glop.nl

Published in headlines

Wat er gebeurt als Europa zelf de ‘opvang in de regio’ is

zaterdag, 26 februari 2022 10:28 Written by 

Additional Info

  • image: image
  • aankeiler:

    ‘"Opvang in de regio" is ineens niet meer zo gaaf nu we zelf de regio zijn’, twitterde Volkskrant-columnist Asha ten Broeke deze week.De tweet van Ten Broeke.

    Een lekkere sneer naar Europese leiders, onder wie Mark Rutte, voor wie ‘opvang in de regio’ sinds de vluchtelingencrisis van 2015 het paradepaardje van hun migratiebeleid is. Na de komst van 1,3 miljoen asielzoekers naar de EU dat jaar,  hebben zij de grenzen dichter en dichter gemetseld, en bakken met geld beschikbaar gesteld voor die ‘regio’, om te zorgen dat migranten op afstand blijven. Maar nu Polen, een EU-land, grénst aan een oorlogsgebied, is er niemand meer om te betalen, zijn er geen jokers meer om in te zetten.

    Hoewel ik de sneer van Ten Broeke snap, zie ik ook een gevaar in de retoriek die de crisis van 2015 in het geheugen roept. In dreigende berichten over de aanstaande nieuwe ‘vluchtelingencrisis’. Zoals bijvoorbeeld in dit stuk in The New York Times.Hoe gaat Europa dít keer om met een gigantische ‘vluchtelingenstroom’? Zoals de NOS zich afvraagt. Hoe bereiden we ons voor op de nieuwe grote ‘golf’?

Read 259 times
Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

inloggen / registreren

Na registratie kun je o.a. aan het forum meedoen!

inloggen / registreren

Agenda

No events found.