glop.nl

Published in headlines

Wie doorregende asielzoekers in Ter Apel helpt, krijgt van de gemeente een boete

zondag, 02 oktober 2022 15:38 Written by 

Additional Info

  • image: image
  • aankeiler:

    Vrijwilligers die bij het aanmeldcentrum in Ter Apel hun hulp aanbieden aan asielzoekers, kunnen daarvoor een boete krijgen. Dat meldt Dagblad van het Noorden. De vrijwilligers zijn door de gemeente gewaarschuwd ‘dat hun hulp niet welkom is’.

    In de wijde omgeving rond Ter Apel geldt een noodverordening. Burgerinitiatieven zoals het uitdelen van tenten om te voorkomen dat honderden mensen in de stromende regen moeten slapen, zoals nu het geval is, worden daarmee onmogelijk gemaakt. Volgens de tekst in de noodverordening krijgt het gebied rond het aanmeldcentrum zo ‘het karakter van een tentenkamp’. 

    Desondanks neemt een groep vrijwilligers toch het risico de mensen bij Ter Apel te helpen. Onder meer met twee bussen om de asielzoekers een plek te geven om tegen de regen te schuilen en hen eten te geven. Ook wordt hier en daar nog steeds een tent uitgedeeld: ‘In dit noodweer komt vast geen handhaver controleren. Je moet toch ook wel een stenen hart hebben als je deze mensen de regen in stuurt.’

Read 363 times
Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

inloggen / registreren

Na registratie kun je o.a. aan het forum meedoen!

inloggen / registreren

Agenda

No events found.