glop.nl

Published in headlines

Fortuyn-aanhangers schuimbekken omdat Kauthar Bouchallikht zegt wat ze denkt

zaterdag, 07 mei 2022 11:43 Written by 

Additional Info

  • image: image
  • aankeiler:

    “Ik zeg wat ik denk”, was een van de aforismen waarmee de twintig jaar geleden vermoorde Pim Fortuyn populariteit verwierf. De LPF-leider ging er met gestrekt been in en schrok er niet voor terug om moslims (“een vijfde colonne”) en politici (“Els Borst heeft meer doden op haar geweten dan Bin Laden”) keihard aan te pakken. Weg met alle taboes, niet met meel in de mond praten, leve het vrije woord!

    In de praktijk blijft het voor veel mensen ingewikkeld om te accepteren dat er ruimte zou moeten zijn voor radicaal andere ideeën. Ook de aanhangers van Fortuyn hebben het er maar moeilijk mee. Zo wordt GroenLinks-Kamerlid Kauthar Bouchallikht sinds vrijdagavond overladen met hatelijke reacties nadat ze twitterde dat ze de serie Het Jaar van Fortuyn niet kon kijken omdat er daardoor jeugdtrauma’s naar boven kwamen. “Over de doden niets dan goeds? Ehm, nope”, schrijft ze.

    Fortuyns belangrijkste opvolger, Geert Wilders, spreekt van “een smerige tweet”. “Ze is de schandvlek van ons parlement door zo respectloos te dansen op het graf van Pim Fortuyn.” Anderen wensen het GroenLinks-Kamerlid dood en laten haar weten dat er geen plaats voor haar is in onze “moderne westerse maatschappij”.

Last modified on zaterdag, 07 mei 2022 11:48
Read 316 times
Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

inloggen / registreren

Na registratie kun je o.a. aan het forum meedoen!

inloggen / registreren

Agenda

No events found.