Print this page
Published in headlines

Nederland heeft al meer dan 10 jaar te maken met de vooroordelen van Geert Wilders en de mythe die hij verspreidt over het mislukken van de multiculturele maatschappij.

zondag, 08 mei 2022 15:47 Written by 

Additional Info

  • image: image
  • aankeiler:
    Nederland heeft al meer dan 10 jaar te maken met de vooroordelen van Geert Wilders en de mythe die hij verspreidt over het mislukken van de multiculturele maatschappij. Dit heeft geleid tot de marginalisering van moslims maar ook vluchtelingen daarnaast is er een toenemende intolerantie ten opzichte van mensen die tegen deze ontwikkelingen zijn. Dit zijn zorgelijke ontwikkelingen die niet zonder gevolgen kunnen blijven; vroeg of laat zullen er slachtoffers vallen. Helaas denken veel politici dat wat Wilders doet onschuldig is en dat hij een normale politieke partij is die op een normale manier behandeld moet worden.
    Deze ontwikkelingen gaan door ondanks het feit dat het standpunt van Wilders een standpunt van een minderheid is. Dit gegeven maar ook het gevaar dat hij vormt voor de Nederlandse samenleving vraagt om een antwoord van de meerderheid die deze ontwikkelingen niet wil. Dit is de reden waarom deze groep bestaat; het wil mensen die tegen Wilders zijn de gelegenheid geven met elkaar van gedachten te wisselen daarnaast willen wij inzicht verschaffen in de gevolgen van zijn gedachtegoed voor de Nederlandse samenleving. Dit laatste is belangrijk omdat zijn gedachtegoed al teveel is doorgedrongen in de Nederlandse samenleving en inzicht in het gevaar van zijn gedachtegoed kan het tij keren. Iedereen die tegen Wilders is kan lid worden van deze groep.
    Helaas heeft het optreden van Wilders nog tot andere soortgelijke initiatieven geleid: 'geen stijl' van Jan Roos, maar ook de nieuwe partij van Thierry Baudet, 'Forum voor democratie', zijn hier voorbeelden van. Deze groep wil ook het gedachtegoed van deze politici aan de orde stellen omdat zij op zijn minst even gevaarlijk zijn als Wilders en misschien nog gevaarlijker.
Read 272 times
Rate this item
(0 votes)
Super User

Latest from Super User