN

  KLIMAATALARM IN LEIDEN

  MAASTRICHT

  KLIMAATALARM IN MAASTRICHT

  MIDDELBURG

  KLIMAATALARM IN MIDDELBURG

  NIJMEGEN

  KLIMAATALARM IN NIJMEGEN

  NOORDWIJK

  KLIMAATALARM IN NOORDWIJK

  ROERMOND

  KLIMAATALARM IN ROERMOND

  ROTTERDAM

  KLIMAATALARM IN ROTTERDAM

  TILBURG

  KLIMAATALARM IN TILBURG

  UTRECHT

  KLIMAATALARM IN UTRECHT

  WAALRE

  KLIMAATALARM IN WAALRE

  WAGENINGEN

  KLIMAATALARM IN WAGENINGEN

  WATERLAND

  KLIMAATALARM IN WATERLAND

  WEERT

  KLIMAATALARM IN WEERT

  WIJK AAN ZEE

  KLIMAATALARM IN WIJK AAN ZEE

  ZWOLLE

  KLIMAATALARM IN ZWOLLE

   
 2. Op zondag 14 maart om 14 uur komen we in 35+ steden in Nederland in actie, om voor de verkiezingen op 17 maart te protesteren voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.
  Ook in Roermond. Hieronder staat wat jij kan doen. #kiesklimaat
   
 3. De Amsterdamse Klimaat Coalitie gaat op 14 maart om 14.00 actie voeren voor het klimaat, op het Museumplein in Amsterdam. Wees erbij, neem je vrienden en mondkapje mee en houd 1,5m afstand!✊🏾🌏
  💚📢Een paar dagen voor de verkiezingen demonstreren we met een keihard groen geluid. Amsterdam is niet alleen, klimaatcoalities in het hele land zullen op 14 maart in actie komen. Hiermee willen we gezamenlijk de Nederlandse kiezers overtuigen zo groen mogelijk te stemmen, om vervolgens een snel én sociaal klimaatbeleid af te kunnen dwingen 💚📢
  =============================================
  👉 Voor meer informatie en om je aan te melden ga je naar https://klimaatmars2021.nl . Hiervoor heb je alleen een naam en e-mailadres nodig. 👈
  =============================================
  De verkiezingsprogramma's voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 zijn bekend. Hierin zijn alle bekende 'groene' beloftes terug te vinden. Wij Amsterdammers weten echter dat een groen college geen garantie is voor een groen beleid. Aan halve maatregelen hebben we niets en uitstel tot 2030 (of zelfs 2050!) is geen optie. We kunnen de gevolgen van de klimaatcrisis alleen beperken als we nú handelen. Daarom eisen wij een snelle energietransitie met écht duurzame oplossingen.
  Maar alleen een groen beleid is niet genoeg. Juist de landen die het minst in staat zijn om de verwoestende gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan, zullen het eerst en het hardst worden getroffen. Dit, terwijl Westerse landen de grootste veroorzakers zijn. Daarom is het belangrijk dat wij ons extra inzetten om een verandering in gang te zetten.
  Ook in Nederland is sprake van klimaat-onrechtvaardigheid. Mensen met een klein inkomen zijn de financiele slachtoffers van het huidige regeringsbeleid. Zij draaien op voor kosten van de klimaattransitie. Het zijn de vervuilende, maar bepalende multinationals die deze rekeningen moeten betalen. Groene oplossingen moeten bereikbaar zijn voor iedereen. Daarom eisen wij ook een rechtvaardige en sociale overgang naar een krachtig klimaatbeleid.
  Deze overgang betekent ook een radicale verandering in onze manier van produceren en consumeren. Westerse bedrijven slepen producten en grondstoffen de hele wereld over met maar een doel: het behalen van de grootst mogelijke winst. Deze mondiale vorm van productie, die samengaat met een op hol geslagen consumptie, leidt tot het uitbuiten van mensen en de ineenstorting van biodiversiteit. Zolang de echte kosten van productie niet in rekening gebracht worden bij bedrijven (en consumenten) putten we de aarde in rap tempo verder uit. Daarom eisen wij een beleid dat zorgt voor zowel duurzame als lokale productie en consumptie.
  =============================================
  ‼️Op 14 maart eisen wij, voor een urgente oplossing van het wereldwijde klimaatprobleem:
  ⚡️ Een snelle energietransitie met écht groene oplossingen ⚡️
  ✿Fossiele brandstoffen worden binnen 10 jaar uitgefaseerd, zonder biomassa en kernenergie als alternatieven in te zetten.
  ✿ De energietransitie wordt betaald door bedrijven die de afgelopen decennia geld hebben verdiend aan de huidige klimaatontwrichting.
  💚 Een rechtvaardige transitie naar een groene samenleving 💚
  ✿Duurzaam opgewekte energie gebruiken voor mensen, niet voor winstvergroting van bedrijven
  ✿ Ook binnen Nederland heeft het beleid van de afgelopen decennia geleid tot een grotere kwetsbaarheid van bepaalde groepen. Stop alle vormen van discriminatie, waaronder die op basis van afkomst, geloof en geaardheid.
  ✿ Een grootschalige transitie naar groene banen met goede arbeidsvoorwaarden. Baangarantie en omscholing voor iedereen die door de transitie een baan verliezen
  ✿Gratis en goed OV
  🌽 Duurzame productie en consumptie krijgen prioriteit in het beleid 🌽
  ✿Beperk het wereldwijde vervoer van grondstoffen, halfproducten en producten om maximale winst te behalen ten koste van mens en milieu.
  ✿Geef voorrang aan lokale, ecologische productie van voedsel en gebruiksgoederen
  ✿Behoud de Lutkemeer Polder
  ✿Nederlandse luchthavens moeten niet groeien maar krimpen
  =============================================
  ‼️COVID-19 en veilig demonstreren ‼️
  De wereldwijde COVID-19 pandemie en de klimaatcrisis zijn gevolgen van dezelfde menselijke praktijken. Op 14 maart voeren we op een veilige manier actie voor een beleid dat de oorzaken van beide problemen aanpakt. We demonstreren op het Museumplein, met mondkapjes en op anderhalve meter afstand. De demonstratie is aangemeld en wij blijven in nauw contact met de gemeente over de stand van de maatregelen. Hiernaast voeren we ook op andere manieren actie, zodat iedereen met ons mee kan doen.
  ============================================
   
 4. Op 14 maart vindt het klimaatalarm plaats op meer dan 40 plekken door heel Nederland, georganiseerd door een coalitie van NGOs en klimaatactiegroepen. Wij roepen iedereen op om mee te doen met een demonstratie in de buurt.
  De urgentie van de klimaatcrisis is zo groot dat we ook in deze coronacrisis de straat op moeten. In solidariteit met iedereen voor wie de klimaatcrisis nu al een ontwrichtende realiteit is. We hebben geen tijd om rustig af te wachten maar moeten nú in actie komen om verdere klimaatontwrichting af te remmen.
  De klimaatcrisis is slechts één symptoom van een politiek en economisch systeem dat winst boven mensen en natuur stelt, dat op oneindige groei gebaseerd is en extreme ongelijkheid produceert, dat bevolkingsgroepen verdeelt en de leefbaarheid van onze planeet kapot maakt. Het is een systeem dat de schuld bij individuen legt en niet in staat is om de klimaatcrisis op een rechtvaardige manier tegen te gaan. De verkiezingen zullen de klimaatcrisis niet tot een halt roepen - enkel een strijdbare massabeweging kan dit afdwingen.
  👉 Doe mee als je gelooft dat een meer rechtvaardige wereld mogelijk is!
  👉 Doe mee uit solidariteit met (klimaat)vluchtelingen en tegen Fort Europa!
  👉 Doe mee als je gelooft dat we samen een brede en militante klimaatbeweging moeten bouwen om klimaatchaos te stoppen!
  Check www.klimaatmars2021.nl voor informatie over een klimaatalarm bij jou in de buurt!