kleintje

 1. door Jan Portein.

  Fijn om te horen. Dat Henk Rommie aka de Zwarte Cobra weer terug is in het land. De verwachting is overigens dat hij hier weinig frisse lucht op zal snorkelen. Hij had nog een strafje tegoed. En verder wordt ie er nog van verdacht in de jaren negentig een paar onverlaten de opdracht te hebben gegeven een paar collega's naar de hoogste verdieping te helpen. Heel fleurig allemaal en heftige ouwe meuk. Maar nu we het daar toch over hebben: zou een OM-held, al was het maar op historische gronden, ook eens contact willen opnemen met de vermaarde Belgische onderzoekrechter Freddy Troch. Waarom? Wat dacht u hiervan? Stay tuned.

 2. 'Verscheidene leden van het Outbreak Management Team (OMT) overwogen het afgelopen jaar op te stappen', melden de media. Ontevreden over de beloning?
  Nee, 'ze hadden het gevoel dat ze niet onafhankelijk konden functioneren en hun adviezen werden beïnvloed door politici'...
  Wacht eens even: 'hun adviezen werden beïnvloed door politici'. Dus de politici werden niet beïnvloed door hún adviezen, maar andersom!
  Van Dissel kwam uit het Catshuis beraad naar het OMT om te vertellen wat ze moesten adviseren!
  Dat het met de epidemie niet echt op rolletjes loopt lijkt me na dit soort berichten geen wonder.
  Fijn voor de betrokkenen. Ik weet niet wat de OMT vangt (misschien weet iemand meer?), maar geweldig dat hun financiële positie niet in het geding is.
  Ik zou ook voorzichtig zijn met opstappen voor die bedragen. Hypotheek, schoolgaande kinderen, u kent het wel.
  De financiële positie van zovelen is natuurlijk wel in het geding, maar dat is weer de zorg van anderen. (WK)

 3. Door Jan Portein.

  Het is net dikke stront in een trechter. En dan hebben we het niet over het trutten van machthebber Rutte bij de bestrijding van het coronavirus. Met als de meest in het oog springende exponent daarvan het zuinigjes rondstrooien van Pfizernoten in de een of andere hoek. Nee, we hebben het over de trage besluitvorming van het Italiaanse parlement. Met name inzake de vermeende betrokkenheid van Italiaanse speurneuzen bij het door Robert Mueller gegraven “Russiagate”. Maar een paar dagen geleden heeft Copasir, een parlementair vehikel dat de inlichtingendiensten in de kieren moet houden, dan toch eindelijk besloten een onderzoek uit de remise te halen. Aanleiding waren een paar bliksembezoeken die de Amerikaanse procureur-generaal William Barr en diens sidekick John Durham aan Rome brachten op 15 augustus en 27 september 2019. Voor gesprekken met hoge inlichtingensmurfen. Onderwerp van gesprek: acteerde de Maltese professor Joseph Mifsud in 2016 onder regie van Italiaanse inlichtingendiensten of niet (1). Volgens de huidige premier Conte niet. Maar kennelijk zijn er recentelijk weer wat prangende vragen naar boven geborreld. Mogelijk naar aanleiding van het buitenissige optreden van Mifsud's collega Alfio d' Urso (2). En dat het serieus is moge blijken uit het feit, dat de momenteel voor nogal wat eilie zorgende senator Matteo Renzi, die premier was ten tijde van de act van Mifsud, op het verlanglijstje van Copasir staat. Boeiend. We blijven de vinger aan de bloedbaan houden. Stay tuned.

  (1) Zie aflevering 5 van deze serie.
  (2) Zie aflevering 1 en verder van deze serie.

 4. De media volgend is het allemaal zo klaar als een klontje, onschuldige man vergiftigd... Putin.

  Toch handig om wat meer te weten, zoals hier.

  Of een artikel in The Lancet, geschreven door de Duitse artsen die Navalny onderzochten (voor de liefhebber hier ook de bijlage bij dat artikel).

  En de recente verklaring vanuit Zweden. Aardig is dat men in Zweden niets kon of wilden zeggen in verband met de relatie met een andere staat en die staat was niet Rusland. Onze transatlantische vrienden wellicht?

 5. Na zo 'onverwacht' Sarah Palin, heeft ter rechterzijde ook Tucker Carlson (van Fox News, de best bekeken talkshowhost van de VS; zie vorige aflevering) zich nu echt onsterfelijk gemaakt als voorvechter van het vrije woord: in een show met Pamela Anderson (vriendin van Julian; haal de Baywatch video's van zolder) doet hij een gepassioneerde oproep aan Trump om als kers op de taart van zijn presidentschap Julian Assange vrij te laten.
  Ik durf er niet over na te denken.
  Twee dagen nadat een Engelse rechter op humanitaire gronden (zelfmoord) uitlevering aan de Verenigde Staten had afgewezen heeft dezelfde rechter een invrijheidstelling op borgtocht afgewezen. Een appèl tegen deze beslissing zal volgende week dienen.
  De juridische strijd tegen Assange was vanaf het begin gericht tegen de (pers)vrijheid. Niet alleen tegen de vrijheid van Julian Assange, zoals zijn partner Stella Morris het stelde, maar tegen de vrijheid van iedereen. Zie hoe de politie optreedt tegen mensen die voor de rechtbank Assange willen steunen. Hoe een 92-jarige man gearresteerd wordt. In the end is Engeland net zo'n afschuwelijke politiestaat als Frankrijk en Spanje. Met z'n tradities en blablabla. (WK)